Friday, 23 December 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosperlu ke ?

kadang-kadang aku terfikir :

* PERLU KE seorang perempuan pakai seksi-seksi semata-mata nak tarik perhatian lelaki ?
* PERLU KE make-up tebal-tebal untuk nampak cantik ?
* PERLU KE seorang lelaki bermulut manis semata-mata untuk manarik hati wanita ?
* PERLU KE kita sebagai kawan , kritik kawan sendiri ?
* PERLU KE kita menunjuk-nunjuk kecantikan yang dikurniakan Allah kepada kita ?
* PERLU KE kita maki-maki orang yang pernah buat silap ?
* PERLU KE filem-filem melayu sekarang ade agenda 18SX ?
* PERLU KE kita bersifat dengki dengan kelebihan orang lain ?
* PERLU KE kita  memilih kaum sejenis untuk dijadikan pasangan hidup ?

okey , lepas tu aku cube buat conclusion sendiri .. bagi aku semua tak perlu sebab :

* secantik mana pon seorang perempuan tu bile die seksi , cantik lagi bila die tutup aurat .
* natural is better :)
* cukup dengan tingkah laku yang baik , semua perempuan pon bole jatuh hati
* daripada kritik , lebih baik nasihat
* semua manusi dilahirkan dengan kecantikan . ingat , kecantikan fizikal bukan nya kekal , ape yang penting adalah amalan
* semua orang ade buat salah . so , ape salah nya kita nasihat elok-elok . ade ke Rasulluah ajar kita bile ade orang buat silap , kita mesti maki ? ingat , islam itu indah , penuh dengan kelembutan bukan nya kekasaran
* hah ! actually , benda nie boleh bagi pengaruh yang tak baik dekat budak-budak yang tengok . btw , rasenye menarik ataupon tak cerita tu based on die punye jalan cerita bukan nya agenda yang sebegitu
* tanam dalam hati kita , semua orang ade kelebihan masing-masing
* Allah ciptakan adam untuk hawa.. bukannya adam untuk adam n hawa untuk hawa

p/s : islam itu indah kan . tapi tak ramai yang dapat merasai keindahan tu . y ? tepuk dada , tanya selera :)

Sunday, 18 December 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosoh lelaki !


lelaki senyum tak nampak gigi 

* nampak lebih HOT 
* terserlah sifat maskulin
* ade STYLE !

vs


lelaki senyum nampak gigi 

* nampak lebih COMEL 
* terserlah kesuwitan nya
* nampak COOL gitu

p/s : yang mana satu korang lebih suke ?

Friday, 9 December 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photostipu sunat

darlings , korang mesti pernah dengar kan pasal tipu sunat ? okey-okey , kadang-kadang tanpa kita sedar , mesti kita akan buat tipu sunat kan especially kalau dalam situasi kat bawah nie :

1 ) menipu sebab nak tolong kawan

contoh situasi :
                tasya : " psst psst , sara , jawapan no 13 ape ? "
                sara : " ntah , aku pon tak buat lagi "

                                            atau

                tasya : " sara , sara ... no 15 ape ? "
                sara : " B ! " * padahal jawapan sebenar ialah C !

 --- > okey , cuba korang fikir , kalau laa jawapan yang korang bagi tu betol , sape yang rugi ? korang jugak kann... memang laa kita tak bole kedekut ilmu , tapi dalan situasi kat atas nie , kita terpaksa jadi orang yang kedekut ilmu... sebab ape ? sebab , bile exam , baru laa kita tahu kelemahan diri kita , betol tak ? so , bile kita tak bagi jawapan dekat dieorng , secara tak langsung , kita dah tolong dieorng untuk tahu kelemahan diri dieorng... 

2 ) menipu sebab tak nak susahkan hati parents

contoh situasi :
               mama : zack , mama tengok kamu macam tak sihat jee...
                        demam ea sayang ? kalau demam , takpe laa..
                        pergi rahat dalam bilik.. mama larat lagi nak angkat 
                        pasu-pasu nie                               
               zack : eh , takde laa mama ... zack sihat jee... lagipun ,
                       kesian mama kalau nak angkat pasu-pasu nie...
                      bukan nye ringan* padahal , memang tengah 
                      demam pon

--- > cuba kita fikir , sanggup ke kita nak susah kan hati parents kita ? mesti laa tak kan.. okey , kadang-kadang , kita memang terpaksa menipu untuk senangkan hati dieorng.. contoh macam situasi kat atas nie , apa salah nya kalau kita tahan sikit demam tu untuk tolong mak kita angkat pasu-pasu tu.. lagipon , kalau korang perasan , kenapa parents kita tak pernah tunjuk yang dieorg nie letih n tak sihat ? sebab , dieorng sanggup tahan semua tu semata-mata tak nak susahkan anak-anak... so , ape salah nya kalau kita buat benda ynag sama... betol tak ?

3 ) menipu untuk larikan diri apabila diculik

contoh situasi : 
              kina : bang , apa kata saya mintak sedekah dekat mall ? 
                     lagi banyak duet kita bole dapat.. kan dekat situ ade
                    ramai orang
             abang penculik : eh , bijak gak kau nie ! okey-okey , 
                    pergilaa...

--- > okey , time nie , memang korang dah bole lari sebenar nye... cari public phone cepat-cepat then terus call rumah or polis... lagipon , kalau dalam mall , susah si penculik tu nak kawal kita sebab dalam mall kan ade ramai orang... fikir jap ea , cuba kalau korang tak menipu nak mintak sedekah kat mall , agak-agak korang bole lepas tak ? kalau korang call polis n polis pon tangkap penculik tu , at least korang dah selamat kan budak-budak yang laen tau !

4 ) menipu sebab takot digelakkan bila cakap nak diet

contoh situasi : 
            anif : syah ! jom laa kite makan... aku belanje hari nie..
            syah : eh , tak pee laa anif.. aku kenyang lagi nie
            anif : heh , kau biar betik ? selama nie kau mana pernah 
                   kenyang.. hadoii ~ ke kau diet ? hahaha ! 
            syah : dah aku kenyang lagi , nak buat macam mana kan ? 

--- > eh , ade jugak kawan yang macam nie ea ? pelik-pelik kan... pape pon , daripada korang digelakkan , ape salah nyee menipu kan... kalau kasitau yang betol-betol korang nie on diet , tak pasal-pasal dieorng gelakkan .. pelik laa kawan yang mcam nie , bukan nye nak support , tapi nak gelakkan... ish2 ~ kadang-kadang , bile kita buat sesuatu tanpa diketahui oleh orang laen lagi senang , kan :)

5 ) menipu untuk membahagiakan orang lain

contoh situasi : 
            khai : i betol-betol mintak maaf ... i dah tak sanggup nak 
                 tipu u ... tapi betol ke u tak kesah kalau kita break ?
           fyna : betol khai.. i tak kesah.. nak buat macam mana , kita 
                 memang dah takde jodoh... kalau u bahagia , i pon bahagia..
               * padahal dalam hati , frust menonggeng !
                      
--- > wah2 ! baek nyee laa kan perempuan macam tu... die sanggup tipu yang die happy , padahal dalam hati sedeh gile... pape pon , conclusion nye , perempuan yang baik macam nie , tak layak untuk lelaki yang sebegitu.. kan kan ? hehe

kejujuran tu kadang-kadang menyakitkan , tapi ia lebih baik daripada menipu.. so , walaupun dalam situasi ape pon , kejujuran tu amat penting okey... kalau bole elakkan daripada menipu sebab ia akan lebih menyakitkan satu hari nanti... * cam pelik jee ayat aku =='

Friday, 2 December 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photoslove story


kan best kalau love story aku macam nie jugak nanti.. hehe :)

Friday, 28 October 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photospapai ~

darlings !
wish me luck for SPM next month okey :)
love u all ~
muahh muahh !


p/s : jangan rindu-rindu aku lepas nie okey.. hahhaha ! 

Wednesday, 19 October 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photoskorang punye ?

F.A.T

~ Fantastic , Awesome , Talented ~

T.H.I.N

~ Top , Hope , Interesting , Nice ~

C.H.U.B.B.Y

~ Catchy , Handsome , Understanding , Bonny , Brightness , Yellow ~

S.H.O.R.T

~ Simple , Hot , Optimism , Romantic , Tranquility ~

T.A.L.L

~ Thurstworthy , Adorable ,  Likeable , Lovely ~

B.L.A.C.K

~ Beautiful , Loyal , Attractive , Cute , Knowledgeable ~

W.H.I.T.E

~ Wealth , Healthy , Intelligent , Teen , Elegant ~

tuan belog : CHUBBY , TALL , BLACK

korang punye ?

Friday, 14 October 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosjodoh yang salah


kenapa ALLAH menemukan kita dengan jodoh yang salah ?

1 ) supaya kita dapat melahirkan rasa rendah diri kepada ALLAH

2) kerana ALLAH sengaja ingin menguji tahap keimanan kita

3) kerana ALLAH telah menetapkan orang yang lebih baik untuk kita

4) supaya kita tahu bahawa cinta sesama manusia tu takkan kekal sepertimana cinta ALLAH kepada kita

5 ) supaya kita sentiasa mengingati bahawa ALLAH yang menentukan segalanya

so darlings , sape-sape yang pernah 'patah hati' , ingat laa bahawa ALLAH lebih tahu ape yang terbaik untuk hamba-hambaNya :) same-same laa berdoa supaya ALLAH mempertemukan kita dengan jodoh yang terbaekk !

Monday, 10 October 2011

cute emoticons Pictures, Images and PhotosPINK


tahu kah anda ?

---> lelaki yang sering memakai baju yang berwarna 'PINK' , akan nampak lebih comel , kacak dan macho

--- > mereka biase nye mempunyai hati yang lembut dan lebih mudah memahami hati wanita

--- > lelaki 'PINK' ini juga lebih romantik dan setia

--- > jangan lupe , lelaki 'PINK' sebenar nya lebih ghairah semasa melakukan sesutu dan cepat marah apabila sesuatu yang dihajati nya tidak dapat

p/s : anda percaya ?

Wednesday, 5 October 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosmanusia dan buah


jangan suka mendedah tubuh

 ~ jadilah macam jagung bukan macam gajus. sebab , jagung membungkus biji nya yang banyak bukan macam gajus yang suka pamerkan biji die yang satu tu

setia terhadap pasangan

~ jadi macam pokok pisang sebab die berbuah cuma sekali jee seumur hidup

kecantikan dalaman

~ jadilah macam buah durian , bukan buah kedondong. sebab , walaupon kulit durian tajam , tapi isi die manis dan lembut. kedondong pulak , luar jee berkilat , tapi dekat dalam ade biji yang berduri

jaga kesucian dalam bergaul

~ jadi macam sengkuang , walaupon duduk dalam tanah n selut , tapi umbi die tetap putih bersih

selalu bersikap adil

~ jadi macam tandan petai , bukan tandan rambutan. sebab , petai , die bahagikan same rate dekat semua biji-biji nya , tapi rambutan ade yang kecik , ade yang besar

makin tua , makin pandai

~ jadi macam cili , makin lame , makin pedas

jangan bermuka-muka

~ jadi macam buah manggis sebab kita dah bole teka isi nya dari bahagian bawah buah nya

menjadi banyak manfaat

~ jadilah macam buah dada .selain bermanfaat sebagai sumber tumbesaran anak-anak , die jugak bole menjadi alat rekreasi buat bapak nya jugak !

p/s : aku rase aku macam buah apple sebab walaupon apple chubby , tapi die tetap comei n sweet... HAHA !

Thursday, 29 September 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosmacho


rules untuk menjadi macho :

*  lelaki hensem + merokok = tak macho
* lelaki tak hensem + tak merokok = macho
* lelaki tak hensem + merokok = double tak macho
* lelaki hensem + tak merokok =double macho 

hye handsome guys , lepas nie korang bole laa try rules nie okey :)
ingat , katakan tidak kepada rokok !
pesanan ikhlas daripada : tuan belog yang comei :)

---- > rules yang direka sendiri lepas membaca belog mr.k ~

Saturday, 24 September 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photoss.i.n.g.l.e

kenapa masih single :

1 ) tak puas lagi nak enjoy

2 ) tak puas lagi nak cuci mata tengok jejaka melayu yang hot-hot

3 ) dapat jimatkan duit untuk beli topup

4) kena abes spm dulu * abah yang cakap

5 ) sebab takde orang nak T^T * kesiann 

aim --- > nak kawen umur 23... insya-Allah.. * tu pon kalu ade orang yang nak laa.. hahahha !

Tuesday, 20 September 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photostiba tiba !

dulu , 
selalu puji lelaki korea n orang putih.. 
sampai pasang niat nak kawen dengan dieorang.. 
sebab , dieorang hensem , kacak , hot !
nanti dapat anak mesti cun macam saya..
:P

sekarang , 
tiba-tiba saya minat lelaki melayu , 
tiba-tiba nak kawen dengan lelaki melayu , 
sebab , dieorang sopan , sweet , kacak !
nanti dapat anak mesti soleh n solehah macam saya ..
:)

p/s : lelaki melayu the bestt kan ? hehe ~

Saturday, 17 September 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosseksi


saya rase lelaki berbaju melayu tu SEKSI !

p/s : korang rase ?

Wednesday, 14 September 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosjom jadi cantek


-- > jadikan lah Ghadhul Bashar ( menundukkan pandangan ) sebagai " hiasan mata " anda , nescaya akan semakin bening dan jernih

-- > oleskan " lipstik kejujuran " pada bibir anda , nescaya akan semakin manis

-- > gunakan lah " pemerah pipi " anda dengan kosmetik yang terbuat dari rasa malu yang dibuat dari salon iman

-- > pakailah " sabun istighfar " yang menghilangkan semua dosa dan kesalahan yang anda buat

-- > rawat lah rambut anda dengan " selendang islami " yang akan menghilangkan kelemumur pandangan lelaki

-- > hiasilah kedua tangan anda dengan " gelang tawaduk " dan jari-jari anda dengan " cincin ukhwah "

-- > sebaik-baik kalung adalah " kalung kesucian "

-- > bedak lah wajah anda dengan " air wuduk "

insya-Allah diri kita akan menjadi semakin cantik dan terpelihara daripada perkara-perkara yang mungkar :)

credit : sini :)

Monday, 12 September 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosboys , betol ke ?

1 ) lelaki kalau dah membebel , memang kalah budak perempuan !

2 ) sekali budak lelaki jatuh cinta , sampai bila-bila dieorang akan setia dengan cinta tu

3 ) lelaki boleh mencintai 4 perempuan dalam satu masa.. sebab tu ade lelaki yang bole kawen empat... hehe

4 ) lelaki yang bole menangis sebab perempuan yang die cinta adalah lelaki sejati

5 ) ego lelaki boleh jadi rendah kalau die jumpe dengan orang yang betol-betol die suke

6 ) lelaki pendek lebih berharta daripada lelaki yang kaya... kalu tak caye , cube tengok dato-dato.. haha !

7 ) lelaki semakin tua , semakin pemalu..

8 ) lelaki yang bermuka kiut , biasanya gay ! * OMG ~

9) mulut lelaki 'playboy' lebih manis daripada gula-gula kapas

10 ) lelaki lebih macho kalau senyum tutup mulut

p/s : korang rase betol ke statement kat atas tu ? hehe :)

Friday, 9 September 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosjika aku jatuh hati


semoga kita semua dikurniakan jodoh yang baik oleh ALLAH ...
AMIN :)

credit : youtube

Thursday, 8 September 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosbeauty


everything has its beauty , but not everyone sees it :)

p/s : nak jadik cunn macam taylor swift bole ?

Tuesday, 6 September 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photoscooking cooking


lelaki pandai masak ----- > kacak  , hebat !

anda setuju ?

Saturday, 3 September 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosnew BFF :)

hye dear , rindu laa dengan korang... lame tak jumpe * macam kite penah jumpe jee kan... hehe ~ eh eh ,korang ade dapat tak BFF baru ? kalu takde , untung laa sayang oii ~ jeles i ... nak tau BFF tu sape ? meh sini kita tengok same-same.. hee ~~


tengok-tengok ! nampak tak PIMPLES yang banyak dekat muke i yang santekk tu *okey , bole muntah sekarang.. hahaha ! geramm okey , time raye nie laa die nak tumbuh banyak-banyak.... agak-agak nyee laa kan , si PIMPLES nie ingat muke i nie tempat pembiakan anak-beranak dieorang kot.. sesedap kuih raye jee nak tumbuh banyak-banyak... hadoii ~

btw , thnx laa yee 'mrs P' kerana anda telah menjadi my new BFF and berjaya menceriakan hari raye saya * sambil tersenyum lebar :)

p/s : kan bestt kalu dapat tukar kulit muke i nie dengan kulit muke baby... hehe ~

Thursday, 25 August 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photos2 in 1


hye darlings !
saya mintak maaf dekat semua orang kalau saya ade buat salah pape okey :)
sape-sape yang balik kampung tu , sila laa berhati-hati di jalan raye yee.. hee ~~
love u olls ;)
btw , selamat hari raya n selamat hari merdeka !

p/s : saje nak wish awal sebab kampung takde tenet.. hehe ~~ hah ! sape-sape yang nak duet raye , jom laa datang umah.. hehe

Friday, 19 August 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosadam dan hawa

girl : hampeh punye jantan ! bole die dump aku macam sampah jee... aku memang dah agak , sume lelaki dalam dunia nie sume same jee... tak gune !

boy : aaarrgghhh ! perempuan sial ! aku mati-matian cintakan kau , boleh kau maen dengan jantan laen belakang aku... sume perempuan same jee , tak boleh nak setia langsung !

***********************************************************
 pelik kan , mase kapel , bf / gf die laa yang paling perfect ... tapi bile dah break , mula laa nak sumpah-sumpah macam situasi kat atas nie * sesetengah orang jee laa yee :) okey , memang tak patut laa kan dieorang cakap macam tu... jangan nak salahkan seluruh kaum sejenis tu sebab kita baru di 'dump' oleh gf / bf kite...

ingat , jangan mencintai seseorang itu lebih dari kita mencintai si DIA , kerana cinta sesama manusia tu tak kan kekal sepertimana cinta kita dengan ALLAH... bila kita mencintai manusia lebih dari cintakan DIA , sebab tu laa situasi macam kat atas nie bole jadik...

tak semua lelaki dan perempuan dalam dunia nie teruk , so , bila kita diuji ( break ) , sepatut nye kita dekatkan diri dengan ALLAH , mohon petunjuk , muhasabah diri... bukan nya kita menyumpah n salahkan orang laen... setiap orang ade kelemahan masing-masing , cermin diri kita n cuba perbaiki kelemahan tu...btw , setiap manusia ade buat kesalahan sebab takde sorang pon manusia biase yang perfect dalam dunia nie...

ADAM dan HAWA diciptakan untuk bersama , saling menyayangi , saling melengkapi bukannya untuk saling memusuhi, saling menyalahi :)

Thursday, 18 August 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosaiskrim mencari kon


teha : my dear dennis oh , will you marry me ?

dennis : oh my darling , yess yess ! i will ~

hah ! tengok , die siap kenyit mata lagi.. soo sweet ~ nie laa my prince charming , jangan nak mengorat pulak yee.. hee ~ eh eh , lupe pulak , sape-sape yang nak datang weeding kiteorang , kasitau ek sebab nak kasi kad jemputan.. hahaha !

-----> okey , saya memang kuat berangan.. hahhaa !
-----> nie entry syokk sendiri okey :)
-----> btw , salah ke kalau aiskrim mencari kon ?

aiskrim = perempuan
kon = lelaki

Tuesday, 16 August 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosnak kawenn !

abah : kakak nie , asyik bergolek jee abah tengok... g study tu.. trial kan belom abes...

umi : tu laa... senang-senang , kalu dah tak nak study , kite kawen kan jee budak tu.. malas sangat

saya : hoho ~ bestt jugak kan kawen awal-awal ... untung umi n abah.. dapat cucu awal sikit.. kekeke ~

abah : ingat kalau study tak pandai , ade ke orang nak ?

saya : hahaha ! ape laa abah nie.. kakak maen-maen jee laa.. kakak nak tunggu prince charming turun dari langit.. kekeke ~

abah : berangan laa ... prince charming pon mesti nak perempuan yang rajin.... kalau macam kakak nie , alamat nye berhabuk laa rumah , tak berasap laa dapur tu

saya : hadoii ~ sebab tu kakak nak kawen dengan prince charming or mana-mana anak raje... dieorang komfem ade maid... senang hidup.. tak yah buat pape.. sume dah tersedia.. hahahha !

abah : bertuah punye budak... pemalas betol !

saya : ngee ~~ abah patut nye doakan kakak dapat yang macam tu... untung laa abah n umi dapat menantu kacakk lagi kaya.... nanti , mesti ramai orang yang puji.. kekekek ~~

abah : pandai sangatt... prince charming tu pon mesti nak carik perempuan yang rajin... cube tanye mana-mana lelaki , ade ke yang nak perempuan pemalas ? hah , kalau macam nie laa kan , alamat nye tak kawen laa kakak sampai tua.. haha

saya : hah ! abah nie.. kakak nak kawenn laa.... tunggu besar sikit , kakak jadi rajin okey ? * sambil kenyit mata sebelah

abah : ye laa tu.. macam bole caye sangat budak nie...ingat , kalau nak lelaki yang macam kakak berangan tu , kakak kena laa jadi rajin dulu... rajin solat , rajin belajar... bulan puase nie patut nye makin rajin , nie abah tengok same jee

saya : hahha ! mana ade same.. ape laa babah nie ! eh , okey laa... kakak naik atas dulu laa.. nak STUDY chemi jap... luse nak exam :)

abah : studyy ! jangan nak ber online pulak kat atas tu !

okey , mase yang baek untuk melarikan diri before abah jadik penceramah bebas... hahahah ! btw , betul jugak ape yang abah cakap tu , ade ke lelaki zaman sekarang nie nak lagi perempuan yang pemalas ? yang tak tahu buat ape-ape ? * sila laa jawab wahai kaum adam ! kalau betol laa kan , lepas nie kena buang laa sikap malas tu , nanti lari pulak my prince charming.. hahahah !

Sunday, 14 August 2011

cute emoticons Pictures, Images and PhotosGA ---- > saya suka doodle by belog cik zety :)


sape-sape nak join , klik sini :)

saya suke doodle belog Cik Zety kerana doodle yang cik zety nie buat sangat-sangat comel... tengok-tengok ! comel jee ka doodle kat atas tu... suke sangatt tengok mulut doodle tu..tengok sekali , macam nak kiss orang pon ade... kekeke ~~ kiut semacam jee :) then , doodle yang cik zety buat sangat kemas n tak comot... colour die pon cantekk.. wah ! kire macam doodle cik zety nie perfecto laa ! * hah ! ayat bodek.. hahaha ! okey ,harap-harap laa bole menang sebab saya memang tak pandai nak berdoodle nie * budak bute IT katekan.. hahaha ! then , bole laa tambah koleksi doodle yang saya dapat.. tu pon baru dapat satu.. hee ~~

tag :
izzul
adek ila
acik teyha

p/s : harap-harap laa bulan pose nie , tuah nak menang tu ade.. hahaha !

Friday, 12 August 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosi wish ~


hye olls ~
i wish someone can sing this song for me :)

p/s : suke sangatt lirik lagu nie... romantik jee.. hehehe~

Thursday, 11 August 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photossaya sedang mencair !

hye darlings !
nak buat pengakuan sikit hari nie ,
saya memang cair okey bile tengok lelaki yang macam kat bawah nie.. hehe ~


1) lelaki yang bernama DANIEL

haa ! siyes laa , kalau boleh memang nak carik husband yang nama die DANIEL... kekeke ~ n kalau korang nak tau , biase nye orang yang bernama DANIEL nie kan , smart , hensome n macho laa * hah ! teori sendiri.. kekeke ~ actually , saya sendiri pon tak tahu macam mana bole tersuke orang yang bernama DANIEL NIE.. maybe sebab tengok si harry potter nie kot.. comell sangat !


2 ) lelaki yang pakai sunglasses or spek

tengok-tengok , semat tak ? * angguk-angguk.. okey , bagi saya laa kan , lelaki yang pakai spek memang mantapp laa .. mocho sangat kot.. tapi , actually , saya lebih berminat dengan lelaki yang 'spek putih'.. nampak macam budak pandai jee.. hee ~~


3) lelaki yang ade six pack

omg ! yang nie memang feveret saya.. tapi rase nye girls yang laen pon ramai minat lelaki yang ade six pack nie.. hehehe... memang cair laa kalau tengok body budak lelaki yang ade six pack.. HOT sangatt okey ! then , die mesti ade muscle sikit dekat lengan tu... waa ~ rase macam selamat jee kalau duduk dekat-dekat dengan dieorang...hahahah !


4) lelaki yang berpakaian kemas

hurmmm... sape laa yang tak suke lelaki berpakaian kemas kan ? kalu ade , meh sini nak jumpe.. ekkeke ~ saya memang suke sangatt tengok budak lelaki yang pakai baju kemas-kemas especially yang pakai suit... nampak body dieorang yang hot tu.. kekeke ~ * dapat cuci mata kejap.. hahhaha !


5) lelaki yang pandai buat muke comel

ololo ~ cuba tengok muke si KEY tu , comell sesangat kan * mengaku jee laa yee... bile tengok jee lelaki yang pandai buat comel nie kan , terus cair hati i ... hahhaa ! bukan nye ape , jarang laa nak jumpe budak lelaki yang bole buat muke comel macam tu... nak marah pon tak sanggup sebab hati dah cair tengok kecomelan lelaki seperti ini.. ngee ~~


6) lelaki yang ade lesung pipit

saya sangat jeles okey dengan lelaki yang ade lesung pipit sebab saya takde ! uwaa... tapi takpe , kalau dapat tengok jee pon lelaki yang ade lesung pipit , dah cukup hepi.. haha ! btw , lesung pipit tu melambangkan kecomelan seseorang tu tau .. so , budak lelaki yang ade lesung pipit nie , kira untung laa sebab dieorng still dalam kategori yang comell dan hensemm macam si SIWON nie...

okey , saya sangat pantang tengok lelaki yang macam kat atas nie sebab bile tengok jee dieorang nie , komfem seluruh badan cair... hahhaa ! * over laa pulak kan.. pape pon , semua boys yang dekat luar sane tu pon hensem-hensem jugak , especially yang tengah bace entri nie.. hahaha ! betol tak ?

Wednesday, 10 August 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosboleh tak ?


hye dear ,
kalau saya nak jadik princess macam kat atas tu bole tak ?
then , ade tak sesiapa yang volunteer nak jadi my prince charming ?
hahhaa !  * berangan jee laa kan...

p/s : kalau dapat jadi mermaid macam si ariel tu kan syokk... nak pakai kerang jee pon takpe sebab duduk dalam air... kekeke ~ * untung si ikan , dapat kau cuci mate.. hahaha !

Monday, 8 August 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosjom tengok !

laling-laling , jom kita tengok ape yang ade kat bawah nie... at least , kurang sikit rase lapar tu.. kekeke ~

.
.
.
.
.
.
.
.



 chocolate ~


cupcakes ~


macaroons ~


ice cream ~


cakes ~

ahaa ! macam mana ? ade kurang tak lapar tu ? hehehe ~ tak dapat makan , tengok gambar pon jadik laa.... btw , kalau korang nak tau , kalau saya lapar , saya tengok laa makanan yang sedap-sedap macam nie... rase kurang sikit lapar tu.. hehe ~ haa ! jangan risau , nanti time berbuka korang bole laa nak makan semua nie.. so , selamat berbuka untuk hari nie ;) 

Thursday, 4 August 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosbertudung vs freehair

nana : weh nini ! kau tak serabut ke pakai tudung labuh-labuh camtu ? aku yang tengok nie pon serabut... hishh  ! panas kot...

nini : hah ?! serabut ? panas ? mana ade... lagi selesa ade laa... cuba tengok orang yang freehair , die lagi laa rase panas , at least , kalau orang yang pakai tudung, ade jugak penutup nya...

nana : tak payah nak perli-perli aku laa weh... kau pon bukan nye baik sangat ... kau komfem ke kau masuk syurga ?

nini : aku tak kate macam tu , tapi orang yang tak menutup aurat , komfem masuk neraka.

nana : alaa nini ... kau pon mengumpat jugak... bukan ke tu dosa ? kau nak nasihat-nasihat aku pulak... blaa laa wei !

nini : hurmm... biase laa... kalu orang yang dah gelap hati nie memang susah nak dengar nasihat orang laen

nana : nasihat konon... weh ! walaupun aku freehair , aku still solat n puase..

nini : memenag laa... tapi kau komfem ke ibadat kau tu diterima ? dengan puase n solat tu dapat jamin kau masuk syurga ?

nana : suke hati aku laa... nie urusan aku dan Allah jee.. bukan nye aku susah kan sesiapa pon..

nini : kau sebenarnya susahkan ramai orang especially papa, abang, n suami kau dengan menarik mereka ke neraka sebab gagl mendidik kau dengan sempurna .. then , akhirat nanti , kau berani ke cakap macam tu depan Allah ? lawan perintah Allah , neraka laa jawab nya...

nana : bukan aku tak nak tutup aurat , slow-slow laa wei

nini : nana , nana.. boleh ke kau nak cakap dengan Malaikat Izrail nanti , jap-jap ! jangan ambik nyawa aku lagi , tunggu aku taubat laa dulu , okey ?

nana : buat ape aku bertudung kalau aku tak ikhlas ? tak ke hipokrit nama nye

nini : nana , kau memang hipokrit !

nana : why ?

nini : kau tak ikhlas beragama islam...

nana : ape buktinya ?

nini : islam kau sekadar pada nama , tapi bukan pada hati... kalau kau benar-benar islam , kau akan ikut ape yang islam suruh

nana terus terdiam dan berlari meniggalkan nini...


**************************************************************

bagi saya , memang tak semua orang freehair tu jahat , tapi kan lebih baek kalau dieorang nie pakai tudung... nampak lebih sopan :) aurat perempuan hanya untuk orang yang muhrim baginya , so boys , korang sanggup ke bagi orang laen tengok aurat isteri korang ?  cuba fikir balik , kat mana special nya korang sebagai seorang suami kalau semua orang dah tengok aurat isteri korang ? so , pape pon bimbing laa isteri korang sebaik mungkin * kalau korang dah berkawen laa :)

entri nie untuk peringatan dekat semua orang * termasuk laa saya okey ... cerita nie cuma rekaan semata-mata.. takde kena mengena dengan sesipa pon... sori sangat-sangat kalau ade yang terasa ... hope mase bulan puase nie , ramai yang ade niat nak terus bertudung... kalu sesiapa yang dah ade niat tu , teruskan okey ! chaiyok chaiyok ! ;)

Wednesday, 3 August 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photoscermin oh cermin ~


question :
mirror mirror on the wall !
who is the most fairest girl n dashing guy in the world ?

answer :
you you you ! 
of coz laa semua orang yang tengah bace entry nie.. kekeke ~

p/s : sape orang first yang dapat tau jawapan tu , meh nie claim ferarri.. hahhaah !


Monday, 1 August 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photossabar :D

orang cakap saya gemok , saya senyum...
orang cakap saya buncit , saya tersenyum lebar... * sampai kat telinga gitu
orang cakap saya perasan cantek , saya ketawa...
orang cakap saya bajet comel , saya ketawa sampai sakit perut...
orang cakap saya buat-buat rajin , saya jeling...
orang kata saya gedik , saya buat-buat comel...
orang kata saya bising , saya senyap...
orang ejek-ejek saya , saya cakap dalam hati , sabar jee laa !

takpe takpe , bulan puase nie kena laa banyak-banyak bersabar... nanti pahala puase kurang pulak.. * taknak laa gitu kan.. hehe ~ hah ! semua budak lelaki yang selalu perli-perli saya tu, tunggu laa ye lepas puase nanti... kekeke ~ * ketawa sopan :)

Friday, 29 July 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosgudluck !


hye olls ~
trial SPM lebih kurang 1 minggu jee lagi * dup dap dup dap dah niee
so , saya nak wish gudluck dekat sume budak-budak yang ambik SPM taon nie..
buat yang the bestt okey ?
oh , untuk adek-adek PMR pon , buat yang terbaik ea...
semoga result trial korang semua GEMPAK !

AMIN~

p/s : wish me luck too okey :)
sayangg korang * aha ! tetiba pulak kan .. kekeke ~~

Thursday, 28 July 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosramadhan

kurangkan :

-bergosip
-tido
-membazir * especially time korang nak berbuka tuu
-tengok tv
-etc etc * dan sume perkara yang membazir mase..

lebihkan :

-sembahyang sunat
-mengaji
-baca buku
-tolong mak masak * budak laki pon bole.. hee ~
-etc etc * dan sume perkara yang bole tambahkan pahala :)

so dear , semoga kita semua dapat keberkatan dalam bulan ramdhan kali nie n jadikan ramadhan kali nie lebih baik daripada yang taon lepas... yang paling penting , kita same-same cari malam lailatul qadar...  mana tau ade rezeki taon nie dpt jumpe malam lailatul qadar... oh lupe , banyak-banyak kan laa berdoa dalam bulan pose nie okey :) semoga semua doa yang kita mintak dimakbulkan Allah ..

AMIN ~

Tuesday, 26 July 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosmommy

wif my cousin , nia .

hye dear :)
i hope i can be a good mother one day..
HEHE ~

Saturday, 23 July 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosvariasi

sayang-sayang , meh sini nak tunjuk sumting.. hehe ~


ahaa ! nie laa.. my lovely family * ecece ~ saje nak tunjuk... kekeke ~ okey-okey , actually ade sumting yang saya nak suruh korang tengok dalam pic nie... tak paham ? takpe takpe dear , meh sini nak cite... 

sila bukak mata anda luas-luas yee.... hehe .. actually nak kasitau korang yang family saya nie ber 'variasi'... macam-macam 'bentuk' ade * kalah astro.. hahaha ! 

tengok-tengok ! ade besar , ade kecik , ade putih , ade yang gelap sikit... tapi ape yang penting , kiteorang semua memang cunn ! * okey , korang bole muntah sekarag.. hahaha ! tapi kan , cube tengok balik , sorang jee laa superhero dalam siblings saya .. fuhh ! mujo ade jugak sorang... tu pon habis try daa parents saya... at last dapat jugak ... hehehe ~

kalau korang nak tau , perbezaan antara kiteorang adek-beradek laa yang syokk sebab perbezaan tu yang menyebabkan kiteorng saling memerlukan... * cam poyo jee ayat... kekeke ~ well .. kitaorang pon kadang-kadang bergaduh jugak , tapi biase nye memang tak lame... tak sampai sehari dah berbaik semula... tapi kadang-kadang bestt jugak bila gaduh dengan my sis sebab die mesti pujuk lepas tu.. untung-untung dapat makan aiskrim... kekeke ~

so , kalau korang ade siblings yang ber 'variasi' macam nie jugak , korang tak bole ade rase tak puas hati... setiap orang ade kelebihan masing-masing okey ? ape yang penting , korang kena laa saling sayang-menyangi antara satu sama lain... :) hargai dieorang semua before terlambat..* nanti baru laa sibuk nak menyesal..

When you look at your life, the greatest happinesses are family happinesses ;D

Thursday, 21 July 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photostenkiu ~

hye sweetie :)
just wanna say tenkiu :)


  ~ okey-okey ... nak cakap tenkiu sesangat kat sis mira sebab pilih saya jadi salah sorang pemenang contest yang die buat tuu.. * bangga rase.. hehe ... siyes okey , memang saya sangat-sangat tak sangka bole menang gitu... iyoo laa kan first time masuk contest bole menang , so excited gitu bile tau saya menang... kekeke ~ selama nie bile join contest , mana penah menang * ish2 ... cian saya tau ! .. jap jap... sape tak caye saya menang tuu , klik sini okey :) * padahal sajee nak menunjuk .. hehe ~

2) followers

~ haih ! i luv u all my follower .. muahh muahh.. tenkiu sesangat dekat sume orang yang dah follow saya selama nie... dari takde sape-sape , sampai laa sekarang dah 400+ orang yang dah follow... tenkiu ye sebab sudi follow belog saya yang tak seberape nie.. * tibe-tibe rase rendah diri.. hee ~ iyee laa kan, saya kan baru jee beberapa bulan berbelog, so banyak benda lagi yang saya tak tahu.. so , kepada semua followers ku yang kiut-miut sekalian , kalu korang rase saya patut baiki pape dalam belog nie , just bagitau okey :)

3 ) commentar

~ haa ! tanpa korang semua nie , alamat nyee kosong jee laa tempat komen tu tau... mujo laa korang yang somel-somel nie ade... kekeke ~  lepas nie rajin-rajin laa lagi komen yee... hehe..

4 )  readers

~ sape-sape yang cuma view n baca entry saya pon , tenkiu okey... ade jugak orang yang sudi nak bace belog nie.. * macam tak caye jee... hehe ~

so, lepas nie rajin-rajin laa singgah lagi ye ! kalu baik , tulun komen sekali entry so bole laa saya tau yang korang suka ataupon tak dengan entry yang saya tulis tuu... eh eh ! lupe pulak , ade hadiah laa untuk korang sume sebab sudi view belog saya nie... * tekan bawah sikit..
.
.
.
.
.
.
.
.
.

muahh muahh muahh !

haa ! nie laa hadiah nye.. kekeke ~ kiss untuk korang sume :)

Saturday, 16 July 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosfriendship ~


  


hye sweetie :) hari nie nak share kisah spongebob... hehe ~
saya suke tengok dieorang ...
comel , kiut , n sangat-sangat kelakar :)
tapi kan , saya paling suke tengok friendship dierang ..
sangat-sangat sweet okey * kalah gule-gule kapas.. hahaha ! 
walaupon selalu bergaduh , tapi dieorang still together...
then , paling saya suke time dieorang nak berbaik lepak bergadoh..
komfem due-due nangis n lepas tu peluk-peluk * touching jee rase.. hehe ~
well ~ dieorang memang memerlukan satu sama lain...
sebab tu saya rase friendship dieorang paling sweet :)

so , sape-sape yang ade besfren , lebih baik korang hargai kawan korang tu betol-betol....
ambik contoh kisah spongebob n patrick nie...
gadoh kejap jee , then terus kawan semula...
mase berkawan , korang mesti jujur n percaya satu sama lain...
macam tu baru laa besfren for ever :)

a friend is someone who knows the song in your heart , and can sing it back to you when you have forgotten the words ~

Tuesday, 12 July 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosmy life =)

stage 1 : 

still a cute baby :)

stage 2 :


childhood *best moment ever ~

stage 3 :


going to school

stage 4 :

high school ! * time to study hard

stage 5 :
university ! here i come ~

stage 6 :

work ~ * doctor, insya-Allah :)

stage 7 :


find a hubby and take care of my parents .

stage 8 :


getting married ~ * i loike !

stage 9 :


having babies ! * can't wait ~

stage 10 :


live happily ever after ~

stage 11 :

waiting for another life * soo scared =='

stage 12 :


what next ? 

Thursday, 7 July 2011

cute emoticons Pictures, Images and Photosberangan

hye daling-daling sume (: korang pernah tak berangan nak duduk rumah yang besar-besar ? * ololo ~ ngaku jee laa sayang oii.. hehe ~  so, hari nie saya nak ajak korang semua cuci mata sambil berangan tengok rumah yang super big, super expensive, super amzing n etc etc .. * ayoyai ~ banyak betol 'super'nye.. hee ~ jom laa.. kite tengok same-same... tak dapat betol-betol, berangan pon jadik laa... hahaha !


Aaron Spelling
( 150 millions )


Bill Gates
( 148 millions )


Oprah Winfrey
( 140 millions )


Billy Joel
( 40 millions )


Will Smith
( 20 millions )


Eddie Murphys
( 15 millions )

huh ! semput tengok harga rumah dieorang..ish ish ~ mahal betol... tapi kan , kalau rumah besar-besar pon tak gune jugak terutama yang bilangan family die tak ramai... last-last hantu raya, pocong n seumpama nya yang duduk berkampung kat situ.. wahh ! untung laa dieorang kan.. dapat duduk free dalam rumah kite... LOLOLOL~

bagi saya, apa yang penting, kita satu family dapat hidup bahagia... rumah besar or kecik tu tak patut jadi masalah pon... kalau kita happy , rumah yang kecik pon kite bole rase besar.. hehe ~ * iyee kan jee :) tapi kalau sape-sape yang takde duet nak buat rumah besar camnie , berangan pon jadi laa... syok jugak berangan nie sebab kita tak perlu pon nak keluar kan duet banyak-banyak macam dieorang nie... bila fikir-fikir balik , membazir jee bina rumah besar-besar, at last , kita tinggal kan jugak bila dah meninggal nanti.. hee ~~ :) lagipon komfem banyak duet abes nak bayar bil elektrik n bil air.. ish2 ~