Wednesday, 14 September 2011

jom jadi cantek


-- > jadikan lah Ghadhul Bashar ( menundukkan pandangan ) sebagai " hiasan mata " anda , nescaya akan semakin bening dan jernih

-- > oleskan " lipstik kejujuran " pada bibir anda , nescaya akan semakin manis

-- > gunakan lah " pemerah pipi " anda dengan kosmetik yang terbuat dari rasa malu yang dibuat dari salon iman

-- > pakailah " sabun istighfar " yang menghilangkan semua dosa dan kesalahan yang anda buat

-- > rawat lah rambut anda dengan " selendang islami " yang akan menghilangkan kelemumur pandangan lelaki

-- > hiasilah kedua tangan anda dengan " gelang tawaduk " dan jari-jari anda dengan " cincin ukhwah "

-- > sebaik-baik kalung adalah " kalung kesucian "

-- > bedak lah wajah anda dengan " air wuduk "

insya-Allah diri kita akan menjadi semakin cantik dan terpelihara daripada perkara-perkara yang mungkar :)

credit : sini :)

48 comments:

JIJI YU said...

aku blushim la plak..ekeke

Hunnym Syot 美智子 said...

marilah kite amalkan.. tak payah membazir wet beli makeup maybelline or simply ct.. hehee

asamasin said...

jom la jdi macho.. :D

Bidadari Syurga said...

i like....

weeeeeeeeeeeee... paling sua no 1 n last tu... air wuduk... thanks kongsi n3 nie... tenang akak membacanya...

Lea Isnawi said...

kecantiakan dalaman jugak harus dijaga :)

hayatFARAH said...

terBAIK~ :)

Asyila Zainuddin said...

haa, ni baru mekap yg betul.. :)

echa takashimaya said...

nice word =)

aimie amalina said...

=]
semua indah sebab ape?
sebab Dia sang Pencipta ku =]

syahirooAhmad said...

Wanita perhiasan dunia :)

amirulspurs said...

cantik dari segi akhlak dan agama, nice entry :D

ILA HonEyBuNNy said...

baiklah..

ila pun nak jadi cntik luar dan dalam...sama2 la kita beramal...;-)

kim heeruul said...

bagus la tips nie..
hope gugirl di luar sane tu guna pakai la tips nie..mesti berseri..=)

CTK said...

hihi...tips berguna..thank :D


http://khayalan27.blogspot.com/

abghani said...

aku suka pd kecantikan

siti kektus said...

siapa yg tak mau cantek kan. ;)

Run Away said...

hek..hek...nice...;d

ishiko said...

sejukk

aleen aiden said...

insyaAllah..sama2 kita dekatkan lagi diri kita kpdNya. ^_^

dhiera said...

ustazah pernah cakap, nak bagi muka cantik senang je. sentiasa ada wuduk pasti jadi berseri!

Asrul "iLham" Sany said...

"Bagi saya, Amer dah cukup cantik dengan keseksian perut dan bulu dadanya," kata Ashraf bangga.

Cik Ina Do Do Cheng said...

hye teha


kalau hati bersih suci murni tak de prangsangka busuk hati ngan orang, garenti sentiasa cun dan come lote.

[sutera kasih] said...

suka info2 ni :)

Hanie_Dew said...

nak jadi cantik pun kene cantik dari dalam. baru la terserlah. kalau asyik busuk hati je. mekap tebal pown tak guna.

Hanie_Dew said...

my dear. blog kitorang ni biase je. baru nak merangkak ni.

Mohd Izzar said...

insyaallah.
moga2 akn mnjadi umat yg lebih baik

JelinaJoli said...

yg las skali tu sempoi. kak nita prektiskan okkkeyy!

acik teyha said...

sy suke entry ni :)

asfira aminuddin said...

babe! like banyak banyak okay! :)

Mya said...

good info alhamdulillah. suka baca =)

khairul akmal bin azman said...

kata2 pujangga yg penuh bermakna!
terbaik!

hanaahmad said...

nice entry. :D

aiman fanboy k-pop said...

errrmmm...nice entry!!

Fara E's said...

thumbs up ! ;D

Syue said...

:) Nice!

wan azie said...

betul...betul...betul....




tak yah n make up ober sgt....



cntik budi....cantik la sgla...


ahakkkksss ~

bila blog bercerita said...

ptot lah mcm pnah bce..heeee

like byk2 kali...

.izzati liyana. said...

mari sama-sama amalkan. :)

AinsHa=( said...

wah, memang cantiklah kalau pakai make up macam tu

muhamad hanif said...

Err,


cantik didalam lebih baik kan ?!



=)

Sara Ali said...

insya Allah....
akan di amalkan...

info yg berguna..

=)

~Nana 귀여운~ said...

suka entry ini :)

hyz said...

entri terbaik..... suke suke suke...

Zul Fattah said...

Wahh.. sungguh dalam makna entry ini.. smoga kita semua mengambil ikhtibar daripadanya.

echaRierie said...

liked ! :)

alif haris said...

nice teha :)

Uchi kay-f @hmad said...

air wuduq! terbaek...........

Afikah Aziz said...

insyaAllah,sama2 kite usahakan :)