Friday, 8 June 2012

homesick


ehem ehem . rase nya dah hampir 2 minggu aku tak hapdate . baru aku tahu bizi rupa-rupa nya budak yang baru nak sambung study nie . seriously , rindu jugak nak berbelog macam dulu tapi apa kan daya , masa tak mengizin kan . * bajet best student jee kan . hahahha ! 

HOMESICK . perkara yang biase yang aku dengar bila orang jauh dari family sendiri . dulu , aku terpikir-pikir jugak . terukk sangat orang yang homesick nie . tak kan laa tak bole tahan kot . dunia kan makin canggih . kalau rindu dengan family , bole calling-calling , mesej-mesej . tak pon , berpesbooking pon bole . sampai kan aku pernah cakap orang yang homesick nie mengada-ngada . sampai kan aku pernah terpikir , adakah normal orang yang homesick nie ? hahahah !

then , tetiba sekarang aku pulak yang ade perasaan homesick nie . hah , what goes around comes around laa kan . padan muka kau teha , cakap besar sangat dulu . last-last die jugak yang sibuk-sibuk yang berhomesick . * tuju dekat diri sendiri . hahahah ! oh , dan dengan tetiba nya sekarang aku rase perasaan homesick ini adalah normal bagi orang yang tak pernah jauh-jauh dengan family . macam i laa . hee .

so , sape yang pernah rasa perasaan homesick nie ? * angkat tangan tinggi-tinggi . hahaha ! yeay , kite geng ! btw , korang rase normal tak perasaan homesick nie ? takot jugak orang homesick nie sebenar nya tak normal . adakah aku tak normal ? hurmm . terpikir-pikir . hahahaha !

p/s : thnx dekat sape-sape yang wish goodluck kat aku dalam entri lepas . hee :)

76 comments:

Nurrul said...

Nurrul tak pernah rasa lagi.. hehehe

cik awi said...

Ahirnya kak teha muncul lagi di belog..

NIZAM said...

biasa girl ni selalu homesick. tatau nape. jiwa tak kental kot. huahua.

shar90 said...

xpnh rase pong... ekekee xP

Hanamiko Sakura said...

biasalah kalau jauh dengan family rasa homesick.. hehe

btw, 14 june result upu 2nd intake keluar.. hope dapat =)

zubect said...

hehehe, biasa la, mula2nie mmg homesick, lme2 insyaAllah okay, yg pntg, selalu call family, kredit habis pown takpe

acik teyha said...

haha padan muka..gurau je..lama ke cuti ni?sy dulu mula-mula masuk sekolah menengah penah rasa homesick..hihi

fatin hanani said...

hahaha...last kena kat diri sendiri kan hehe
fatin selama belajar kat arau nuh..xpenah la HOMESICK lagi hehe.
sebab rumah dekat gila..nak balik tiap minggu pun boleh haha

Leeya Hezlin said...

kadang-kadang memang rasa perasaan macam ni..
dah biasa nanti insyaallah semua akan ok..
btw sambung belajar kat mana dear?

Boni JLL3 said...

itu adalah normal k. saya pun dulu ada gak homesick ni. awak hanya perlukan masa utk biasakan diri kat tempat baru tu. kalau dah biasa, rasanya dah takada apa da. saya bagi tempoh dalam sebulan lebih kat awak. n then, awak pasti dah biasa kat tempat tu. anyway, rindu le kat dia.hehehe :P

nur adilah said...

rindu kat sis jugak deh :) btw kuatkan semangat mengatasi perasaan homesick tu k :D normal kalau rasa cenggitu~

Sally Yatiey said...

Teha ! :D hee.

Cik Yatt said...

normal la homesick..tapi tak normal bile tiap mggu nak balek..pling skit pon 2 mggu kot..heee.. bese la studykan..keje lagi bz kot

adan said...

sy selaku perantau warrior akan merasa homesick bila berada di bulan ramadhan.. ==

uyaitusaya said...

sgt la normal..nak2 lagi perempuan..lelaki dy kena tunjuk tabah..so dyrg x suarakan.. :) berada dekat dgn family ubat y plg mujarab dikala tension...^^

auni shahira said...

hah..baru tau...masa duduk dekat buat dek je..heheh

~SaL IjOu~ said...

haha..no worries..itu adalah satu perasaan yg normal~ ;p
tp akak x penah homesick sbb dari kecik da mmg selalu jauh ngn family~

Koding said...

Dengan kecanggihan teknologi masa kini... Tiada lagi masalah dgn home sick..

amna said...

assalam

fitrahnya, manusia akan sentiasa merindui dan dirindui :)

homesick ni baguih, setidak2nya kita sentiasa mengenang insan2 yang kita sayang. bila dtg perasaan tu, jangan lupa doa dan sedekah alfatihah untuk kesejahteraan mereka yang jauh dr kita :)

hazfee said...

xnak angkat tangan nak angkat kaki. hahaha. orang yang tak pernah berjauhan memang mcm tu la :P

Amalina Ulya said...

ulya pun penah mearsainya :)

apapun , all the best ! :)

ctk said...

ct bru sampai u, tp xprnh lg homesick...just nangis2...hahaha...homesick ni normal :D

KorN said...

homesick ni normal jer... bila dah ade kat hostel time tu la nak dok umah.. time ade kat umah, dah rindu plak nak dok hostel.. kan..

AinsHa=) said...

tahniah,akak dapat rasa homesick. hehe, nanti biasa lettew.

✿Lady Ainaa✿ said...

hehehe.. biasa lah tu.. ena pun walaupun dah biasa duduk asrama sejak sekolah lagi, tp masih ld homesick.. huaaaaaaaaaa

M Fizan said...

angkat tangan dah! nampak tak?? haha. saya pun homesick jugak dulu. normal la tu. sebab tak biasa berjauhan dengan famili. lama-lama nanti okey sikit. tak update blog adalah perkara biasa bagi student sebab banyak lagi assignment menagih tumpuan. haha. bila cuti sem ni la baru nak update selalu :)

fadh leyanie said...

mula2 je dulu ada homsakit2 ni,lama-mala okay dah..:P,homesick ubatnya senang je,balik rumah..hihi

Asrul "iLham" Sany said...

tgh homesick... T_T

♥e'in♥ said...

e'in xpenah rase homesick sbb dulu smbg blaja pun kat JB je.. weekend leh lek umah.. hehehe

msredcheesecake said...

dulu time belajar bila hujung bulan je homesick.... hahaaaa

Cik Nur said...

Rindu Tehaaaa........!

Hanie Dew said...

bg aku yg pernah rasa, ia normal. aku nak tau juguak sesape yg tak rasa perasaan homesick tu kalau berjauhan dgn family.

shedameor said...

wahh, homesick jugak ! hehe

P U C A T said...

home and sick!!
hehe

eva said...

hahaha.. normal tu.. dulu hari2 nangis.. asyik tefon jer.. hehe

Noraim said...

biasa la tu kalau homesick. lama2 nnti pulih la. belajar berdikari ok!

cik mun said...

tgh angkat tgn tinggi2~~

aLya maNip said...

homesick tu normal la syg..alya dulu dr f1 smp skrg slalu je duk hstel tp still homesick..haha

Outbound di Malang said...

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !

ainraus said...

homesick ni memang akan ada dalam diri kita. setiap masa.
bukan rindu rumah, tapi rindu family. kan?
be strong ehh.

Atiqah Wadiah said...

dh lenguh dh angkat tgn tinggi2..nmpak x tgn kita?hehe :P

syafiqakarim said...

errr hapdate oiii

chemay said...

belajar rajin2!
jangan dok homesick sangatt.
nnto susah nak fokus dalam kelas tauu.
if rindu sangatt.
balik laa rumah.
at least lega sikit nnti.
:)

m!3yr4h_LolLy said...

sebenarnya homesick to perkara yang normal bagi sesiapa yang jauh dari familynya macam mieyrah. hehehe

ILA HonEyBuNNy said...

dah sambung stdy ye dear..

all the best...blajaq rajin3 no..

memula ja homesick..ehhehe

asfira aminuddin said...

kalo busy belajar mmg takkan hingat blog punye. hihi. homesick tu maybe mula mula kot. lama lama dah okay. good luck!

yad'z said...

hai lalink.. dah mkin busy ek skrg.. hehe.. soryy lame x bw..

O CIKTEDDY said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa cik pon baru nak start ni...aaaaaaaaaaaaaaaaa takot! ahaks

Izara4eva™ said...

ara pun busy ni.. rindu jugak kt blog..

Cik Penguin_Solehah said...

Home sick? Tak penah kagi kot.. Em,samlah saya pun dah jarang blogging=.=' #tq akaq.. =)

nurul-rasya said...

Aku tak rasa homesick sebab tiap2 minggu balik.hahaha

Mishter Izwän said...

kesian nye . homesick ni mmg wajib bg anak dara . kadg2 yg da sem akhir pun msih homesick jugak . tp kalau rumah dekat tak dela nk homesick . ni bg org yg duk di perantauan

aleen aiden said...

sama. teringin nak berblog macam before keje. keh3

♥ Nana BamBam ♥ said...

mula2 1 minggu memang homesick..lepas 2 3 bulan kurang dah kot

tirahzairi said...

tirah still homesick walaupun bertaun2 duduk asrama....hehehe

EruzuLiyana said...

kita pon homesick jugak :'(

nurkaloi said...

kaloi dah angkat tgn tggi2 nie...nmpak tak ? hehehe
even dah keje punn kaloi masih rase homesick tauuu.... ~__~' heheh

E'in said...

awak............ bile nak update lg? huhu

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

sakit rumah? sakit pe tu? bahaya x?

dhiera said...

its normal ok! dun worry~ hehe

Eein Azryn said...

Saya sedang merasai homesick itu. Ok, tak tau caner nak susun ayat. Huhu.

Azee Hana said...

pernah,,,tyme dolu2...skunk x pernah..hii

kiwi said...

alaaaa..kiwi pon etngah omsick ni..lepas exam terus intern..tak balik rumah pon..sobs~ :(

Liyaa Mf said...

Homesick tu biasanya dirasakan oleh org yg mengamalkan prinsip femely first! Hahaa. Tu yg susah if jauh ngan femely sket. Tu normal Teha. Tapi jgn jadikan alasan untuk malas blaja ye :P

syazwani said...

saya pun selalu homesick. Huwaaaa tak suka:(

Ayumi Comot said...

ololo..hehehe..mmg homesick kan jauh2 ngn famili..same la ngn ayu dulu:)

LadyBird said...

normal2 .. hehehe.. sebab kak lady pun homesick dulu.. setahun asyik ulang alik ke rumah jerk.. sampai sakit2..

Ct Aja said...

kikiki...mesti anak manja ni...hihihi

Fatin Syafiqa Anuar said...

haha. aih homesick ye dik. chill. biasa la tu lumrah berjauhan dengan family. :)

faizah husna said...

haih..mmg sayalah yg tnga homesick skang nih..huhu..sob2..

i wish i was 16...:'(

Anonymous said...

salam kenal ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya! terimakasih ...

Outbound di malang said...

salam kenal ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya! terimakasih ...

kiwi said...

saya saya (sambil angkat tangan) adeh..sedih la baca entry ni buat kiwi rase omsick..sebab kiwi dh lame tak balik rumah T_T :'(

echa takashimaya said...

sep siket!
kite same walau kite ni dah habes study.haha.

cinta siswi said...

homesick jgk! :(

selamat berpuasa dear.. :)

.izzati liyana. said...

haha. kita selalu homesick! since kat sekolah lagi.calls, msgs semua tu lain rasa dia dengan balik rumah, baring baring kat katil sendiri, jumpa semua orang.