Friday, 30 March 2012

goodbye zaman comel

wah , tetiba hari nie aku teringat zaman comel a.k.a zaman kecik dulu-dulu . rase macam nak ulang semula jee zaman tu . hehe . ye laa , mase kecik-kecik dulu kite comel jee kan . kulit flawless gitu . tapi sekarang , pimples tu dah bestfriend tak rasmi pulak kan . hadoii ~ 

then , mase kite kecik-kecik dulu , mesti kita ade cartoon feveret kan . ye laa , dulu lain dengan sekarang . budak-budak dulu baik jee , takde pon membazir mase main tenet , kiteorng tengok tb jee . hahaha ! so , hari nie saje laa aku nak share cartoon-cartoon feveret aku dulu . 


1 ) Sailormoon 

~ nie memang cartoon feveret aku no 1 . takde cite laa bole lawan cite sailormoon dulu . hahaha ! aku suke cite nie sebab semua nya comel-comel . geram rase . selalu berangan nak ade baju macam dieorang , tapi apekan daya tak pernah jumpe . haha ! btw , dalam cite nie , aku paling suke sailor mercury . yang kale biru tu . kikiki :)


2 ) Doremon

~ rase nye sampai sekarang cite nie ade lagi kat tb kan . * dekat ntv7 . aku memang suke sangat doremon sebab doremon nie comel ! dah tu die baik pulak kan . selalu tolong si nobita . tapi part yang paling aku suka bile nobita kenakan giant and sunyu yang selalu kenakan die . best kot :) and yang seronok nyee , aku suke perasan aku cun macam sizuka . hahaha !


3 ) Dragon ball

~ biase nye budak lelaki jee suke tengok cite nie , tapi jangan ingat budak perempuan tak suke . biase nyee cite nie dulu kat tb2 pagi-pagi gitu . so , lepas ngaji , cepatt jee alih tb2 sebab nak tengok dragon ball . hehe :) tapi tu laa , tak sempat pon nak tengok ending cite nie sebab dah letih tunggu . hahaha ! cerita nie paling seronok mase part lawan-lawan tu laa kan .


4 ) Teletubis 

~ waa , siyes rindu dengan cite nie . comel kan bear tu . dalam nie , feveret aku yang warna merah tu . nama die po . paling mude and paling comel . sebab tu aku suke . hehe :) dieorang nie tak silap aku bestt friend tapi dah macam siblings pon ade . cite nie pon comel . sesuai untuk budak-budak .


5 ) Power rangers

~ sape peminat tegar power rangers ? * angkat tangan ! sep sikit . hahaha ! oke , aku kira dulu memang gila jugak laa dengan power rangers nie . bukan ape , seronok kot tengok dieorang lawan monster yang ntah ape-ape tu kan . dalam nie , feveret aku memang ketua dia laa . yang warna merah tu . hehe :)

oke laa . tu jee laa kot antara top 5 cite feveret aku mase zaman kecik dulu-dulu . syok nyee kalu dapat tengok semula zaman kecik dulu . ape laa agak nye yang aku buat ek . hee :)

so , hari nie , dengan rasmi nya saya ingin mengucapkan goodbye kepada zaman comel . sekarang zaman matured pulak . hehe :) btw , ape cite feveret korang time kecik dulu-dulu . jom kite share !

65 comments:

semutsengal said...

kau layang teletubbies ?

nik rosmawati said...

suka tengok Teletubis .comel sgt

Cik Nur said...

cik nur sampai sekarang layan doremon..pastu layan chibi maruko chan, layan arale...layan hagemaru.. layan conan..
cuma tak layan otomen mcm dulu2..hihih

aisya said...

sailormoon xtgk sgt.. dragonball plak mmg x tgk.. yg lain2 tu mmg dh terpacak dpan tv nk tgk punye psl.. hehe

hazfee said...

dulu citer usop santorian n kluangman la kegilaan hazfee. dragon ball pun best.

Koding said...

Mickey Mouse, Sinchan dan angri bird tak termasuk senarai ke???

O CIKTEDDY said...

teletubies! awww!haha

Hanamiko Sakura said...

sama lah kita... ;)

lagi2 suka citer sailormoon dan dragon ball... best gila... wow..ada gila sekali lah... oppss, sori... hehe..

tak sempat nak tengok dragon ball episod akhir... tapi, seingat masa tu goku jadi atok.. tapi badan jadi budak kecik... ngee..~

Scarlett O'Hara said...

Sampai sekarang suka Doraemon.

Leeya Hezlin said...

suka semua cerita2 ni..
memang best layan kartun..
sampai sekarang masih layan mana yang masih ada walaupun dah besar..
ehehehehehe

gadismanja said...

lebih kurang laa,,dulu suke gak tgok power rangers ,,hahahhahahaa ,, ape pon tak leh ,, dulu kalau hari sabtu kan ade shinchan ngan doremon ,,kalau time mengaji ,,ponteng sehari nk tgok tu punye pasal ,,hahahhahahahahahahahaha ,,

peace289 said...

rindu gak la zaman2 tu....huhu

sis92 said...

OMG!!
my feveret tooo

especially sailormoon n teletubbies :D

Detective Fiqa said...

hahah same jee dgn kak teha :P yg palinglahh semua! hahahahha. kita same jee

Miss A said...

ahahah,kte pun minat sailor moon.minat gile dgn jupiter. :P

Nurul Jannah said...

same with me! minat gila sailormoon. haha XD

chemay said...

semua katun tuh chemay minat.
pastuh tambah dengan katun sang wira. katun fruities. katun yokies. huhuiiii rindunyaaaa

ciksukaberangan said...

suke tengok dragon ball ! yeahh ! :D

~SaL IjOu~ said...

suke layan cite2 ni jugak!~ ;p
n byk lagi cite lain yg best~ ^^

p/s: jgn lupe akak tau walo akak lama hilang..tp kalo ada masa akak pasti dtg jenguk Teha kat sini~ ^^

aRa ❤ aFiq™ said...

suka sailormoon.. teletubies kita yg merah tu. PO :D

dragon ball xsuka bila da lame2 mkin merapu -.-"

shahrazali said...

1 ) dragon ballz
sampai skrg tgok lg..hehe..sje bosan2 kan, layan la kartun..

2 )doraemon laaaa....
cite yang tak pernah ada episod ulangan walau bertahun-tahun cerita ni bertahan...btol x???cuba ingt balik..hehe...

3) power rangers
hampir semua episod tgok sampai ke movie2 pun x pernah tinggal...walaupun pelakon2 dia bertukar-tukar..dulu2 suka yg warna merah jek..hehe..

Ayumi Comot said...

ayu suke JETMAN...mase tu ayu darjah 2...huhuhu...suke jetman kaler merah...femes gak dulu citer tu..tp bile tnye kwn2 skrg, so sad, dorang ckp xtahuuuu..huhu....

suke gak tgk Dragon Ball tp samela..xtgk smpai habis pun sbb lame sgt..ayu suke bezita...cool n macho...hhuhu

sekrg pun masih lg suke cartoon..Detective Conan!!!!!hihihi

Zakaria's daughter said...

bapakk ahhh.
power rangers pink tuhh peminat akuu

eva said...

ehehehhe.. sy aladdin, doraemon, dgn ultrman bahaha

Munirah Shamsudin said...

DULU KITA PALING SUKA TENGOK SAILORMOON SEBAB DIA PUNYA ANIME BEST KOT. MEMANG BEST AHHHHHHHHHHHHHHHHHH. AHHHHHHH AHHHHHHH. SAILORMOON. kalau sailormoon kita suka tengok anime dia yg remaja je. baru best!

p/s : sorry tercaps lock sebab eksaited.

Irah Si Budak Blur said...

waa..sme la kita..sume irah layan..huaaa..plg xtahan..kwn2 pnggil irah power rangers..hkikik

Sarah Mohd Saleh said...

Aku suke gle sailormoon.dgn kuasa bulannn bertukaaa.ching!oke da betukaaa.hehe

shedameor said...

power rangers. kite yang pink. yeay !

Noraim said...

haha. akak layan semua kartun tu. syok habis. tp bila dah besar ni jarang dah tgk. sobss.

Akue Achik said...

1235! hahahaaa

xpnh miss kot msa kcik2 dulu..trutamany sailormoon..hehee

faiz fakhirin said...

sailormoon lembik..slalu menempik kalo berperang...hampeh....hahaha

cha zainol said...

power rangers! aku heart yang merah :)

NOOR FATIN said...

saya suka layan pokemonnnnn! hahah sgt2 suka. skrg xlayan dah kot, kalau rindu ke, layan je la doraemon ke shin chan ke kat ntv7. haha!

rindunya zaman dulu kala :)

Cik Yatt said...

wah..sme la..minat sailormoon..tapi teletubis tak..yg laen smue same..hhih.cik yatt suke sailormoon..heee

yad'z said...

teletabissss,, likeeee~

lalaaaa~ dinky winkiee~ hahahaha

Teenager Housemaid said...

wahhh
kita samalah..
ni semua cerita yang kita layan kecik2 dulu..:ZDDD

Liyaa Mf said...

Apa yek chite feveret? Rasanya cam banyak sama ngan Teha tu jek. Haha. Btw, Hampir2 lupa dengan katun Teletubbies tu. Po tu memang comel gila! Suara dea alahaiiiii :P

m!3yr4h_LolLy said...

rindu pulak nak jadi kecik balik. heheheheh. tapi apakan daya, masa dh tak boleh berputar balik.

Aizat Shafiq said...

Rasenye sampai skarang kot still tengok cite katun nie...hehehe :p

MaYa MustWany said...

sailormoon mas layan coz ada taksedo bertopeng..hahaha..suka 'mas' yang api tuh.

paLing suka dragon ballz. dari kecik layan sampai habis.now dh besar still nak tgk ulangan gak/

teletubis sgt kanak2 kn..comel merah.

grr power rangers tak suka.hahah

dedhy said...

salah satunya adalah film kesuka'an ku..
salam kenal..

Mitos said...

Wah bener bener mengingatkan ku akan masa kecil. tp ampe sekarang saya masih suka tuh nonton beberapa film diatas misalnya dragon ball sama power rangers (versi jepangnya super sentai) hehehehe salam knal ya

aLya maNip said...

alya tgok doremon je..xpenah tgok sailormoon sbb ade abg yg slalu tgok dragon ball..huhu

CIK MAY said...

CM ayan DOremeon dari kecik smp skrg!haha...1 lagi sincan..

nur anis said...

waktu kecik-kecik dulu memang layan kot semua cerita ni...huhu

nur adilah said...

semua feveret ila jugak :)
busy lah^^' mcm2 hal meh.
rindu sis>.<

alya_sygs said...

suka tengok dragon ball... ;))

echa takashimaya said...

sekarang pon still comel.hewhewhew :)

c'axoera ヅ said...

suka doreamonngggg! hehe

msredcheesecake said...

Citer ni sumer tima akak dah sek menengah.... Tandanya akak lebih tua... Hhee.... Tapi suka tengok sailormoon...

Eein Azryn said...

katun tom and jerry pon best. sampai sekarang maseh layan. haha

aku pun tak larat nak tunggu cita dragon ball sampai abis. haha.

Juliet_iRa~" said...

suka gak teletubies n sailormoon!huu

suka pooh y merah tu sbb cute!haha..jalan kedek2 je..ngee

sailormoon plak bila dia gunakan kuasa sakti dia..heee

asfira aminuddin said...

hehe babe! i suka power rangers. i ingat lagi my siblings and i paksa abah suh beli tape power rangers. haha kolot gile.

dhiera said...

usop sontorian tengok tak?

Self Managed Super Funds said...

Hello...
visiting here again..

Hanim Irsyad said...

minat doraemon. hehe

Amirah Zulhijjah said...

hehe...suke bile ingt balik zmn kecik2 dlu..mira suke lyn doraemon..sampai berangan nty nak ape, nk mntk dkt doraemon..heheh...

AinsHa=) said...

saya pun peminat power rangerss... sanggup tak tido malam layan dvd tu.

::dEyb:: said...

nak kembali ke zaman kiut miut ni...huhu~

Boni JLL3 said...

rindunya zaman2 comel2 dulu..selalu kene kejar dgn anjing..pastu suka tgk power rangers..siap beli la tape power rangers the movie

Aliff Haikal said...

hahaha saya suka tengok sailormoon dedulu ! :p

Niswatus Solikah Samik said...

dragon ball terhebat! hehe..akak dulu2 tiap hari sabtu ahad sggop bgn awl sbb nk tgk citer ni pukul 9am! hehe.. suke GOKU! =)

Bidadari Besi said...

Whoaaa! Sama lahh kita layan Dragon Ball jugakkkk XD

♥!!✿ Ain sajee ✿!!♥ said...

wakaka . akaq dgnn DOREMON nteletubis mmg taa bole dpisah kan dari kecik smpay skrang .

*smpay orgg pnggl akaq doremon :)

Anonymous said...

Matang galeri dengan download :
http://xaijo.com/?gallery-wt.html
http://adult-story.info/?story--ed.html

Lainnya situs :
http://zippic.info/?pictures-kg.html
http://blog.erolove.in/?post-ve.html
http://amateur.erolove.in/?pagegg.html
http://shop.xaijo.com/?shop-promo-jq
http://search.erolove.in/?search-dz