Thursday, 15 March 2012

change it bebeh !



orang cakap : kau nie gemok laa
kau cakap : i'm gemok but comel and i know it !

orang cakap : kau nie hudoh laa
kau cakap : i'm cute and i know it !

orang cakap : kau nie bodoh laa
kau cakap : i'm cerdik and i know it !

orang cakap : kau tak bole buat punye
kau cakap : i can do it and i know it !

orang cakap : kau memang loser
kau cakap : i'm not and i know it !

jangan biarkan orang sekeliling korang memperendah-rendah kan korang . u know ur self better than anybody else . and please , be confidence with ur own self . so , change it bebeh ! i know u can do it ! but remember dear , whatever u are , be a good one :)

anda mampu mengubahnya . pesanan ikhlas daripada tuan belog yang comel :) hehe

60 comments:

Detective Fiqa said...

hahaha terbaik entri ni ^^
org yg ckp2 kita tu actually dia DENGKI alalala

Boni JLL3 said...

hehehe..setuju sangat..pedulikan orang sekeliling yang merendah2kan kita..kerana sesungguhnya orang itu cemburu dengan diri kita sebenarnya..

saya cello191 said...

yeah...pedulikan ap org lain ckp~~

ciksukaberangan said...

i know it bebeh, i' a good person. hehe :)

Cik Ecah said...

yup....kte jer yg kenal diri kite kan :)

Jue said...

#jika kau fikirkan kau boleh, kau pasti boleh melakukan cewah! ternyanyi lak haha

I'm sexy and I know it! #tetibe haha

Fatin Mraz said...

ckp dan buktikan... mereka akan terdiam~

Liyaa Mf said...

Tapi, kalau dah ramai sangat cakap pasal kelemahan kita, terpengaruh jugak kan? Boleh sedih jugak kan? :)

Boni JLL3 said...

aik..saya da komen rasanya..tetapi di manakan hilangnya komen itu..pelik tambah hairan

Hanamiko Sakura said...

yes! i can do it bebeh =)

Aku Achik said...

insyaAllah..kita bole..^^

zati embong said...

xperlu kisah kata2 org,bukan dia yg bg duit makan pd kita O.o

Cik Retiss said...

membalas kunjungan n follow ..

suka entry ni..blog pon cantik..letaK awak kat bloglist :D

kecikeqa said...

btol2..biar kn dorg tahu bahawa kte yakin dgn diri kte sndiri

O CIKTEDDY said...

yeay!shaye mmpu mngubahnya..(♥♥,)

lynda salim said...

sangat positive :)

Maii said...

kalau dengar orang cakap sampai ke tua masih belajar abc kan hehe :D

lynda salim said...

positive thinking

nur adilah said...

yup :') ila selalu anggap mereka mereka itu jeles :P

Leeya Hezlin said...

ye saya sangat setuju..
jangan biarkan orang merendah2kan kita..
dan biarlah orang nak kata apa pun janji kita tau diri kita macam mana..
:)

Miss Al said...

betul2. think +ve. bia la org kata masuk bakul angkat senirik. janji happy. lalalala

AmirFX said...

I'm sexy and I know it.. lalalaa...

auni shahira said...

stuju sangat2 teha...perthan n be cnfidence......

littledolphin said...

baru semalam keyakinan saya jatuh merudum T.T

i am not confident to speak in english. ~wuwuuuuwuuu

lisa said...

awh love this post<3 sedikit sebanyak menaikkan keyakinan diri lisa :)

Koding said...

Hidup mesti berkeyakinan dan berfikiran positif..

Jemput singgah ke blog Koding...

MaYa MustWany said...

dulu mas pernah kene,5thn rasa down n ubah hidup mas.then mas ubah jdi yakin pda diri atas support family n close frenz.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

mulut ornag.. abaikan.. gemuk itu comel apa.. ;)

aiman fanboy k-pop said...

huuhuuhuu......
sy ta suka org pandg rendah kat diri saya..
yes!i know it!

CIK MAY said...

ade ke org ngate mcm tu?

echa takashimaya said...

yes! with confident everythng gonna be ok. without confident everythng is gonna be more worst.

niedaida said...

betul tu,xpatut jugak kite sendri rendah2kn dri sndri.sb saya tahu saya pandai dan i know it..hahahhaha

AinsHa=) said...

betoi tu betoi, jadi diri sendiri je, toksah dengar sangat cakap orang sebab orang tu bukan perfek sangat. ^__^

msredcheesecake said...

Saya malas nak pening pikir apa org kata pasal saya... Let them...

Ayumi Comot said...

yeahhh...let's change what people think bout u...kdg2 org yg suke merendah2kan org lain ni sbb kes cmburu jep:)

AiSyA LiEzA said...

yee.. betul tu... :D jgn biarkan org disekeliling kita mpengruhi kita.. ^^

Cik Nur said...

Betul tu kak Teha..!

walaupun org ckp mcm2 dekat cik nur, cik nur ttp rasa cik nur ni kiut..!
hahahaha

fany wany said...

yes i know it!
gonna change it ASAP :D
haha lol

Hanie Dew said...

hahahah..comel entry ni. i'm cute and i know it! yeahh..
pesanan khidmat masyarakat dari teha. Anda mampu mengubahnya.

c'axoera ヅ said...

yang penting hadddddoooo dan shumel hehehe

yad'z said...

im gorgeous and i know it.. hehehe =P

Ros said...

Salam ziarah....

dhiera said...

yakin boleh!

LadyBird said...

betul2.. kene yakin diri.. :D

faiz fakhirin said...

betul betul betul...pandainya..hehe

Sarah Mohd Saleh said...

susa kot klau da saikology ko pk cmtuh...

shahrazali said...

mulut org kita mmg tak boleh tutup....


boleh buat lagu ni...haha...mcm lagu yg tgh panas skrg ni..

~SaL IjOu~ said...

i know i can do it! hoyeh!~

Fara E's said...

agreeeee !

♥AieN ChoiN♥ said...

yup betol ! pedulikan ape mereka kate.. :)

♥AieN ChoiN♥ said...

betol ! pedulikan ape mereka kate.. :)

Juliet_iRa~" said...

ignore je kalo rs berbaur cemburu di situ..

hahaha

nik rosmawati said...

takkan hidup bahagia la kita kalau asyik dengar cakap org jea kan.
yg penting kita tak susahkan org dah la.hehe

alya_sygs said...

sangat stuju... saya mampu mengubahnya

CekbOlat-bOlat said...

tepisss ! tepiss ! yeahhh

faizah husna said...

yeahh... :)
jadi diri sendiri adalah yang terbaik ^_^

faizah husna said...

yeahh... :)
jadi diri sendiri adalah yang terbaik ^_^

chemay said...

mulut orang.
kita tak boleh tutup.
so buat tak dengar je.
move on dengan hidup kita.
:)

dill said...

setuju.

percaya ngan diri sendiri.

dill.

semutsengal said...

im sexy and im know it.


LALALALALLALALALALALALAA