Thursday, 8 March 2012

tersentap . manusia akhir zaman

Salam Jumaat :)

click gambar untuk nampak lebih jelas :)


serius terkejut tengok gambar pompuan nie pegang arak . tapi aku memang betol-betol tersentap mase bace description pic tu . die tulis ' kite orang mabuk tapi tidak melakukan maksiat ' , tahukah anda bahawa arak itu sebenarnya  yang membawa kepada kepada dosa yang lebih besar ? bile kita mabuk , mana kita sedar kita buat maksiat , betol tak ? sedangkan minum arak itu sendiri pon dah berdosa . 

hurmm . nie laa yang dikatakan manusia akhir zaman . makin lama , makin jauh dengan agama islam . ape pon , same-same laa kita berdoa supaya budak-budak kat atas nie cepat-cepat mendapat hidayah daripada Allah untuk berubah . Aminn :)

picture credit to oh media :)

70 comments:

Hanie Dew said...

aku pun sentap tgk. =p.

tapi mereka ni muslim ke bukan. err..macam bukan je.

bukan la kan buat pengakuan tak malu camtu.

lady sempoy said...

yeah..!!..i'm fist.,hehe..
mula2 tngok pic ni pon terkejot jgk..teruk btol prngai..xnk mngaku salah pulak tu..

CIK MAY said...

owh my..ceteknye ilmu kan..

Boni JLL3 said...

dan semoga kita semua dijauhkan daripada perkara2 tu..amin..

dRag0nfLy said...

1st.... hidup itu cermin.... doakan moga ianye tidak akan berlaku pada ahli keluarga kita....

2nd... akhir zaman.... org bukan islam akan LEBIH islam kehidupan mereka....

3rd..... bersama la kita berdoa.. moga mereka berubah dan doa moga dihndarkan mala petaka dek kerana perbuatan mereka itu

sesungguhnye manusia akhir zaman ini semakin jauh dengan cara kehidupan islam....

msredcheesecake said...

Bila yg buat baik dihina dan yg buat jahat dibanggakan....

waNy niNiey said...

ish2.... apa nk jdi la ngn bdk2 akhr zman nie... makin xda bimbingan agma... :(

Sarah Mohd Saleh said...

bahangang nye pempuan.tak memahami akuu.

Pok Amai-Amai said...

=(

Faidhatul Arfah said...

amin :)

nur anis said...

macam-macam...

Arifah(junseob property) said...

neyh org islam ke??sbb skrunk rmai gk org islam minum arak...

Fatin Mraz said...

salah didikan..

عين شاميمي said...

Astaghfirullah.....

Feza said...

nak cakap bangang nanti marah. diorang ni terlebih belajar kat sekolah sampai otak overload. tu yang jadi tak serupa manusia tu.

Fatin Syafiqa Anuar said...

ei takutnya. macam 2dah jadi kan skrg ni.

dieyla said...

nauzubillah...

dieyla said...

nauzubillah...

uyaitusaya said...

tak0t dengan org2 mcm nie..mereka cuba bawak fahaman bebas y terang2 langgar hukum Allah. nauzubillah T.T

♥AieN ChoiN♥ said...

Hye Teha !~ (",)

Semoge Mereka Mendapat Hidayah Daripada-Nya..Diorang xsedar tu sebenarnyer ape yang diorang cakap tu salah..Group da mental, fikiran pown sekali mental..(",)..

Akue Achik said...

die ckp xbt mksiat.terang2 dlm blik dia ngan laki. tu pon dah dkira mksiat. dr pakaian lg.

mmg.mnsia akhir zmn.

infoklasik said...

Itulah remaja-remaja melayu kita zaman sekarang. Kalau difikirkan dengan teliti, apa yang dicakapkan oleh manusia didalam gambar tersebut ada benarnya. Tiada sesiapa yang akan mengaku jika ada membuat kesalahan melainkan kesalahan tersebut terbongkar dari mulutnya sendiri..subhanallah..hanya ALLAH SWT sahaja yang Maha Mengetahui.

Ct Aja said...

budak lagi da pandai kan.... moga mereka mendapat petunjuk...

zati embong said...

ramai post kat fb,mula2 x amek kisah sgt,selalu tgk zoom terkejut gila.ayat2 dia mcm x caye je.

lisa said...

moga mereka cepat berubah dan kembali pd Allah :/

shedameor said...

tak guna mengkeji. doakan agar mereka berubah :)

nur adilah said...

wallawei~_~' sampai macam tu sekaliT.T
erkk~~

Mia Adriana said...

macam2 hal.

Ayumi Comot said...

hurm...terkejut gak bile bace dia tulis 'xwat maksiat'....

KETUAT DI KAKI said...

zaman sekarang, kalau bijak,bijak sgt.. kalau buduh, melantun2..

cik oren said...

ape nak jadi dengan remaja sekarang ni..da takleh beza dosa pahala..nauzubillah..

Hotz Mumma said...

ya allah..mmg manusia akhir zaman nie....teruk betul muka nmpak megah dan bangga bile buat dosa tak rs malu langsung....

www.azrulin.blogspot.com

eyqa amin said...

istighfar~~~

islam hanya pada nama. tiada penghayatan. islam itu indah.

zubect said...

astaghfirullahalzim, takut nya bila baca

Detective Fiqa said...

hmmm nampak sangat mak ayah tak ajar agama .
arak tu satu maksiat laa
nak kata takde akal.ade tapi haizz
Ya Allah. semoga orang yg berada dalam gambar ni bertaubat :(

Koding said...

Inilah akibatnya orang yang tidak pernah belajar tentang hukum Agama Islam, tetapi mengaku islam...

Jemput singgah ke blog Koding...

ILA HonEyBuNNy said...

ish3....dunia2..

boleh pulak dia tulis mcm tu kan....

moga dia berubah...dpt hidayah...amin..

^_^ Zaza Nur Iman said...

macam2 skg..ermmm

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

astagfirullah

alya_sygs said...

dorang bangga wat camtu.. hakkkktuihh! :P

faizah husna said...

Amiiiin...:)

O CIKTEDDY said...

erk,mcm sewel je..

aRa ❤ aFiq™ said...

bukan ke setitik arak bsamaan 40ari amalan x diterima ? lau xsilap la.. macam2 manusia skunk..

San San said...

manusia akhir zaman.. :D

tia said...

gila! nuff said.

♥e'in♥ said...

bodoh namenye nie..

aLya maNip said...

doakan gadis tu diberi hidayah n sama2 gak doa mintak dijauhkan dari benda2 camni..

Teenager Housemaid said...

ohmy...macam2 budak zaman skrg...-_-'

daya said...

terkejut. -.-
mudah2an kite dijauhkan dr bnde2 mcm ni. ameen. :)

http://dayahiedaya.blogspot.com/

♫ AMALINA ♫ said...

Pandai macam lembu . Tapi lembu lagi genius daripada dia sebab diaorang tak minum arak ni . :D (GelakKuat-kuat)

ekabukanmakcikkau. said...

ihhh malunya aku tengok diaorang . aku plak yang tetiba malu asal herghh

Badrina Ibtisam said...

Ya Allah.. What happened to these people.. Hm, mcm2. Smoga Allah beri mreka hidayah. Amiin..

Wan_hazel said...

baik delete je post nie... kenpa nak luaskan bende yg macma nie..kalau agama lain tengok macma mana..ISLAM dipandang hina..Kita ISLAM tapi hakikatnya mengaibkn sesama kita..

Nak buat baik biar dgn caranya k..

Liyaa Mf said...

Haish! Mampu istighfar je tengok pic tuu. Gila seh! Bersyukur sangat dulu2 tak sampai tahap macam ni. Now dah kawen lagilah rasa terjamin. Hehe :)

Hanim Irsyad said...

haha. statement paling bodoh "mabuk, tapi tak lakukan maksiat". da minum air kencing then ngan laki. apee kejadahh nyee.. sekian.. dunia akhir zaman

AinsHa=) said...

budush punye perempuan, masih nak cakap dia baik evendoh dia memang dah rosak. Lahai~

Tara Asrar (NEW) said...

hurmm speechless tengok pengakuan dia and, gambar dia.. semoga dia mendapat nur hidayah :')

yad'z said...

mungkin dia bukan Islam... if dia Islam, kita doakan dia back to the right path..

MaYa MustWany said...

semoga dia kembali ke jalan yang benar

M@W@R Q@SeH said...

dia bangga ltk pic cmni bg org tgk pdhal dia x sedar dh aibkan diri sndri...moga kita dijauhkan dr sifat sebegini...

Cik Nur said...

Moga dia mendapat HIDAYAH ALLAH..

Hanamiko Sakura said...

Ya Allah... umat akhir zaman... macam2 berlaku... moga2 kita terlindung dari segala kemungkaran... dan ditetapkan iman kita dengan jalan Allah...

Jue said...

kalau x clap aku bdk ni ade blog
urmmm

nabihah said...

dia rasa dia dh besar sgt sbb tu dia ckp cam uh . ksian mak ayah die .

echa takashimaya said...

:(

chemay said...

hope Allah buka pintu hati dia untuk kembali pada jalan Allah.
amin.
:'(

Juliet_iRa~" said...

nauzubillah..

teruknyaa..

IllyNabila Zanal :) said...

KENAPA DENGAN PEREMPUAN NI .grrr
memang akhir zaman.

semutsengal said...

menyampah dgn org suka buat kenyataan bodoh ni.

~SaL IjOu~ said...

oh...sgt terkesima~