Friday, 20 July 2012

happy ramadhan :)


pejam celik , pejam celik . dah nak masuk bulan ramadhan . sekejap jee rasa kan . lepas tu kita bole raye ! yeayyy ! * ishh budak nie , puase pon belom lagi . hihihi . tapi tapi tapi . dalam suka-suka nak puase nie , aku still rase sedih sebab first time tak dapat nak puasa full dekat rumah . sob sob ~ tapi ape-ape pon , bersyukur sangat sebab bole first ramadhan dekat rumah . yeayy !

so , macam biase laa . tiap kali bulan ramadhan jee , aku dah sediakan target . tapi tiap tahun jugak laa target aku mesti larii . haishh . so , tahun nie , aku try untuk make sure kan semua target aku tu tercapai . hehehe . 

target dalam bulan ramadhan tahun nie :

~ solat terawih wajib FULL 
~ dapat khatam quran :)
~ sahur WAJIB bangun ! * dapat pahala tuu
~ dapat jumpa malam LAILATUL QADAR . yess !

oke , tu jee laa kot target aku yang paling penting untuk tahun nie . kikiki . ape-ape pon , aku nk wish happy ramadhan untuk semua umat islam especially darling-darling yang tengah baca entri nie . hihihi . btw , korang punya target untuk bulan ramadhan nie ape ? share-share laa :)

p/s : first time ambik masa 2 jam untuk tulis satu entri . caye tak ? hahaha ! * ini adalah akibat kekeringan idea selepas beberapa minggu tidak menghapdate .

52 comments:

Cik Nur said...

Tehaaaa....!!!!
Lamanya tak nampak..rindu tauuu..!

Selamat berpuasa juga buat Tehaaa.... :)

shar90 said...

huhuu... selamat menyambut ramadhan al mubarak... wish target awok tercapai taon nie xD

Sarah Mohd Saleh said...

slamat bpuasa penuh.kihkih.apsey kau takde taip nak puasa penuh tahun ini?hauhaha

Leeya Hezlin said...

dear..
salam ramdhan al-mubarak dan selamat berpuasa..
semoga dapat capai target tu k.. :)

SimplySeoul said...

Salam Ramadhan. Selamat berpuasa teha :)

shedameor said...

salam ramadhan kak :)

Nur Farah Hani said...

SELAMAT BERPUASA AWAK!! insyaallah dapat capai target.. n dapat grab pahala banyak2.. amin.. :)

ainraus said...

selamat berpuasa sayang! semoga tercapai target bulan Ramadhan tu ye. :)

Hanamiko Sakura said...

hoho~ samalah target kita.. tapi yang first tu tak dapat nak capai target sebab ada sedikit masalah.. hehe

M Fizan said...

entri ni 2 jam? haha. memang nampak idea tu blank. weee.. sama la target. nak terawih full dan jumpa malam lailatulqadar jugak! tahniah sebab berjaya puasa 1 ramadan kat rumah. =.=

Boni Kacak said...

saya termasuk sekali tak dalam senarai darling2 tu???hahaha

Picoz Shupalula. said...

Lelaki dan perempuan memang diciptakan untuk saling melengkapi antara satu sama lain.

Juliet_iRa~" said...

salam ramadhan teha :D

AinsHa=) said...

samalah wishlist target kita... Hope akak berjaya melunaskan target tersebut. Amin ^^

Koding said...

Salam Ramadhan Al-Mubarak..

Pondok Usang said...

Salam Ramadhan dan selamat berpuasa dik... =)

Cik Yatt said...

selamat berpuasa..

ade idea pon kdang2 berjam jgak..hihi

aisya said...

selamat berpuasa.. hehe

fatin hanani said...

yeay !! kali ni fatin yg berpeluang puasa full kat rumah hehe..smbg beljr bln 9 ni..lmbt lagi hehe..
hope semua taget 2 tercapai ya :)
selamat berpuasa :D

Detective Fiqa said...

selamat mnyambut bulan ramadhann kak :D

auni shahira said...

target lari....hehehe....kali nie msti bleh punyer..

Azee Hana said...

semoga tercapai target...=)

Koding said...

Semoga Ramadhan tahun ini lebih baik daripada Ramadhan sebelumnya..

O CIKTEDDY said...

salam ramadhan teha ^^

eh wa tak homesick! cubit kang.haha

tirahzairi said...

hapy fasting...hehe

KorN said...

slamat berpuasa dan smoga target teha tercapai hendaknya..

cinta siswi said...

insyaALLAH.. tingkatkn usaha psti berjaya..hehe..

Asrul "iLham" Sany said...

biasa la, kekeringan idea tu slalu terjadi... sila2 ar update slalu ye...

Selamat menyambut Ramadhan juga :D

m!3yr4h_LolLy said...

semoga target tercapai dear. hehe

salam ramadhan ;)

E'in said...

selamat menyambut bln ramadhan dear.. ;)

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

selamat juga utk kamu.... moga target kamu akan tercapai.....
..target ramadhan nih?.. moga permudahkan segalanye.... disihatkan fizikal dan mental utk menjalani ibadah ..dan selamat utk menjalani ibadah.....

tu je kot.... huhuhu

Scya Lollita said...

selamat berpuasa :D

Atiqah Wadiah said...

salam ramadhan :) target sy sama dgn target awk yg last tu :)

asfira aminuddin said...

selamat berpuasa dan selamat beribadat babe! :)

ika said...

selamat berpuasa adek~ :) insyaAllah sesama la kita perbaiki apa yg kurang masa ramadhan lepas..^.^

aLya maNip said...

lamanya teha!! hihi

nway, selamat berpuasa n tercapai seme target tu..hihi

Noraim said...

selamat berpuasa sis. semoga ramadhan tahun ni lebih baik dr tahun lepas :)

Ayumi Comot said...

huhuhu...

dah ramadhan da....

samat berpuasa teha:)

Anis Adila Aris said...

selamat berpuasa :)

same la kite kalau xada idea, berjam2 nak taip satu entry

adan said...

Semoga tercapai semua target tu..

salam ramadhan beb..

Mishter Izwän said...

semoga semua target tuh tercapai
tp yg last tuh. semua org nk. beruntungnya kalau kite jmpe mlm LAILATUL QADAR

Ibnu Kassim said...

baa~ CAK!!

tahun depan jgn lupa ganti puasa tau...

Fatin Syafiqa Anuar said...

selamat berpuasa teha. :)

fadh leyanie said...

Sama la taget kita Ramadhan ni,solat terawih full tu dah melepas dah~
semoga target2 tulisan hijau yg tersenarai tercapai.Ramadahan Kareem Teha.:P

.izzati liyana. said...

wahh. tinggi target tu. semoga tercapai hendaknyaa.

EruzuLiyana said...

lama tak hapdet. ke mana menghilang. * cakap dengan cermin. haha

Liyaa Mf said...

Salam Ramadhan Teha! <-- Lambat gila wish ni -__-

Err rasa rendah diri takde target macam Teha. Biasanya just buat mana yg mampu. & salunya target cuma nak kurangkan dosa je especially mengumpat :P

Hanie Dew said...

og si dia sudah kembali. happy ramadhan too u too.

target tu mcm mmg tiap tahun lari.nak qatam quran la yg paling obvious. apesal la aku ni.haih.

cik mun said...

selamat berpuase...

E'in said...

salam ramadhan dear.. :)

miZz_nizZ said...

4trget tu mgkin leh teha..yg keempat tu rmai pyah dpt..huhu..hope kita mmpu kecapi!hee

Eein Azryn said...

Happy Ramadhan! Heee.