Monday, 12 September 2011

boys , betol ke ?

1 ) lelaki kalau dah membebel , memang kalah budak perempuan !

2 ) sekali budak lelaki jatuh cinta , sampai bila-bila dieorang akan setia dengan cinta tu

3 ) lelaki boleh mencintai 4 perempuan dalam satu masa.. sebab tu ade lelaki yang bole kawen empat... hehe

4 ) lelaki yang bole menangis sebab perempuan yang die cinta adalah lelaki sejati

5 ) ego lelaki boleh jadi rendah kalau die jumpe dengan orang yang betol-betol die suke

6 ) lelaki pendek lebih berharta daripada lelaki yang kaya... kalu tak caye , cube tengok dato-dato.. haha !

7 ) lelaki semakin tua , semakin pemalu..

8 ) lelaki yang bermuka kiut , biasanya gay ! * OMG ~

9) mulut lelaki 'playboy' lebih manis daripada gula-gula kapas

10 ) lelaki lebih macho kalau senyum tutup mulut

p/s : korang rase betol ke statement kat atas tu ? hehe :)

65 comments:

ekabukanmakcikkau. said...

damn its true bebi muaaahhhhh hakhak. saje nak gatal ngan kau tak boleh ? heheh

Eyda Dania said...

rsenye btul2....hehehehe...=p

Hunnym Syot 美智子 said...

yang no 7 tuw.. bukan makin gatai kew?.. hehee
yang laen, ade gak yang betul nyee.. :)

Uchi kay-f @hmad said...

sokong n0.5

MissViVio said...

hahahaha..kalu skali dia jtuh hati n stia dgn cnta dia smpai bla2, 2 mnipu la..rmai je kes curang2...hoho

Mr.Thinker@Ali said...

tak betul sebab tak ada kajian yang sahih. err.? apakah? :)

Zul Fattah said...

arghh.. semua tipu.. aku tak caya.. member aku muka cam hampeh tu.. tp dia gay.. buruk bebeno den menengoknye..

yui92 said...

dunno about the rest.. but #2 is true

and #8 is scary =p=p=p

shedameor said...

num2 tak betol :P

Bidadari Syurga said...

lelaki yang suka perfume pompuan... sah gay... dari sudut pengalaman. arghhhhhhhhhh tension bila diingatkan balik.... no 8/9... lalalalal...

H.J said...

no.9 tu ada kebenarannya..haha

hayatFARAH said...

haha..tu kene tanya lelaki2 di luar sana..betul ke??

acik teyha said...

mybe btl...tapi no 3 tu btl ke??

Chikova_Araishii said...

no 6 tu betoi, kihkihh

Nur Farah Hani said...

sangatttttttttttt betula.. tambah lagi satu .. lelaki semuanya jahat.. hahahhaa.. :D

Ika said...

betul kot..hehe..tp yg no 4 & 5 tu..rasanya mmg tepat!! hehe..:)

Arpiiz said...

ada yang betul, ada gak yang kurang betulnya..

fairuz said...

betul kot rasenye. haha ex aku pernah nangis. lps tu ex aku suke senyum ttp mulut. lps tu dia jadi playboy, tgglkn aku dan dpt gf baru. -____-"

miss inna said...

inna pn nak tanya jg..boys, betul ke?

Arif Aiman said...

owh... kinda true..

adwafarahin said...

rsenye sume btl HAHAHAH :P

say to easy=) said...

haha..xleh blah..tp ade juga yg btl kot..hehe

Fara E's said...

btol lettew ;p

CTK said...

setuju nombor 9...huhuhu...lebih manis dr gula2 kapas...cair nyah..

bce link neh
http://khayalan27.blogspot.com/2011/09/12-sept-2011-no-tajok.html

Mya said...

betullah. lelaki kalau dah start gossip kalah pempuan! hee

myhatiku said...

Lelaki no 2 terkecuali kalo dye lelaki no 3.. Haha

syakey said...

bukan laki makin tua makin tak tahu malu gatal pulak tu??? haha.

life begin at 40 la katakan. haha

missSenget said...

lelaki semakin tua semakin pemalu tu macam xkene je.. hahahah

dhiera said...

betul ke? saya pun xtahu~

Asrul "iLham" Sany said...

ada few yg betol...tapi takleh bgtau yg mana satu... kah3

Miss A said...

ahahaha,betul3!

eh eh,mne ade sume laki muke cute gay yunk :)

Run Away♥ said...

sy suka no9 tu....hek...;d

L said...

ada 2 3 4 5 6 knyataan ak terasa.. hahaahah..=)

jom bacer seket..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/beribadah-tp-xberakhlak.html

Leeya Hezlin said...

ada yang betul and mungkin ada yang salah..
hehehe.. :)

Finaz Jaafar said...

ooopppssss..sama jeh kot kalau convert pada situasi perempuan..so mksdnya perempuan juga boleh bersikap macam list nih..hehe

Mya said...

tapi kn, part lelaki pendek tu, selalunya org kata murah rezeki if la wife lebih tinggi. hee

AinsHa=( said...

ey, eyake? tak tahu le plak...kah2

MR. SYAH said...

ada yg betul ada yg tak..

Ailly D'Love said...

myb tol myb x ,, urm ,,

~Nana 귀여운~ said...

345 betoi kot..hahaha

asamasin said...

xbtol2..nk nipu pon agak2 ler.. :D hihi

ILA HonEyBuNNy said...

ada betoiii ada tak nya kot...

tapi setuju sgt2 nber 4 & 5 tu la...hehe...

betoii ka laki kiut selalunya gay? kaum adam..jawap..ehheh

::budak:: said...

yg num 6 kan org selalu ckp kalo kawen laki pendek murh rezeki..betul ke? haha

aku & Fantasi said...

hakhak...mcam dah betul jer tu...

aku & Fantasi said...

hakhak...mcam dah betul jer tu...

iPai said...

1) betul

2) nak cakap betul tapi banyak je yg tak macam ni

3) akteli, sebab gaya pemikiran lelaki yg boleh handle banyak benda dalam satu masa. itupun kalau mampu

4) er takde la sampai lelaki sejati, tp bleh nangis juga laa

5) yang ni betul, tuh sebab lelaki kena pilih betul2

6) hahah .. itu orang kata, lelaki pendek, murah rezeki .. rezeki ada banyak makna: harta, anak. Harta rezeki masing2 .. uhuhuh

7) not sure, macam tak je ..

8) dop ekh .. muka yg jambu tuh ada kemungkinan gay .. ops .. hahha

9) yup

10) owh yes .

hee, amacam .. ok tak jawab cam ni ?

amirulspurs said...

Aku ada jawab dalam entry aku ni. :)


http://amirulspurs.blogspot.com/2011/09/betul-ke.html

asfira aminuddin said...

hehe. bf i tu kiut and jambu je sampai org kata i couple dengan gay. jahat gila. tapi setelah disiasat dan diperiksa, he is not a gay. nasib la kannn. haha.

echa takashimaya said...

ade betol ade tak kot.depends on that guy la kot.hehe

cik sakdi said...

eh yeke?? tp muke kiut x gay la. hahaha cian yang hensem2 ni.

Run Away♥ said...

no1 tu betul dear....no7 pun betul juga..tapi ada juga...lelaki semakin tua semakin gatai...hekhek...;d

aiman fanboy k-pop said...

urrrmmmmm....yep...llki ketawa bila tutup mulut memng nampak macho..tapi,aiman kalo ketawa tuh lalat seploh ekor boleh masuk lagi..^^
errr...tak sokong statement no8...muka cute itu gay......sebab aiman pon cute...lol!tapi,normal..hakhakhakhak.....eyyhhh...bukan kita cakap[...kawan yg cakap ye.,...kawan pompuan lew..^^

siti kektus said...

kebanyakkannya betul kot. hehehhe ;p

ishiko said...

hayyaa.. mcm betol je..


ape belog ni menyelerakan betullah..

Asyila Zainuddin said...

haha.. mane nk tau.. kite bukan laki.. wakakakaka..

Jue said...

mkn tua makin pemalu?makin gatai ada hihihi
suka yg no.1 and 2 and 4 **lol cam nyanyi lak**

thx dear sbb suka blog kitaorg..kitaorg suka owner blog ni bole? ^^

Hanie_Dew said...

tapi kalau lelaki gelak gigi dia cantek cam hero drama korea tak tutup mulut pun xpe. aku suke. =)

reenapple said...

x setuju yg no 2... ahahah

kim heeruul said...

entah..gua pon tak tahu la..

.izzati liyana. said...

im not a boy. tapi dari sudut pandangan saya lah kan, memang betul kottt! haha. semua memang realiti belaka.

zick_iki said...

haa ni laki sejati dtg..
yg no 4 tu btol la..
hehhe
*malu

zick_iki said...

haa ni lelaki sejati mari..
hakhak..
btl la tu...
agi2 yg no 4...
tp yg no 3 tu kurang pasti..

Afikah Aziz said...

no 6 tu LUCU hak3x :p

Cik TeN10 said...

no 1, 5 .. i setuju !!

plg i terharu.. en bf i stop smoking sebab i tak suke.. mula2 i mcm tak percaya.. bkn sng kan org yg dh lma smoking nk stop kn.. tp dia buat !! dr situ i mcm yakin.. ohh dia serius ngn i.. alhmdllah smpi skrg.. tggu nk move on je.. hehe :D

Eday MiHo~♥ ❤ said...

emm btolnya*huhu*