Tuesday, 16 August 2011

nak kawenn !

abah : kakak nie , asyik bergolek jee abah tengok... g study tu.. trial kan belom abes...

umi : tu laa... senang-senang , kalu dah tak nak study , kite kawen kan jee budak tu.. malas sangat

saya : hoho ~ bestt jugak kan kawen awal-awal ... untung umi n abah.. dapat cucu awal sikit.. kekeke ~

abah : ingat kalau study tak pandai , ade ke orang nak ?

saya : hahaha ! ape laa abah nie.. kakak maen-maen jee laa.. kakak nak tunggu prince charming turun dari langit.. kekeke ~

abah : berangan laa ... prince charming pon mesti nak perempuan yang rajin.... kalau macam kakak nie , alamat nye berhabuk laa rumah , tak berasap laa dapur tu

saya : hadoii ~ sebab tu kakak nak kawen dengan prince charming or mana-mana anak raje... dieorang komfem ade maid... senang hidup.. tak yah buat pape.. sume dah tersedia.. hahahha !

abah : bertuah punye budak... pemalas betol !

saya : ngee ~~ abah patut nye doakan kakak dapat yang macam tu... untung laa abah n umi dapat menantu kacakk lagi kaya.... nanti , mesti ramai orang yang puji.. kekekek ~~

abah : pandai sangatt... prince charming tu pon mesti nak carik perempuan yang rajin... cube tanye mana-mana lelaki , ade ke yang nak perempuan pemalas ? hah , kalau macam nie laa kan , alamat nye tak kawen laa kakak sampai tua.. haha

saya : hah ! abah nie.. kakak nak kawenn laa.... tunggu besar sikit , kakak jadi rajin okey ? * sambil kenyit mata sebelah

abah : ye laa tu.. macam bole caye sangat budak nie...ingat , kalau nak lelaki yang macam kakak berangan tu , kakak kena laa jadi rajin dulu... rajin solat , rajin belajar... bulan puase nie patut nye makin rajin , nie abah tengok same jee

saya : hahha ! mana ade same.. ape laa babah nie ! eh , okey laa... kakak naik atas dulu laa.. nak STUDY chemi jap... luse nak exam :)

abah : studyy ! jangan nak ber online pulak kat atas tu !

okey , mase yang baek untuk melarikan diri before abah jadik penceramah bebas... hahahah ! btw , betul jugak ape yang abah cakap tu , ade ke lelaki zaman sekarang nie nak lagi perempuan yang pemalas ? yang tak tahu buat ape-ape ? * sila laa jawab wahai kaum adam ! kalau betol laa kan , lepas nie kena buang laa sikap malas tu , nanti lari pulak my prince charming.. hahahah !

51 comments:

AinsHa=( said...

haha, tu la, ase pmpuan malas jep, mulalah suruh kawen... tak paham sungguh

acik teyha said...

berangan aje teha ni...
btw hope impian mu menjadi kenyataan..
kekeke...
gud luck trial ;)

CintaZulaikha said...

bagoslah kalau da tau dik...huhu

Wanz Mejuez said...

heheh lawak perbualan awk...


yaaa miss cinderella lah katakan... =)cinderella lah katakan... =)

Wanz Mejuez said...

miss cinderella nmpk..... =)

ILA HonEyBuNNy said...

study kakak study...

jangan malas2...babap kang....hehe...

tu la..lelaki mst nak perempuan yg rajin..baru leh tawin..ehheh

teha said...

anisha : hahaha ! biase laa... org tua2 mmg cam tu kot :)

acik : amin :) btw , thnx yup !

zulaikha : hehe..

wanz : hahha ! cinderella laa sngt !

ila : tu laa.. xbole mls2 dh lps nie.. hehe

Meow Aizawa said...

betul ckp abah tu..
kalo pompuan boleh cerewet pilih suami,
lelaki pon cerewet nak pilih isteri..
haha so kene rajen..hehe

bila blog bercerita said...

waaa....kwen niyh..hahahaha...best2..
tp kne rjen2 dlu yee...heee...

KeTaM_BaTu said...

hehehe.. teha berangan nak kawen ke??

'IzzatyKhairuddin' ツ said...

hihihi . good luck trial ye adk

teha said...

meow : hahah ! tau xpe.. xbole mls2 dh lps nie.. hehe ~~

bbb : hahha ! tu laa.. kne rajin dulu...

ketam : nak2 ! hahaha !

izzaty : hee ~~ thnx sis ! :)

syrupmasin said...

belajar dulu baru kawin..haha.. :P

muhamad hanif said...

kawenkawen,

kad jemputan bila smpai ?

GaRy™ said...

hahahaha.... gary ok je... yang penting tak boros dan tak mengikis harta... hahahaha..

teha said...

syrupmasin : betol2 :)

hanif : hahaha ! tggu laa 5 thn lg ke.. hee

gary : hahah ! betol tuu

Ezay Hadry said...

kene rajin kot sbb nanti laki balik je keje, mcm2 die nak..tp skang pn laki memahami sbb ppuan rmi dh keje..so buat keje rumah same2<<ezay cam tak percaya tulis cmni..hahaha

syahirooAhmad said...

kisah benar ke nih? wahh sporting habis la... :)

Ezad Skytech said...

hee..tinggi betul angan2 teha ni ye..haha~(^^,)

zaty luvlianncezzz said...

haha. study2. :)
kang dipaksa kawen bwu taw

*kiddin*

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
balik KAMPUNG!!

teha said...

ezay : hahah ! caye jee laaape yg ezay tulistu.. kekeke ~~

syahiroo : betol laa :)

ezad : hahhaa ! biase laa.. angan2 jee

zaty : tu laa... kena study laa lps nie.. hehe !!

Amirah Suhana said...

ALOLO comel je borak dgn ayah dia.hehehe

peachippo said...

sportingnyr abh..heheh

FARAH IZWANI RAMLI said...

nak kawen jek.
tanak rajin. hahaha

teha said...

amirah : hehe..bkn selalu dpt borak camnie :)

peachippo : haha ... mood tgh baek :)

farah : tu laa.. same laa kite.. hee ~~

Anyyss Shuhaimi said...

hahaha.....
mmg terkena.. :)

aleen aiden said...

ingat kalau study tak pandai , ade ke orang nak ?

pergh..menusuk juga ayat hencek abah.wu3

Asyila Zainuddin said...

hahaha.. berangan nk kawen ye.. ngee.. study dulu.. :)

myhatiku said...

kalo dh jodoh,malas pun x kesah..haha:D

Ika said...

teha pown mcm ika lar..tp ika x de berangan smpy mcm teha impikan 2..hehe..skrg ika tgh cuba merajinkan diri supaya my family x kata ika nie pemalas..tp nak buang sifat mls 2..mcm ssh je..hehe..:)

cik bulan said...

acane ko sebut ngee dpn ayah ko ek..hahahaha,,=p

cik bulan said...

syg..buat pop-up comment..^^

Izzul Amir said...

haha betul tu . study ! study !
facebook + texting = textbook . study lah tu kan ? hahaha :P

deeya said...

alah teha ..! tak yah la nak rajen sangat .. nanti mesti kawen punyer tu . huhuhu ~

ïêmå å¢klê§ said...

jumpa anak raja carikan iema sorang

Sly Nolan said...

hhuhu. cute family :)

Memey Baharom said...

belajar dulu kot. kawen kemudian . hihihih

Siti Mashitah Saidin said...

hihi. jom kawen!

teyn teyn said...

abah pilihkan suami lah utk awak nnt.. hihihihi

alif haris said...

hahhaha .. so rajin2kan lah diri tu agar ade price charming datag dari langit haha

Nurul Iman Rosman said...

sporting nye abah awak!

suke suke :)

muhamad hanif said...

5 tahun ?


lmbat na lagi ? Errr

miZz_nizZ said...

sib bek lri..idak kang mmg byk bnde lg abah tu nk ckp pe..haha.prince charming?dtg pas trial pe!haha

bunbun said...

hehehh. drama sepetang bersama teha. haha

shedameor said...

kalau malas, memang takde orang nak pon. hehe

L said...

prince charming tgh cr nieee,, huhu

jom doa..?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

apik pehe said...

nak yang pandai masak..sbb kalau makan kat luar tiap2 hari..duit akan cepat habis..hehehe

Memey Baharom said...

eeeeiii , cepatnyee nak kawen . ehhehehe

Princess Nusy said...

hehe..ade maid xpyh jd rajin pun xpe..nnti hubby lg syg kat maid..haha..

KimiCnoL said...

abah,kakak update blog..dia tak study!hehehe ;p

.izzati liyana. said...

kalau kita nak yang terbaik, kita kena jadi yang terbaik. easy. :)