Saturday, 25 February 2012

never give up

give up . salah satu perkataan yang paling kite tak suke dalam hidup . tapi , sometimes mesti ade rase give up tu kan . kalu aku , perasaan give up nie cepat jee time belajar . contoh , time buat addmath dulu . mase dapat jawapan , memang laa aku suke tapi bila aku dah try berpuluh-puluh kali , memang cepat jee rase give up tu datang . bukan ape , letih kot . 

then , aku pon pikir-pikir semula . tak guna aku give up awal-awal sebab mana tahu selepas aku buat seratus kali soklan yang same , aku boleh ingat sampai bile-bile . aku jugak yang untung kan . hehe :) 



' never give up because you never know what is just around the corner '

so , tadi mase on fb , aku terjumpe laa gambar kat atas nie . bile aku tengok-tengok gambar nie , aku perasan yang aku pernah jadik macam lelaki yang dekat bahagian bawah tu . oh , sangat rugi kan . same laa macam kite belajar . bayangkan setiap diamond dalam gambar tu ialah ilmu . banyak kan . cuba kalau kita buang perasaan give up tu , mesti kita akan dapat corek diamond ( ilmu ) tu sikit-sikit . siapa yang untung lepas tu ? kite jugak kan . 

so , lepas nie kalau boleh aku nak jadik macam lelaki yang dekat bahagian atas . tak give up dan terus berusaha . hurmm , korang pernah tak rase give up ? kalau pernah , bile selalu nye rase give up korang nie datang ? share-share laa :) hee ~

62 comments:

Cik Nur said...

situasi lelaki di bawah tu, mmg rudi gila2 kan..sygnya..xsampai setapak pun lagi..kan..

Princess Feyqa said...

perasaan give up tu mmg tak ptot hadir kan tp tula sbgai manusia perasaan tu gak kerap dtg huhu

Koding said...

Koding Berkata:
Lathan yang banyak menjadikan sesuatu kemahiran itu tersimpan di dalam minda bawah sedar.....

Mishter Izwän said...

susah utk kite tak give up, mmg slalu give up la penyelesaian nye, kuikuikui

NAL said...

NAL sendiri pernah give up dlm study masa lower 6 tapi masa dah upper 6 NAL x pernah give up..

Mia Adriana said...

pernah rse give up..
tu sume dugaan kan..tuk mneguji sekuat mana kita mampu bertahan.

AmirFX said...

Give up bila tak dapat jawap soklan teka teki.. Rasa menyesal bila dapat tahu jawapan lepas tu.. haha...

nur adilah said...

saya setuju :D

lynda salim said...

give up linda datang time penat . hahaha . time tuuuu lahh rasa macam nak tido terus dan melupakan segalanya.. kihkihkih

*by the way, just smile and everything happen u can do it till the end :)

LadyBird said...

lady suka entry ni.. perbandingan yang bagus.. :)..

cube bygkan kerlipan batu permata yng digali itu ilmu.. betapa ruginya kita..

p/s : akak pernah rs buat addmath, daru kul 12 sampai kul 3 pagi.. br 3 soalan siap.. huhuhuhu.. mata lebam dah tp keje sekolah x siap lagi.. huhuhu

nuruashia said...

slalu gk give up but nuru give up 5 minit je..then struggle blek..ble letih stop then give up blek ahahaha

♥AieN ChoiN♥ said...

yah dear ! dont giveup..giveup tu adelah sesuatu bende yang sgt sie2..

~SaL IjOu~ said...

kita insan lemah, ada masanya perasaan give up tu pasti dtg menguasai diri..tp sekuat mana pun ia dtg..biar berkali ganda kuat lagi kita tepis & redah..biar kita merana seketika..tp akhirnya kita mampu tersenyum suka~ =)

p/s: kalo Teha perasan, akak update entry seminggu sekali je..esok InsyaAllah update entry baru..~ =)

Hanamiko Sakura said...

er... saya ada ego yang tak leh berputus asa... selagi tak dapat... buat sampai dapat... sehingga berjaya + selesai... tapi, sebagai manusia... ada juga terselit give up tu... hehe

aLya maNip said...

it makes me realize how closed i am to my future dream..hihi :)

very inspiring dear.

marcella said...

give up.....






bila dah malas nak pedulikan semua rasa..so,






give up :)

Teenager Housemaid said...

nice..
betul2..never give up..:)

semutsengal said...

yes yes yes.

kau give dekat soalan yang kau try nak jawab masa ulangkaji sekali kua dekat final exam. Tk rugi ke tuuu.

SpidermanHere said...

Lina selalu give up buat physic, hehe

Cik Atien said...

yep, betul tu. atien setuju. never give up nak2 time belajar. :)

misskonspirasi said...

pernah juge, tapi yang peliknye tak lame. Besok lusa akan jadi bersemangat balik..selalunye bila buat keje yg xde hasil, fed up tu akan memunculkan diri.

cik ika said...

ika jnis cpt give up..huu~~

fany wany said...

saya pernah give up jugak tapi cepat2 bangkit :D

L said...

hoho. sabar jerlaa...

jom baca sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/ko-buat-maksiat-semua-kena.html

♥e'in♥ said...

jgn cepat berputus asa.. :)

Sarah Mohd Saleh said...

bak kate jirang aku,usaha lif kejayaannn.auww

Noraim said...

betul, jgn cepat nak give up. sekali gagal buat lagi sampai berjaya. gagal sekali tak bermakna gagal selamanya :)

EyqaLuvender said...

ala...cket je lagi kan?
ok,jgn sesekali give up!

O CIKTEDDY said...

bnyk kali gak rase give up tp biase x smpai shari pon down..Alhamdulillah cik ni jnis cepat sedar diri..hehe

KaK LimAh Si SupiR said...

uiiii..kalo dye korek lg skettttt j..cnfm dpt diamond2 tuu

CekbOlat-bOlat said...

gua givap biler wa nk mkn,tpi pgi dpur takde mknanan.. time tu wa ase taknk hdup.. !! adkah itu givap versi bangang? kbai

zulhilmi tempoyak said...

come on gurl.. u can do it.. :)

faizah husna said...

hehe..
sy give up bertmpat..^^

Boni JLL3 said...

yesza....jangan sesekali giveup k..

asfira aminuddin said...

betul babe. kadang kadang kita mudah sangat rasa give up sbb ternyata usaha sia sia. tapi kan rugi kalo jadi macam laki kat bawah tu. :(

Ct Aja said...

betul 2.... rasanya semua org pun pernah merasa... tp kdg2 ia mematangkan lg fikiran kita untk buat keputusan di masa hdpn kan...

Ika said...

semua manusia akan rasa give up..tapi rasa give up 2 yg akan belajar kita dr kesilapan dan pengalaman yg pernah kita alami..:)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehehe shout 'i will win' ;)

cinta siswi said...

xmau give up! selalunya mmg akn desak jgk diri buat smpai habis daya..huu

emy zulaiha said...

rugikan lelaki bawah tue..hehe emy give up jugak kdg2.haha betul never give up..kalau tak nyesal kan :)

Afiqa Dayana said...

betul! kalau cepat give up memang merugikan diri sendiri.. kalau give down takpe. eh? hahaha

chemay said...

chemay mmg jenis cepat give up.
taktau la macam mana nak berubah.
:'(

aRa ❤ aFiq™ said...

jgn give up slagi bole mcuba :)

dhiera said...

pernah hampir nak give up. tapi naseb baik tersedar balik~

acheeqa farhana said...

kita selalu pesan kat diri sdri, never give up..tapi tipu la kalau kita tak pnh give up..manusia :)

zuzuBEBE said...

seronok bace . yeahh never give up

Hanim Irsyad said...

baeklah. tak nak give up daaa :)

cik sakdi said...

jgn orang atas tu pon da sampai kat dgn diamond tu pon dia giveup. hehe. aku pon selalu giveup. huhu

Elie Lily said...

kunci utama untuk berjaya..Never Give Up! :)

nur adilah said...

sis :) anda di-tag ye ;)
sila ke blog ila^^'

yad'z said...

gambar tu ade version cerita .. huhu... betul2.. dont easily give up.. ><

alya_sygs said...

dont give up ! :) hehehe

[sutera kasih] said...

aahhh..best sgt buat addmath bila dpt jwpn, bila xdpt, give up huhu

ILA HonEyBuNNy said...

orang y give up adalah org yang rugi...

selagi leh usaha,kita usaha...;-)

kiwi said...

' never give up because you never know what is just around the corner 'like..like..never give up dear.be strong.^^

TiraPengemis said...

xmo give up give up...kne try jugak...

AinsHa=) said...

argghhh, ruginya lelaki tu. Takmo la jadi gituu

miSs tyNa said...

like ^^

shedameor said...

nice. sheda taknak give up dah :)

Juliet_iRa~" said...

btol2..

jgn give up!

:D

Geelong Dentists said...

Yes indeed, never give up in life!!!

fndrocka said...

lagi tinggi halangan...lagi tinggi aku melompat