Wednesday, 8 February 2012

baby , gugur

stage 1 :

baru berkenalan . masih malu-malu kucing .

stage 2 :

baru kapel . baru nak stat pegang tangan . baru nak stat membuang masa bersama-sama . baru rase happy konon nyee . * yee  sume nye nak baru

stage 3 :

dah lame kapel . pegang tangan dah biase sangat . stat nak kiss pipi and cuba untuk maen peluk-peluk . oh , seronok . makin bahagia katanya .

stage 4 :

i love u , u love me . i jump , u jump . bahagia konon-konon nye dunia nie milik mereka . tiba-tiba , si lelaki mintak si perempuan untuk membuktikan cinta nya . ye , ape lagi kalau bukan 'mahkota' yang paling mahal dalam dunia nie . konon nye , si perempuan tu tak nak , tapi ape kan daya , pujukan si lelaki mencair kan hati . oh , syaitan menari keriangan .

stage 5 :

mereka seperti suami isteri yang sah . bahagia . konon nye si lelaki janji ingin berkahwin . si perempuan pula terlalu bodoh mempercayai janji palsu . 

stage 6 :

tiba-tiba , si perempuan hamil . si lelaki tak ingin bertanggungjawab . si perempuan marah , geram dan tak tahu nak buat ape . si lelaki lari dari tanggungjawab . tinggal lah si perempuan keseorangan . buntu , tak tahu nak buat ape . 

stage 7 :

si perempuan keseorangan . takde siapa ingin membantu . malu dengan semua orang . yee . syaitan pon memainkan peranan nya . akhir nya , si perempuan terpedaya dan melakukan perkara yang dikutuk oleh Allah   . gugur dan buang baby yang tidak berdosa . konon nya , semua masalah dah selesai . tapi , si perempuan lupa dengan balasan akhirat . lupe dengan Allah . 

stage 8 : 

sekali lagi , syaitan memaninkan peranan jahat nya . dibisik kan segala kejahatan . yee , sekali jauh dengan agama , memang susah nak kembali ke jalan yang benar tanpa bimbingan orang . si perempuan sekali lagi terpedaya dan sekali gus menjadikan perkara yang terlarang sebagai lumrah hidup . arak , sex , buang anak etc etc .

stage 9 : 

si perempuan semakin tua . makin tak larat . baru rase nye nak bertaubat . tapi ape kan daya , Allah dah menentukan segala-galaNya . Dia lebih tahu . maka , tak sempat lah si perempuan tersebut ingin bertaubat . besiap sedialah si perempuan untuk melalui alam barzakh . 

cara pengguguran dilakukan :(

yee , semua nya bermula dengan cinta yang diiringi nafsu . remember dear , bile cinta jatuh cinta dengan someone , jangan lebihkan die daripada cinta kita kepada Allah dan RasulNya . orang kate bercinta lepas kawen lagi manis . ntah , aku pon tak tahu . hehe . seriously , aku kesian tengok janin yang digugurkan macam tu jee . mesti die sakit . ape pon , semoga kita semua dijauhkan dari perkara-perkara yang buruk . Amin :)

wanita solehah adalah perhiasan dunia yang paling indah . so girls , jom laa kita same-same menjadi perhiasan yang indah tu . btw , entry nie sekadar renungan . aku tahu tak semua orang yang berkapel tu akan buat macam tu , cuma bile dah kapel tu , cepat-cepat laa kawen . at least , kurang laa sikit korang buat dosa .

credit picture : oh ! syok

63 comments:

Gary Asip said...

kejam dan tak berhati perut.. hhmmm...

missTEHA :) said...

amazing info :)
kapel permulaan bagi zina
bcinta selepas kahwin is better :)

Leeya Hezlin said...

tak sanggup nak fikir or tengok baby yang digugurkan..
sedih sangat..
sanggup betul buat macam tu..huhu

miss inna said...

berdoalah semoga kita dipertemukan dgn pemilik sebenar cinta kita ini..insyaAllah.

EyqaLuvender said...

realiti dunia skrg...kn???
baby tak berdosa jadi mangsa kerakusan nafsu...

EyqaLuvender said...

realiti dunia skrg...kn???
baby tak berdosa jadi mangsa kerakusan nafsu...

AmirFX said...

Didikan awal adalah cara yang terbaik untuk menghindarkan dari perkara tersebut berlaku...

nuruashia said...

nauzubillah himinzalik..
semoga Allah jauhakn kite dr perbuatan terkutuk itu..

eVa said...

baru tau mcm mana kluarkan bayi tu ;'(

Dba Shah said...

Sepanjang couple tak pernah lagi pegang tangan ke apa. Heee. Sebab kalau kitorang jumpa pun, dia akan datang rumah mummy. So chance kitorang nak pegang tangan ni memang takde lah. Plus dah suruh dia janji tak boleh buat kita macam bini dia. Alhamdulillah, dia setuju :D

Anis Adila Aris said...

satu-satu dosa besar yang dibuat ...

nur adilah said...

okay sumpah kesiaan tengok gambar tu :( btw sis, mana ad ila putus cintaT.T tiada kaitan ea ^__^'

syahirooAhmad said...

semuanya berpunca dari couple.... grrrrrrrr

kim heeruul said...

hope hubugan gua tidak seperti ini..=)

Fatin Mraz said...

tgk gambar gugur bby tuh tingat citer yg azli senario jd doktor tuh..

mmg kelakar tp membawa maksud mendalam...

auni shahira said...

a..ah...cinta kerana nafsu....last2 hidup merana...huhu
teha betol tu...kurang skit dosa...kalu kawen...

~SaL IjOu~ said...

susah kalo kes habis madu sepah dibuang ni~ hmm

Sarah Mohd Saleh said...

bodo pempuan tuh.xphm da tawu laki sukar nk percayai lg nk cye.haihhhh

:: Cik Nur :: said...

YaALLAH...berikanlah mereka yg pernah melakukan perbuatan kejam ini hidayah...kasihan anak2 kcil yg xbdosa..

Woofer Storm said...

maseh..lepas ni tak nak cinta2 dah,nak kwin terus..jom2? hehe

Mia Adriana said...

tak sanggup ! tp knp mereka tegar melakukannya? Allah...

aRa ❤ aFiq™ said...

masa bcinta sume indah.. na bg jew sume..

yad'z said...

cover ur aurat, take care of ur iman, InsyaAllah..

#kesian baby tak berdosa. dah lah comel. :'(

O CIKTEDDY said...

x snggupp rsenya bila bayangkan saat org snggup gugurkan bayi tu..>,<
bayi tu x slh...bencinya~

KaK LimAh Si SupiR said...

betol eh mcm tuu care gugur? kesian baby tuuu..hancur2 :(

*senang2 xyah kapel..intai sket2 org yg berkenan d hati, then kawen r ^_^

Anis's Journal said...

hahaha.. main2 gugur pulak. salah buat, nyawe yang gugur..keh keh keh

Anis's Journal said...

hahaha.. main2 gugur pulak. salah buat, nyawe yang gugur..keh keh keh

Hanamiko Sakura said...

ye! betul tu... sebab tu lah ada yang cakap 'jangan berkapel'... diaorang tak fikir sebab tak boleh nya berkapel...

memang sweet kalau bercinta lepas berkahwin... apa yang dilakukan cth pgang tgn ke... dah halal.. ^_^

nice n3... n3 yang membawa pengajaran...

oli-go said...

mudah-mudahan kita para wanita di jauhkan daripada dosa dan maksiat..amin...

aLyA_syGS said...

nak kawennnn... :) kih9

shedameor said...

mintak dijauhkan dari perkara2 begini. amin.

cik ika said...

manusia skg..erm..harap d jaokan lah..

Cik Yatt said...

hope di jauhi dengan smue nie.aminn

littledolphin said...

insyaAllah kita semua terpelihara daripada perbuatan terkutuk ini.amin..

Azham Vosovic said...

ayyyooo....sakitnya proses tu.....berdosa plak tu huhuhu

Fatin Syafiqa Anuar said...

ei takut gila la gugur ni

syafiqakarim said...

harap perempuan tak terus bodoh termakan kata lelaki

هانيم إرشاد said...

tak sanggup nak tgk pic :(

dhiera said...

semoga kite semua sentiasa dilindungi~

Asrul "iLham" Sany said...

fakta realiti yang menakutkan sebab sy suka budak2...T_T

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

salah kan dua2 pihak bagi situasi macam ni.. hmm boleh add tv gak sbb tv la diorang nak try bnda2 tak halal macam ni.. astaghfurullah..

msredcheesecake said...

Tak paham kenapa seorg ibu tergamak buang darah daging sendiri....

chemay said...

hope chemay dengan encik boiprengg tak jadi macam ni.
amin.
:)

Lea Isnawi said...

gulp

mitak dijauhkan

Akim Iqbal said...

woihh jangann. Kalau ada gadis terlajak habaq kat aku. Insyaallah aku tolong. Woha !

misluvcoklat said...

hrap di jauhkan drpd kita semua..
insyaALLAh..amin ..

Juliet_iRa~" said...

ngerinyaa tgk gamba tu...

huu..kesian baby y tak berdosa tu kan..

moga dijauhkan..

Teenager Housemaid said...

say no to couple..

eRza farEeha said...

astagfirullah ..jauhkan lah diri kita dr terpedaya hasutan syaitan..
tu la bila cinta lebih dr cinta Allah..

LadyBird said...

permulaan zina itu manis.. pertengahannya seronok.. akhirnya kejam..

semuanya dosa.. nauzubillah..

CekbOlat-bOlat said...

arghhh.. takut sehh tgok proses gugur tuu.. eeee.. cane la diorg snggp buat

budak said...

minta dijauh kan la dr perbuatan terkutuk ini ye..ameen :)

Picoz Shupalula. said...

cinta syaitann.

Zakaria's daughter said...

tu leee remaja sekarang :)
yang penting kita tahu jaga diri and pelihara iman masing2 .
insyaaalllahh.

Totie@Tomy said...

sanggup gugur anak..sedangkan anak tak berdosa yang berdosa nafsu mereka..kuatkan iman..

echaRierie said...

semoga di jauhkan..

AinsHa=) said...

err, seram tengok penguguran bayi tu.

Miss Purple Ungu said...

seramnya tgk gambar tu huhu

sabella mohamad said...

eii seriyes seram tgk gambar tu !

ashleykwon93 said...

Sumpah! Saye nangis tgk gmbar cara gugur anak tu.. Nape manusie sekejam tu!!!??!!:'/

.izzati liyana. said...

err.siap ada cara pengguguran dilakukan tuh. menakutkan. huhu.

ILA HonEyBuNNy said...

peringatan untuk kita semua...

minta jauh la semua perkara2 cmne...

Hanie Dew said...

alhamdulillah dah kawin. jadi terjauh dari sume bende bende tu.

act perkara sume terpulang pada kesedaran diri sendiri.