Monday, 13 February 2012

kids and hijab

okey , sekarang nie dah ramai aku dengar and tengok girls yang pakai hijab . artis pon aku rase dah ramai . ade irma , diana amir , anna raffali etc etc . Alhamdulillah :) harap-harap lepas nie makin ramai laa orang yang terbuka hatinya untuk berhijab . btw , budak-budak kecik pon aku tengok ramai yang pakai hijab . siyes comel . bagus jugak kan parents yang bagi anak-anak pakai tudung dari kecik , at least nanti bila die dah besar , die dah terbiasa . hehe :)

see ! my lil cousin pon knows how to wear hijab .. hahaha ! 


" perempuan tak wajib pakai tudung , tapi perempuan wajib TUTUP AURAT " - Ustaz Azhar Idrus

means , kalau korang nak tutup kepala korang dengan plastik or baldi pon takpee .. asalkan tertutup .. hehe :)

60 comments:

AinsHa=) said...

yes, saranan yang baik!

lisa said...

omeyynyeee..rasa nak cubit je! :D setuju dgn ayat last tu. prmpuan wajib tutup aurat :)

Gary Asip said...

pakai baldi pegi sekolah.. hahahaha..

msredcheesecake said...

kalau kita yg besar ni berhijab tentu jelita.... hhee....

nur adilah said...

yup :) thats rite^^ btw cousin sis comeell :D kirim salam pada dia :D

Sarah Mohd Saleh said...

hehehe..mmg pon..pkai plastik tong smpah pon xpe...

♥ Cik Zack's ♥ said...

comel okey ! bdk kcik ni. hehehehe

EyqaLuvender said...

eiii!tomeynye vdk kecik pkai tudung..germa nak cubit2 pipi die...

littledolphin said...

comel your little cousin! ;)

cinta siswi said...

aaaa.. sheksi22.. nmpk lengan..hihi.. comel.. siswi selalu nmpk budak2 kecik pakai tdung arini tuh.. comel!

Hanamiko Sakura said...

haah... betul tu... sekarang ni pun ramai yang pakai tudung tapi tak tutup aurat.... sebab tu ustaz azhar idrus cakap pakai tudung tak wajib... tapi tutup aurat wajib...

Leeya Hezlin said...

alolololo..omelnya cousin teha tu..
rasa nak cubit2 pipi dia..hehe..

semoga yang berhijab akan terus berhijab..
insyaALLAH.. :)

C i k P i p i T e m b a m said...

atototototo... comeynyee. yup betul tu. suka ustaz idrusss

O CIKTEDDY said...

omeynya!rase nk tarik je pipi die..haha

missSenget said...

comel..!! tp budak tu mcm pasrah dalam redha je.. =P


pakai baldi eh..buat lubang utk mata dgn idung..

anNaqia said...

ala, tiut miut nye! :)

eva said...

comel sgt kan.. budak2 dlm class sy pakai tdg hari jumaat jer.. comel giler!!

syazwani sasya said...

ehh teha..baca entry cik sya pasal ni :P

:: Cik Nur :: said...

InsyaALLAH,....sama2 kita doakan yg terbaik buat artis kita..dan remaja2 zaman skarang... :)

Syafiqah Othman said...

bdak2 dah pndai hijab.. yg org dah besaq x rti hijab.. bt malu ja ngn bdak2 .. :)

Juliet_iRa~" said...

heee comelnyaa..

tutup aurat kan tuntutan agama kita..:)

Mr.Clive said...

comel la kazen awak tu....heeee~

AmirFX said...

COmel jer budak tu... Boolat tul pipi nyer...

El-Janna said...

kiutnya budak nih~

zati embong said...

alolo sgt super duper comel.hihi

Teenager Housemaid said...

comel nya your lil cousin!
rasa nak cubit2 pipi dia yg cute tu! :D

misskonspirasi said...

comelnya..cousin u teha..meh cecubit cket pipi dia..ngeh ngeh..

Woofer Storm said...

comel je budak tu..rasa nak cubit je...ehehee

#best gila ayat UAI tu...

huda jamil said...

betul2. hurm cousin awk asal comel sgt eah? geram betul :P

Mia Adriana said...

orang yang pakai tudung ni cantik !

chemay said...

jum tukar pakai tudung saji pulak lepas niee,
hehe
:P

Eein Azryn said...

comel giler!! ^__^

dhiera said...

alhamdulillah..semoga masing2 akan terus berubah ke arah kebaikan~

deeya said...

ompuan yg berhijab ar yg paling comel .. keh3 !!

Anis Adila Aris said...

ala...omelnye cousin :)

Jue said...

cute kan tgk bbdk kecik pakai tudung..comel sgt!
tp ade gak parent yg guna approach blainan dlm mdidik anak dia ttg penjagaan aurat =)

Zakaria's daughter said...

weeee. omeiiiiiii !!

smash pipi budai tuh lelajuu.
wuwuwuu.

sorry sorry. kegilaan melanda.

J.Syazwana said...

comel !

satu hari nanti isya Allah
doakan :')

shedameor said...

okay, comel sangat yeaaa.

shedameor said...

okay, comel sangat yeaaa.

Mya said...

comel sangat2!!!!

aLyA_syGS said...

perempuan tak wajib pakai tudung , tapi perempuan wajib TUTUP AURAT.

:)

yad'z said...

hahaha.. comeyyy.. =)

semutsengal said...

tapi bila bertudung harap berikan model yang trbaik utk pmnnat.

•♥ Myra ♥• said...

alololohhh...comeynya diaaaa, cam nak geget2 pipi tu :p

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

dan bila brhijab tu harap btl la cara diorng tutup..jgn dedahkn walaupn 3 helai rambut.. :)

هانيم إرشاد said...

comel nyee lil kezen tuw.. hehe :)

♥e'in♥ said...

memang comel bile budak2 kecik dh pakai tudung.. :)

ika said...

betul2...WAJIB okee tutup aurat tu! :O
btw...cumil la cousin...give my hug to her...:)

Anyyss Shuhaimi said...

cara nasihat yang style!

cik bulan said...

haha..comelnye pipi dia..haha

LadyBird said...

nak tutup ngn tudujng saji pun x pe kan? hihihi

cik ika said...

ala tomeynye..

Nelly The Strange said...

comei amat !

eRza farEeha said...

t erza ad ank..dr baby lg soh pki tudung..hehe...#tipu3..

kalau nk pakai sarung bantal pon bole kn..hhihi

ILA HonEyBuNNy said...

kecik2 dah tutup aurat...;-)

comeii ur kazen dear..ehheh

Si BuDaK KaChAk said...

alamak...comelnya...nk gigit pipi dia boleh??hehehe

.izzati liyana. said...

comelnya your cousin. geram tengok pipi diaaa. nk cubit2 je rase. pakai tudung tu niat nya kena betul jugak. baru sempurna. kalau sekadar mengikut fesyen, mulalah timbul style2 mengarut. pastu satu2 terbukak.

Hanie Dew said...

pakai tudung biar bukan kerana fesyen.

PotiaCasaDelarossa said...

ololololo.... tomeynyer.... anak saper ni awk curik... bagi pinjam blh?