Friday, 10 February 2012

beauty and the beast

aku :  dikk , akak mimpi bakal husband akak semalam . syokk ! 

adik : ye ke ? syok nyee . mesti hensem kan . hihihi

aku : hahaha ! takde laa .. biase jee . tak hensem pon . nape ?

adik : tak mungkin ! husband akak komfem hensem punyee .. seriously , trust me .

aku : hamboi-hamboi budak kecik nie , adik tahu mana ?

adik : sebab akak bukan nye cantik sangat . orang kate , kalu kita tak cantik , husband kite mesti hensem . macam akak laa kot .. hahahha !

aku : eerrkk * terus aku terdiam

p/s : korang rase betol ke ape yang adik aku kate ? * terfikir-fikir . hahahaa !

59 comments:

Gary Asip said...

hahahaha... mulut adik takder lesen.. hehehe..

:: Cik Nur :: said...

hehehe..sabo je la adik tu.. tgk ana rafali..hehehe

aLyA_syGS said...

xsemestinye.. kih9..teha cantikk, hesband mesti hensem :)

auni shahira said...

hahah....mmg kena diam...

Sarah Mohd Saleh said...

haha.pndai sungguh budak tuh.tp selalunya akan berlawanan lahh partner die.klu empuan bsg laki senyap,begitu gak sebaliknya.pasti ade kontra

Anis Adila Aris said...

ISH..MNGARUT JE TUE.HEHE

KaK LimAh Si SupiR said...

aiyooo..jahat adik ckp mcm tuu ye? :P

EyqaLuvender said...

err,err...
no komen..hik3

J.Syazwana said...

hahahahaha !
lawak lah adik tuh.
tak pernah dengar pon orang cakap camtuh.

littledolphin said...

tak semestinya lah.banyak juga pasangan yang saya tengok dua-dua cantik! ;)

kim heeruul said...

adik lu kencing je tu.. saja nk sakat lu.

nur adilah said...

HAHAHA :D no lah :) semua orang cantik. sis comel ;) mata sepet :P hehehe~ buat apa dengar orang kata^_^' adik sis jeles tu :D

Hanamiko Sakura said...

err... agaknya adik kamu terlebih tengok cerita dongeng... hehe... mula2 baca dah macam nak percaya eh! hehe

LadyBird said...

hehehe.. xth.. tp kbyknn mcm tu lah.. tp ade je dua2 cantik..

O CIKTEDDY said...

muahaha...kureng asam punyer adik!

ILA HonEyBuNNy said...

ada dengar jugak macam tu..

tapi xsemuanya macam tu kan...jodoh itu rahsia Allah..;)

cinta siswi said...

hahaha.. sempoi la adik teha.. xsemestinya dear.. jodoh.. tp selalunye gitu la.hihihi..

Gadis Biasa said...

hahahaa...jujurnye adik 2 kan...
tp 2 smua jodoh la awk..

yad'z said...

hahhaa.. biase macam tu lah kan orang kate.. ala, tapi jodoh pertemuan tu ditangan tuhan.. =)

#kamu comel lah.. hehe

Anak Munsyi said...

Hadeshh, kelakau lah adek teha. Kalo dah jodoh dpt org hensemm mesti dpt jgk :) peace .

Azham Vosovic said...

jujurnya adik awak tu!

tak pe...asalkan dpt kahwin laki hensem heheheh

AmirFX said...

Betul lah tu.. haha.. :p

fadh leyanie said...

jodoh itu rahsia Allah ,,janji hati handsome..:)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

huhu mcm tu skali adik ckp kat aka dia..

aRa ❤ aFiq™ said...

dapat jodoh yg bek & dapat mbimbing kite pown da ckup.. lau dpt yg encem kira pakej la.. hehe

anNaqia said...

haha. selalu dengar org cite camni.

El-Janna said...

heheh ape slhnya kan^^

.izzati liyana. said...

hahaha.comey je adik. tapi mcm nak lempang jugak sikit lah. :D

BENA said...

hhahahahaha ampeh nye adik cam gini .

tapi selalunye org [on ckp cam tu . xtahu lah tuh . hee :)

bila blog bercerita said...

hahahahha...comeyl dialoqnye tuuu...bape umo adeq kamu tuuu..?? terdiam sebab die petah sgt ke or sebab stetment maut die..??awwww~~

Leeya Hezlin said...

teha comel la..
cantik ja sis tengok..
hmm tapi bagi akak,tak juga teha..

bila orang cakap kita tak cantik,husband hensem..bila husband tk hensem,kita cantik..
ada juga pasangan sama cantik..

apa2 pun semoga dapat husband yang hensem dan sedap mata memandang... :)

shedameor said...

haha. mungkin betul kot. peace :P

syabab said...

hahahha...tergelak sekejap...hehe..
tapi leh jd gak cmtu... beauty is subejective different person with different view of thought.... :)

Zakaria's daughter said...

haha! kuang hasammmm.

Woofer Storm said...

sy tak ensem...layak tak ni?hahahaa gurau^^

iema ツ said...

budak kecik sekarang nie lebih tahu dari budak besar kan .. hehe ..

eva said...

hahaahh sentap dekk!!! kang pangkong kepala hahha..

CekbOlat-bOlat said...

agagaga.. die nk kutuk sbnarnye tuuuu

semutsengal said...

pujian berserta kritikan ?


Ciss !

C i k P i p i T e m b a m said...

hahaha selalunya mcm tu la. haha.. lumrah2

Aqiim said...

errr..
itu org dulu2 yg cakap..
zaman sekarang nie dah takde dah macam tu.. hehehe

alif haris said...

hahahaha .. tak semua cmtu kut..

Rtp Farra Arisha said...

haha i'm not really know about what she said. adakah ia fakta atau akta? pastilah jodoh kita semua sudah direncanakan oleh Allah, bukan? :)

Teenager Housemaid said...

ahahahaha...
pernah jugak dengar bnde ni...
hehe..tak kisah la asalkan ianya adalah yg terbaik..:DD

miss inna said...

haha! inna xtahu la betul atau tak.. mayB itu just kebetulan jer kot. yg pasti dlm al-Quran ada sebut yg laki2 baik utk perempuan2 baik, dan begitulah sebaliknya..

Ct Aja said...

hahahhahah...len kali slm tido bagi coklat dlu kat adek tuu...wuhuhuhu

Mishter Izwän said...

mcm ye mcm tak pun ada, tp pnh jugak tgk wife tak cantik tp hubby hensem

feel free to visit speechless009.blogspot.com

Mr.Clive said...

hahahahahah kurang asam tol.LOL XD

misskonspirasi said...

hamboi... lasernya mulut adik tu... hehe :) tak betul kot, bukan semua tak cantik akan dapat suami yg handsome, begitu juga sebaliknya... terpulang, jodoh dan pertemuan kan di tangan Allah, apa2 jer mungkin berlaku...

Eein Azryn said...

hehe. kelakar la adik awak.

dhiera said...

selambe je kan adik ye~ hahaha
erm...mungkin betul. mungkin tidak. gagaga
tak tahu lah~

Sue Unnie.. said...

OH ADIK.
knape bgitu kejam..hahaa..


eh tolong la..~
knape comei sgt blog ni..
arghh~~

Jue said...

mungkin mungkin! hohoho
cam bf aku ensem aku lawo eh?hahaha gurau2 je!

cik ika said...

law mlut adik ika da cili2 da.hehhe

Juliet_iRa~" said...

ahahaa..;p

xsmestinyaaaa...ngeeee

ika said...

tipu! tipu! teha comel kott...bakal hubby pun mesti kiut miut nnt...:D

Si BuDaK KaChAk said...

xbrani nk komen...hehehe

.........cP~ said...

Pergh...Hensem adik kamu ye? Hahaha. Tak tau...

Hanie Dew said...

tah la. aku pun tak tau antara aku ngan husband aku sapa lawa sapa hensem jadi aku tak dapat nak konfemkan teori adik ko. ahahahaha