Thursday, 2 June 2011

big is beautiful :)

my dear sume , korang pernah tak maen ejek-ejek  kawan-kawan korang yang agak 'chubby' ? * sila mengaku kalu ade.. hehe ~~ okeng-okeng , korang mintak maaf tak lepas tu ? mesti tak kan sebab korang rase dieorang tak terasa.. * ish ish ! mana bole camtu tu :) ramai orang cakap tak suke boifren gemok laa , tak nak kawan dengan orang berbadan besar laa... cuba korang fikir , korang selalu cakap tak suke , tapi korang tak sedar actually korang banyak jee suke benda yang besar-besar.. * eh eh ! ye ek ? iyoo laa my dear .. kalau ta caye sila baca entry nie sampai abis okey.. hehehe ~~


RUMAH ~

korang mesti rumah yang besar-besar kan ? * ek eleh , jangan nak tipu laa.. hee ~~ kalau rumah besar , mesti laa syok.. ade banyak bilik , bole buat swimming pool ade garden.. lagipon saya tak pernah laa pulak dengar orang nak duduk rumah yang kecik sebab semua orang komfem dah fikir rumah impian korang yang super big kan ? hee ~~


KERETA ~

wah ! sape laa yang tak nak kereta besar kan ? kalau kereta besar macam-macam korang bole sumbat dalam tu.. kalau kereta  kecik , mesti susah kan ? kadang-kadang , kite nak duduk pon kene sempit-sempit.. * mana syok.. ;)


HANDPHONE ~

okey , korang memang memang suke kan handphone besar-besar.. kalau tak, takkan laa korang sanggup habiskan duet semata-mata nak beli iPHONE , HTC or BLACKBERRY .. bagi sesetengah orang pulak kalau pakai phone yang besar-besar , barulah canggih.. LOLOLOL~



HANDBAG ~

ramai girls sekarang nie suke pakai beg besar-besar sebab bagi dieorang kalau pegi shopping , senang nak bawak telekung dan beg make-up ... kalau beg kecik tak bole letak banyak barang...

conclusion nye , korang tak sedar banyak benda besar yang korang suka dan gune... so , kite tak bole laa nak mengata orang gemok sesuka hati.. ngee ~~ bagi budak-budak yang rasa die agak 'besar' , korang cool jee sebab ramai jee orang yang berbadan besar boleh berjaya :)

28 comments:

Abang Long said...

Salam...bab hp besar tu kureng sket tapi nak hp yg canggih2..huhu

http:abanglongonline.blogspot.com

teha said...

hahahah ! kire besar laa tu.. :)

sergeant keroro said...

hehe. besar kot,tapi tak suka touch screen. lagi suke qwerty XD

teha said...

ooo. tapi touch screen laa syok.. hehe ~~

NasZ said...

tersedar baca entry ni..huhu..thanx..

MINDA ... TEMPAT SETIAP PERKARA YANG KITA NAK BUAT BERMULA...

teha said...

ohee.. okeng ! welkem :)

cik kacak said...

nak tumah besaq , keta besaq , hp comel lote , beg kecik . HHE

teha said...

hahaha ! beg kecik tapi still nak umah n kete besar.. hee ~~

N said...

betul tu...ramai org suka yg besar-besar

teha said...

hahhaa ! tau xpee :)

Bella Bell said...

hahaa.. betul jugak tu.. dalam tak sedar kita semua suka yang besar2... :)

teha said...

mmg pom.. wlupom xbnyk tp still ade.. hee ~

Syuxer said...

saya respek kat berbadan besar hehe.:) coz dorang punye otak dah maju malah ada yang dah berjaya dalam hidup..heheh..

Kakkoii said...

hp nak tapi tamau yg besar2 t poket x muat :(

nawal addina said...

hand bag bnd wajib ! ;) mst laa yg tomey2 . rmh ? ala englsh kot . hp ? sony ttap d hati . hehe . car ? mini copper !

zacky786 said...

btoll.. sy bdn besar sy bangga :P

teha said...

syuxer : agree ! rmai dh org brbdn besar yg suksess.. hee ~~

kakkoii : haaha ! bb muat jee dlm poket.. :)

nawal : siap list lg.. kehkehkeh !

zacky : gud2 :) tak yah kesah ape org nak cakap :)

Fatihah Dayana said...

Interesting .. boleh saya ambik sikit entry ni n then saya creditkan okey ..

Marcella said...

ye betul...saya suka semua yang besar sebab tu badan saya besar..upss..comell..hehehe

teha said...

fatihah : okey dear :)

marcella : hehe.. chubby2 laa comel :)

Ain Zulaikha said...

kereta tu buat orang rasa nak terjun je... geram gila..

saya apa yang besar eh? ahhahaa

teha said...

hahaha ! tau xpee.. kete tu sngt cantik :) hehe ~~ ape yg bsr ? xtau laa pulak.. kehkehkeh !

miss.Addin said...

hee jangan mudah nak mengata orang kan :)

teha said...

ngee ~~ betol2 :)

apik pehe said...

adehhh...keta besar..henpon besar..hehehe

teha said...

hehe~~ sume laa kne besar :)

Cik Nyna said...

kita gemok ;(

teha said...

ololo.. gemok2 laa comel :)