Friday, 27 May 2011

future husband ~

hye hye my dear sume.. :) hari nie saya nak talking-talking sikit pasal my future husband *ecece ~ husband laa konon-konon , boyfren pom takde.. ayoii ~ hurmm .. girls zaman sekarang sume dah fikir nak cari husband yang ade kerje hebat-hebat.. betol tak ? *ngaku jee laa.. nak malu-malu arnab pulak.. hahahha ! okeng-okeng , actually ari nie saya nak LIST kan perkerjaan my future husband yang saya cuba elakkan.. hehe ~

1) penjenayah

~ haa ! boys yang kerje die macam nie memang saya reject awal-awal... takot kot... hari-hari hidup tak tenang . haishh ! mana bole tahan .. tibe-tibe kalu die kena tangkap dengan polis , kesian dekat saya.. kena hidup sorang-sorang... lalala ~ korang pom mesti tak nak husband yang macam nie kn ? :) * angguk jee ..

2) celebrity

~ okey , bila cakap pasal celebrity jee mesti kite dah bole agak kan kalu dieorang ade photoshoot.. pegang sana pegang sini.. haishh ~ mana bole pegang my husband sesuka hati.. hahaha ! jeles u ~ bile berlakon pulak , ade yang kiss , peluk-peluk laa... so , cuba korang fikir walaupun dieorang just berlakon ikut skrip , korang sanggup ke tengok husband korang 'buat' tu dengan orang laen ? macam kita dah maen share-share pulak.. hahhaa !

3) wartawan hiburan

~ gosip ! ololo ~~ sape laa yang tak suke gosip kan.. * saya memang suke bergosip okeng.. hahhaha ! bukannye ape... kadang-kadang cerita yang keluar tu bukan nya betol sangat, so , cerita tu bole jadi fitnah.. then , bergunug laa pulak dosa hubby i .. kena tanggung yang saya punye lagi. ish2 ! cian laa husband saya nanti.. kekeke :D

4) ahli politik

~ pergi sana pergi sini.. *busy laa konon-konon.. bukannya ape , nak jadi ahli politik nie kan susah.. nak jadi bakal pemimpin kot so , responsible die memang besar laa kan ? kalu tak buat betol-betol nanti tambah lagi dosa my hubby.. hadoii ~~ then , biase nye ahli politik nie banyak musuh.. takot kot kalau tibe-tibe ade orang kacau family saya sebab tak puas hati dengan husband saya so , nanti hidup my family jadi tak tenteram.. * mana syok macam tu.. hehe ~

5) doktor

~ busy busy busy ! * tak suke laa i.. hahhaha ! korang mesti rasa pelik kan sebab punye lah ramai orang nak husband yang kije doktor , tibe-tibe saya pulak yang tak nak.. * ish ish , tolak rezeki betol budak gedik nie ==' okey-okey , doktor kan memang BUSY , macam mana kalau time tu kiteorang tengah bermanja-manja.. tibe-tibe ade call suruh pergi hospital.. haishh !!~ kacau daun betol ! nie yang i tak suke..hihihi ~

6) pilot

~ fly sana fly sini.. my hubby dapat pegi kije sambil jalan-jalan... mana aci ! * jeles2 ! >.< kehkehkeh ! actualy kan , i jeles laa nanti.. my hubby dapat cuci mata  dia tangok pramugari cun-cun , saya tak dapat... nak jugak tengok pramugara yang smart-smart * saje nak menggatal kejap ! hahahha !

okey laa my dear, actually saya tak kesah pom husband saya kije ape nanti asalkan halal n boleh tangung family kiteorang nanti.. hehe ~ yang saya LIST kan tu cuma contoh jee..* jangan salah faham tau ! kite kenalah rajin-rajin lah berdoa supaya ALLAH dapat bagi husband yang ada ciri-ciri yang kita nak.. well ~ perempuan yang baik cuma untuk lelaki yang baik dan macam tu jugak sebalik nye.. hee ~~ ;D

26 comments:

miss.Addin said...

HEHE semoga bertemu jodoh yang dikehendaki :D

have a nice day ! :)

teha said...

amin ! hee ~~ btw , thnx yup ! :)

MiZ Rayy said...

heheee... stju sngt laa.. 100% stju...

Khairil said...

semuga bertemu dgn yang terbaik..amin...

teha said...

miz rayy : hee ~~ :)

khairil : amin ! thnx :)

syrupmasin said...

semoge dapat elak sume tuh..haha..tp banyak2 yg nak elak tuh la gaji tinggi2 ta nak ke?? haha

teha said...

hahaha ! kalu ikot gaji mmg laa nak.. haahaha !

IFA Athirah said...

mcm bhaya je lau husband jd pilot.huhu http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

Syahirah Suhaili said...

hekhek..yang xnak husband penjenayah tu obvious sgt la kot..sape yang sanggup..haha..neway,smoga dapat husband yang baik n soleh :D

teha said...

ifa : tau xpee.. tapi actually sume kije pom ade bahaye nye.. hehe ~~

syahirah : btol2.. komfem sume org xnak.. kehkehkeh ! btw , thnx yup ;)

khairul akmal azman said...

x lame da ni..

teha said...

hahaha ! mn ade.. lame lg la.. ish2 !

Mrs.Yie said...

harap2 teha bertemu jodoh ngan seorang lelaki yg beriman dan bertanggungjawab :)

teha said...

hee ~ amin ! hope laa dpt yg mcm t.. :)

redza said...

slmt pengantin baru hehehe

teha said...

hahahah ! sy belom kawen laa :)

Ain Zulaikha said...

hahahha samalah, siapa yang nak ada suami yang asik kerja dan busy je, dan yang jahat hahahha.. i pun tak nak..

teha said...

hahahha ! mmg xde sape laa yg nak.. hehe ~~

Ini Kisah Tia said...

sokong semua! hahaa ..

Mengaku Pernah Main

teha said...

hahaha ! :)

UYC said...

aaa mcm ne dgn anuar zain yg kacak lg cute ekekek :D sesuai x :D

Ini Kisah Tia said...

tapi boleh kasi manyak kaya woo . hehe .. even penjenayah .. kot2 dia perompak tersohor ke ? haha ;)

Kan Dah Makan Penampar

teha said...

uyc : hahahah ! xpe laa.. sy tggu justin bieber jee.. kehkehkeh !

tia : xnak laa.. takot kot.. hehehe ~~

nur adilah said...

tang pilot tuh ila setuju meyh=]

teha said...

hahaha ! sme laa kite kan.. :)

nur adilah said...

hikhik,betol3^_^