Sunday, 5 June 2011

sorry, saya tak suke !

dear , saya tak suke tau orang macam dieorang nie... hee ~~ nak tau macam mana ? jom kite tengok same-same ..hehe (:

haa ! orang yang macam nie laa saya tak suke... okey-okey , memang laa tak salah kalu dieorang nak mencarut kat fesbuk sebab tu kan memang fesbuk dieorang tapi saya tak suke laa sebab fesbuk tu kan public , so, sume orang bole bace status tu... then , automatik orang  laen bole bagi tanggapan yang tak baek pasal kite... * nak ke macam tu ? fikir-fikir laa sendiri...

bagi saya laa kan , kalau kite tengah marah macam mana sekali pon , tak perlu laa kite nak tunjuk marah tu sampai nak mencarut dekat fesbuk... setakat perli-perli takpe lagi... dieorang yang tulis status macam tu sepatut nye MALU sebab kite macam tunjuk bahagian yang NEGATIF pasal diri kita... dieorang sepatut nye tenang kan hati tu dulu before nak buat ape-ape... baru lah nampak matured... nie macam budak-budak kecik nak bergaduh jee... ayoyai ~ rase nye orang lebih respect kite kalau kite matured.. betol tak ? * hekhekhek ! iyee kan sajee... :)

p/s : jangan salah faham ye.. nie cuma pendapat saya jee.. hee ~~ so , sesiapa yang pernah buat macam tu , tulun laa jangan buat lagi okey .. cuba kawal marah tu and banyak-banyak kan bersabar * sabar tu kan separuh daripada iman :) and yang paling penting , cuba jadi lebih matured okey :D

27 comments:

Mrs.PaPaDom said...

tau takpe!! nurul kan,before ni member kat fb 1000 lbih. tapi aritu dah tapis,skang tgl 500 lbih je. yg kuat mencarut,yg gedik mmg dah unfriend. mnyampah. hehe.. skrg aman sgt fb tuuu. :)

ika said...

SETUJU!! xpaham kan kenapa nak mencarut2 bagai kat fb...rse nak g bg pelempang je...*emo*

teha said...

hahaha ! 2 laa.. xtau laa ape motif dieorg suke mencarut :)

teha said...

ika : hekhekehk ~ sabo jee laa bace status dieorg tu kn ?

Mrs.PaPaDom said...

rasa nak sumbat cili dalam lubang idong dowg je. hahaha. kuat sgt mncarut. padahal dowg friend ngn cikgu2, lecturer. malu tauuu

teha said...

agree ! nnti cg dieorg pom bole anggap bukan2 :)

IFA Athirah said...

pnggunaan ayt mncarut mlbangkn prsonaliti diorg kn? :)

Azeanthy Paiman said...

huh.mmg wujud org2 cmni.slalu gak nmpk ayat2 mcarut kt laman sosial.memalukn je kn.apalagi klu itu gurl.sgt mmalukn.huh.

teha said...

ifa : betol2 ! :)

azeanthy : tau xpee.. skrg girl n boy same jee kuat mencarut kt fb...ptt nye diorg malu laa sikit kn..:)hehe

apik pehe said...

hahaha..tu jenis orang yg tak berpikir dulu sebelum mengepos kt facebuk..hahaha

teha said...

hahaha ! betol2.. suka-suki die jee nk post ape..

bila blog bercerita said...

ahahahahah....ble pk 18x kali, lucu jmpe owg yg cmni...sft kesabaran nipis...

teha said...

tau xpee.. nmpk sngt dieorg tu kurang sabar..hee ~

Bella Bell said...

betul.. tak suka jugak bila dorang buat facebook ni macam dorang je yang ada facebook.. nampak sangat tak matang nya... :)

teha said...

mybe dieorg ingt matured laa kot kalau buat cam 2.. ntah pape jee...

Ain Zulaikha said...

peghhhh terjoin pulak cakap bahasa kesat.. hahaha

kalau kat fb kalau saya nak marah ke apa ke saya kena bertapis sebab 1 family ada fb... grrr

miss.Addin said...

haha betul2 , ntahapapa kan :)

teha said...

ain : takot jugak bile family ade fb nie.. hehe~

addin : betol2 ;D

nur adilah said...

salam,nak menyampuk nieyh ,hehe , ila pown tak ske owg cm tuh,ntah pape lerh=,=

teha said...

hehe.. nak menyibuk sokmo pom xpee cik ila :)

apik pehe said...

mek jangan lak wat camtu tau..hahaha

nawal addina said...

terokk aaa .. bajet !!! -.-

teha said...

apik : hahah ! mn la ade sy wat cam2.. ish2 !

nawal : biase laa.. bdk2 xmatured mmg cam2.. hahaha !

nur adilah said...

haha ,orite darl<3

~bUih-bUih ciNta~ said...

betol2,fb sgt public..dats why kena hati2..

teha said...

agree ! sbb tu xelok kalu ade org bace :)

apik pehe said...

hehe..cepat2..update baru!!!hehehe