Sunday, 6 May 2012

silap nya seorang wanita


ya , silap nya seorang wanita adalah apabila :

# bila dia PERCAYA , maka die TERLALU PERCAYA 
# bila dia MENYAYANGI , maka die MENYAYANGI SEPENUH HATI
# bila dia MEMBERI , maka die BERIKAN SEGALA-GALA NYA

kerana itulah apabila berhadapan dengan seorang lelaki , wanita perlu lebih berhati-hati kerana janji manis di bibir itu mungkin menjadi sembilu yang menghiris hati bertahun lama nya . impian dan harapan indah itu mungkin menjadi selumbar yang menyakitkan . maka nya , selagi belum pasti , jangan memberi sepenuh hati , selagi belum memiliki dan dimiliki secara halal dan sah , jangan memberi segala-gala nya . bila kita terlalu mudah memberi , maka kelak nanti kita akan sangat sukar melepas kan pergi .

wahai wanita yang disayangi , dirimu amat mulia . maka , untuk mendapat kan bahagia di sisi , kamu perlu lebih tabah dengan dugaan di sekeliling kamu :)

= copy paste from fb . suka sangat ayat nie . sila laa baca wahai wanita-wanita di luar sana :)
= bak kata UAI , HARAM jadikan wanita itu kekasih jika tiada niat untuk menikahinya :)

49 comments:

Cik Nur said...

Kan..! wanita mmg mudah menyanyagi dan mudah terluka...

pada yg pernah megalami, mmg xdinafikan setiap apa yg dirasa..

untuk ulanginya..jgn sesekali...!

aku HaniAsyira said...

kiter mang dilahirkan lembut hatinya.. keras seperti kerak nasi.. =)

EruzuLiyana said...

pernah baca note nih dekat pesbuk. suka sangat. :)

Sarah Mohd Saleh said...

al biasalah mcm kau xtawu plak pempuan nih hati kace..haihhh

ain vanilla said...

akk ain dah join blogg akk . ^^
klu rajin singgah la dekat blog ain ni ^^ .
blog ain simple je . tak macam blog akk . ceria . ^^

http://aenvanilla.blogspot.com

Cik Yatt said...

tu la kelemahan.. tpi istimewa wanita ni bnykkn

zubect said...

sy pown harap sgt, kalo satu hari nanti hati sy terbuka utk bercinta, moga2 Allah bagi sy cinta pertama yg sgt cinta pd Allah dan ada niat utk kahwin dgn sy :)

shar90 said...

sye xmoh jd laki hrpan palsu gitu... ehehee xD

Koding said...

Kebaikannya adalah...
Apabila ia menjadi isteri, ia akan menjadi isteri yg taat dan solehah...

dear yayah said...

btol2.. once dh syg, syg sungguh2.. sbb tuh xnk syg lebih2.. hu3

cik awi said...

betul sangat apa yg awak cakap ni.. Saya suka sangat ni entri.

Faidhatul Arfah said...

HARAM jadikan wanita itu kekasih jika tiada niat untuk menikahinya :) I LIKEEEEEEEEEE ! ! hee

acik teyha said...

yes..i like ! betul sgt ayat ni :)

Ayumi Comot said...

selalu sgt2 wanita mmg dah tau silapnyer tapi keep repeating to do the same mistakes...mmg tu la wanita kot.....:)

Hanamiko Sakura said...

yup! betul tu ^_^

uyaitusaya said...

wanita mmg mudah tgelincir kalau iman biar tercicir..

Syafiqah Othman said...

sokong atas ni.. kdag2 terlalu pecaya apa yg di luah kan.. and terlalu mengharap sesuatu yang tak mungkin trjadi :D btol tak?

Eein Azryn said...

Nice one. ^^

NAL said...

kepada semua wanita,

don't give evrything & don't do anything to Man/Boy before u know them deeply :)

asfira aminuddin said...

betul! kadang kadang wanita perlu kuat. kuat dalam segala hal and hidupnya agar tidak diperbodohkan oleh mereka mereka yg suka ambil kesempatan :)

fatin hanani said...

yeah stuju dgn entry ni..hehe
jln lepaskan apa yg sgt2 berharga utk seorang wanita kpda lelaki yg bukan bergelar suami. :))

★ aIsyaH ★ said...

jadi..ape jua perkara ada batasnye..agar ktw sndiri xkecewa..hehe..

:)

Eyqa Hasnan said...

kadang-kadang wanita cepat terpengaruh :)

aRa ❤ aFiq™ said...

adeh terasa lak.. mcm ara pun mcm ni -.-

shedameor said...

nice la entry ni. InsyaAllah sheda akan jadi macam tuu :)

hayatFARAH said...

kerana itu wanita selalu terluka. :)

Amirah Zulhijjah said...

setuju sgt...perempuan mmg sifat dia 'terlalu'...sbb tu perempuan majoriti mudah memaafkan tp susah nk melupakan..tmbhn pulak soal hati, sayang...tp yg penting kena jage harga diri ...

Amirah Zulhijjah said...

yup..setuju dgn entry ni..perempuan mmg majoriti, sifat die 'terlalu'...mcm g awak mention dlm entry ni kan..and suka ayat last sekali..haram jadikan wanita itu kekasih kalau xde niat utk menikah dgn perempuan..so, maknanye tinggi betul martabat seorang wanita tu kn..:))

Liyaa Mf said...

Cayalah Teha! Ayat2 ni mmg kena ingat selalu. Tp salunya pompuan mmg mudah terpedaya bila berdepan dgn sweet talker kan? Lebih2 lg bila dah terlanjur sayang dgn sweet talker tuu. Chehhh. Hehe :P

Boni JLL3 said...

elakkan bercinta adalah yang terbaik..jika benar ingin bersama, terus kahwin..itu adalah sebaik2 sesuatu hubungan percintaan..sejarah telah membuktikan, percintaan selepas perkahwinan lebih indah dan berkhasiat

aisya said...

betul tu.. thanks sbab mengingatkan.. =)

msredcheesecake said...

WOMEN LOVE TOO MUCH MEN LOVE TOO MANY....SIGH...

hazfee said...

jangan pernah percaya setiap kata lelai 100% sebab tak semua yang diucapkan selalunya betul.ekeke :p

KorN said...

jangan percaya 100% kat mana2 laki.. walau sebaik mana pon laki tu. selagi belum ade ikatan yang sah, jgn sesekali percaya... even aku lelaki, ni utk kebaikan perempuan kat luar sana...

TF said...

betul sangat mudah menyayngi..bila terluka susah utk lupa..betul kena hati -hati kan..

sis92 said...

yg selalu diingatkan itulah yg selalu kita buat dan buat jugak..
huhu

Asrul "iLham" Sany said...

kesilapan itulah yg buat kita dewasa cewah :D

amna said...

sangat setuju. kadang kala disebabkan keterlaluan ini kita lupa banyak perkara lain yang sebenarnya lebih penting dan wajib :)

Hanie Dew said...

yeap..ayat ayat yang sgt menyentuh hati kewanitaan ku..uhuhukkk.

jadi bercinta biar niat untuk berkahwin.

miss inna said...

berhati-hati.
kita sbg wanita nie byk perkara kena jga. berdoa semoga dipertemkan dgn insan yg dpt bimbing kita ke arah kebenaran..=)

Leeya Hezlin said...

Ya..wanita sangat mudah untuk itu..
Hati perempuan ni lembut.. :)

Leeya Hezlin said...

Ya..wanita sangat mudah untuk itu..
Hati perempuan ni lembut.. :)

P U C A T said...

totally agreed.

Picoz Shupalula. said...

betul. wanita amat muliaa kan? huhu. best entry nih.

Saya Disini said...

betul2..wanita mmg begitu..

tirahzairi said...

setuju....:(

ciksukaberangan said...

Hati wanita kan. :')

Jue said...

haih
wanita..hatinya selembut tisu sebenarnya

suka pe ditulis sbb mcm kena btg idung sndri

Asyiqah Mohd Amin said...

:') ohh wanitaaa