Saturday, 19 May 2012

oh my english !

tengah boring-boring tadi , saje laa bukak belog peymes cik hanis  . dah lame tak skodeng belog beliau . hahahha ! so , aku terbaca laa entri dia yang ini . alaa , yang pasal ' oh mu english ! ' tu . menarik macam biasa . hee . so , tetiba rasa nak tulis jugak pasal ' oh my english ! ' nie . kikiki . * sibuk jee kan aku nie

rasa nya semua orang pernah tengok iklan ' oh my english ! ' nie kan . oke , bagi aku show macam nie sangat-sangat laa berguna untuk semua orang yang english nya agak broken . yeah , macam aku . hahaha ! lagi pon , show ni bagus untuk budak-budak yang baru nak belajar speaking sebab show nie tunjuk ape kesalahan kita  n terus betul kan . seronok kan ? hee .

so , at least bila kita dah tahu ape kesalahan kita masa speaking , kita takkan ulang lagi kesalahan yang same again and again . so , let's speak and write better english :) lagi pon , bayak kelebihan bila kita pandai speaking kan ? sesiapa yang belom pernah tengok lagi iklan nie , jom kita tengok sama-sama .


open the fan ( x )
switch on the fan ( / )


follow the car ( x )
will go by car ( / )


oke , hanis sangat comel dalam video yang dia buat sendiri nie kan . saya suka saya suka !

63 comments:

KorN said...

comel jer aku tgk hanis zalikha ni... klako2 jer...

Sarah Mohd Saleh said...

the prob is we shy to speak.we afraid of our grammatical error here and there.heee

Cik Nur said...

ciknur suka tau layan OME ni...!
kelakar..dan yg penting mmg bagus untuk semua..!

zubect said...

oh my english memang best, and memang creative, salah satu medium yg bagus and most important is tak boring utk belajar

cik awi said...

aku dah tengok itu video seronok sangat

Boni JLL3 said...

wah..hanis zalikha pun da buat video da?

Dedy Irawan Az said...

sayangnya aku tak bisa bahasa inggris....hehehehe :)

NaJwA MaJiD said...

Tak pernah tengok pun iklan nih . Ha Ha Ha . Wawa dah tertinggal berapa zaman dah ni ? [:

shedameor said...

oy my english. *geleng-geleng kepala.

hehe

Cik Yatt said...

klaka gile video2 nie..bguskan wat cmni..dpt blaja scara tak langsung

Sally Yatiey said...

Betul tu Teha, Inggeris saya pun agak broken jugak. hehe. Hari ni mula cerita ni kan? :D

Noraim said...

betul tu sangat berguna. sy pun broken english jgk. dan bila tgk iklan oh my english br sedar yg ayat yg sy guna selama ni salah. huhu.

sis92 said...

perasan tak kita nk speaking english selalu gagap2..tp bila emo atau marah mst speaking english haha

EruzuLiyana said...

hanis ni memang cun, jelly betei gua :D

hazfee said...

belajar sambil berhibur.ekeke. bdk2 lagi cepat faham kalau belajar mcm ni kot :D

Cik Puan Muda Umi said...

suka video hanis tu,comel..;)

Koding said...

Tak de masalahnya membuat kesilapan dalam berbahasa...
Asalkan kita faham apa yg nak disampaikan...

Amalina Ulya said...

laaaa :(

ulya tak penah tngok iklan tu ...

nurul-rasya said...

kelakar doe video2 diorang ni.it's entertaining yet educational

★ aIsyaH ★ said...

comel la cik hanis..rajin beliau wt vide0..ha'a kan keslhn y dia ckp ue mcm sy penah wat je..ehe..n video Oh MY English ni mmg sgt bg0s..i like..:)

nuha ahmad said...

kadang kadang cakap main redah je kan ? padahal sah sah salah hehe

datang singgah :)

amranaiman said...

oh oh oh.. my english ..... :D

nur adilah said...

serious gelaak habis tengokk XD

NAL said...

NAL dh tgk disebalik tabir..memang kelakar tapi berinformasi..jom tuned to channel 610 Astro TVIQ.. :)

ejulz said...

Oh My English.. OME.. hehehe

ejulz said...

Oh My English.. OME.. hehehe

Asyiqin Haulisah said...

hanis zalikha mmg comel. spontan je dia. :)

chemay said...

berukben dah limit pulak nak tengok.
:'(

tapi chemay harap sangat english chemay makin better tauu.
malu laa english biasa2 je.
banyak broken2.
hehe

Zakaria's daughter said...

alaa. peberet akuu ni oh my englishh.
tgk weh kt tb IQ :D

Hanamiko Sakura said...

tengok cerita dia memang best.. lawak pun ada.. hahaha

ciksukaberangan said...

hahaha. my english broken too... lalala~ haha

dear yayah said...

dh tgk y hanis buat vlog tuh.. cute n informative, y kdg2 kita pun x realise small mistakes y at last jd habit y slh..

fatin hanani said...

serius ehh ok..wah nk tgok juga la hihi..tq la wt entry ni..fatin mmg nk tere kan english fatin hehe..
nnt fatin nak tgk oh my english ni :)

si kiut lavender said...

hahha..

bila layan oh my english ada byk deyh yg terkena kat btg hdung sendrik..buat kesalahan yg sama
dan hanis..cute sgguh dya....suka3..:)

Cik Jelly Chan (CJC) said...

hanis jalikha punya sangat comel...hahaha

aRa ❤ aFiq™ said...

Oh My English kat TVIQ setiap ahad.. pagi tdi tgk.. best :D

aLya maNip said...

ishh..nak kene g blajar speaking gak ni..lalala

Fatin Syafiqa Anuar said...

haha kelakar la video tu.

Eein Azryn said...

Memang sesuai la show ni untuk aku. Haha.

♥ farhana ♥ said...

hanis mmg sgt sweet..dah la sweet,pndai pulak tu..hehe

CikMunBlogger said...

hehehe . comel jea hanis zalikha :p

.: iEyLa :. said...

cara mudah belajar English..

Syed Salleh said...

Cute nye anis !!!

(http://syedsalleh.blogspot.com/)

iema ackles said...

kelakar kot cite ni
haha

m!3yr4h_LolLy said...

best jugak oh my english nie. first time kot tengok. heee

Hanie Dew said...

aku tak penah tgk lagi rancangan oh my english ni.tp mmg berkesan cara pembeljaran cenggini banding teori semata.

eva said...

hahaha seyes kelakar.. tp betul kene blaja jugak english ni.. huhuhu.

cinta siswi said...

woooo.. kena usha jgk la mcm nie..huuu

Hanim Irsyad said...

hehe. comel jew hanis! :)

Iena Eliena said...

Assalammualaikum
singgah sini(^_~)
cik iena nk invite join 1st giveaway cik iena
jom terjah blog cik iena
http://www.ienaeliena.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html
tHanKs..

Syamira Yahya said...

haha, tngok iklan je da tergelak-gelak. .hee
hanis zalikha comel ^^

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

respon to | 14#WorDLeSs WeDNesDay | : kena rajin2kan diri sebab kita tatau.. hhohoho

semua benda first time... sebelum datang yang 2nd... (^___^) need 2 learn.. n learn (^___^)

(oh my english! upsss.. hehe)

Pondok Usang said...

bahasa melambangkan bangsa.. Selamat Menyambut Bulan Rejab... =)

M Fizan said...

huhu. tak pernah tengok. nak improve english kena practise. baru mantop!! :)

aniswany said...

kann...best gila iklan mcm nih..lawak2 jugak,tp mcm2 kita blh dpt :)

AinsHa=) said...

oh my broken english. Hehe, memang benefit cite tu.

Liyaa Mf said...

Suka gak tgk iklan2 Oh My English tu. Lawak gila! Err tuhari layan gak r program tu kat TVIQ. Haha! Best mmg best, tp ade pelakon dea yg tak bape best kut :P

Tak bape minat Hanis Zalikha tu. Tp err tak nafikan dea pakai benda atas kepala tu cam comel. Tp tetap tak bape minat :P

P U C A T said...

oh my !!haha.
bagus sgt buat video mcm tu so semua org boleh fahamkan??

shar90 said...

saye reti bahase tranung jew... hehee xD

Selendang Merah said...

betul tu tak rugi kalau kita pandai bercakap dlm bahasa ingeris..byk kelebihanya

ainraus said...

suka tengok OME ni! banyak jugak part yang kita terasa. kehkehkehkeh.

Cik Penguin_Solehah said...

br first time tgk,haha,awesome terutama vid kak haniz^^

tirahzairi said...

hanis....ok lah~