Tuesday, 22 May 2012

i like !

dalam entri lepas , aku dah share beberapa favourite movie yang sampai sekarang kalau aku tengok tak boring-boring . kikiki . hurmm . then , ramai jugak laa yang kata aku nie minah jiwang sebab tengok cite sume sedih-sedih . hahahaa ! tapi memang bestt pon semua movie tu . tak rugi pon tengok .

so today , aku nak share pulak favourite comedy movie aku . hee . disebab kan movie-movie dalam entri lepas agak kurang elok untuk tontonan adik-adik sekalian , dalam entri nie aku share movie yang sesuai untuk tontonan semua golongan . fair, rite ?


1 ) Wild child

~ rasa nya dah ramai yang pernah tengok cite nie . so , aku tak perlu laa kot nak cerita banyak-banyak pasal movie nie . hehe . aku suka cerita nie sebab aku rasa jalan cerita dia sangat comel . ye laa , heroin nie kan budak bandar . dah biasa dengan hidup mewah and bersosial , then tiba-tiba kena masuk sekolah asrama dekat pedalaman pulak tu . macam-macam benda jadi masa dia ada dekat sekolah tu . kalau nak tau lebih-lebih , kena laa tengok cite nie sendiri . hahaha ! btw , cerita nie keluar tahun 2008 .


2 ) Hot chick

~ movie nie pulak keluar tahun 2002 . fuhh ~ comedy movie paling lame yang aku suka . hee :) cerita memang kelakar bila jessica ( rachel mcadams ) and clive ( rob schneider ) tertukar badan . bayang kan jessica tu budak feymes dekat sekolah and terpaksa hidup sementara dalam badan lelaki tu . hadoii ~ dieorang tertukar badan sebab kan earing yang dieoang pakai tu . means , sebelah lelaki tu pakai and sebelah lagi dia yang pakai . sape-sape yang pakai earing tu sebelah-sebelah , automatik akan tertukar badan . finally , semua nya oke semula . hehe :)


3 ) She's the man

~ movie nie pulak keluar tahun 2006 . oke , kisah dia macam nie . si heroin nie minat sangat main bola sepak  and dia sanggup menyamar jadik abang kembar dia semata-semata untuk main bola sepak . so , masa dia menyamar tu laa yang kelakar sebab macam-macam dia kena buat supaya orang tak syak apa-apa pasal dia . and yang sweet nya movie nie sebab dia ter in love sekali dengan roommate dia . kikiki . apa pon , at last semua nya terbongkar masa dia tengah main bola sepak .


4 ) Legally blondes

~ movie nie ada bayak sebenar nya . legally blondes yang aku suka nie kira yang ketiga laa sebab pelakon dia dah lain . yang first and second , reese witherspoon yang berlakon . tapi yang nie , twins yang comel nie pulak jadik heroin . hee . movie nie kira baru jugak laa sebab keluar masa tahun 2009 . seriously , dieorang memang comel sebab both suka warna pink . bezanya , sorang suka hot pink , sorang lagi suka smooth pink . movie nie tak banyak konflik pon so takde laa korang nak pening-pening kepala tengok movie nie . hehehehe.


5 ) Mean girls

~ mean girls nie pon aku rasa dah ramai yang tengok . macam biasa laa . cerita budak high school . bagi aku jalan cerita movie nie bestt sebab bukan focus pasal dendam jee tapi jugak ade pasal friendship and cinta . oh , sebab tu i suka . hahahah ! btw , kalau korang nak tahu , mean girls nie jugak ade yang kedua . movie nie keluar tahun 2004 and mean girls 2 keluar tahun 2011 . yang second bukan lindsay dah yang jadik heroin , tapi orang lain . mean girls 2 pon seronok jugak :) hihihi .

banyak lagi sebenar nya movie-movie comedy yang aku suka . tapi tak larat dah nak list . kikiki . korang laa pulak share ape comedy movie yang korang paling suka . hehehe :)

54 comments:

Liyaa Mf said...

Dalam 5 list movie tu, Liya cuma pernah tgk Hot Chick je Teha. Yg lelaen tu mmg pernah nampak dvd dea tp tak pernah tertengok lagi. Adehh :P

Btw, Liya skang cuma layan HIMYM jek r. Err tu kira comedy gak kan? Liya ni not into movie sgt r. Err suka tgk tp ntah la mungkin ada aktivity len yg lebih Liya interested kut. So, tonton movie/dvd bila betul2 ada masa terluang je. Last choice! :P

KorN said...

sume cter best.. api yang ke 4 tu xsure la.. sebab x pernah tgk... mean girl, suke sbb ade lindsay lohan.. time tu die baik lagik.. =P

Ardini Izzati said...

Semua dinie dah tgok and memang best. Dinie suka cter2 macamni :)

fatin hanani said...

amboii semua movie bi aihh haha
dari semua ni satu ja fatin penah tgk..she the man tu hehe
nak download kat mana ehh semua cita ni?? boleh bagi link kat fatin..

cerita yang entry sebelum ni pun fatin xdapat nk cari..:(

Reena Kamarudin said...

sama la. suka semua movie di atas. walaupun ehem ehem umur dah ehem ehem meningkat, tapi layan gak cerita tu semua :)

amranaiman said...

rjin tgk muvie ni :D

cik awi said...

wow good nie movie.

★ aIsyaH ★ said...

hehe..yang ni semua xpernah tgok lagi..^^

tp kalau citer komedi mesti best kn..:)

Selendang Merah said...

okai kali nie dlm byk2 cte kat atas yg guwa layan Wild child dan hot chick ja..yg lain belum terbuka pintu sanubari buka..hehe

Ezy Chiaki said...

suke cite hot chick!
best giler.. hihi

aRa ❤ aFiq™ said...

wild child & legally blondes xpnh tgk lagi.. kena crik ni.. hehe

Syed Salleh said...

HOT CHICKS ! IS THE BOMB !
FUNNY LIKE HELL.. ;)

(http://syedsalleh.blogspot.com/)

penyuluh perikanan said...

postingannya sangat keren banget sobat,saya suka tampilan photo yang ada di sini juga sangat keren,cantik dengan kesempurnaanya, sukses buat anda sobat
salam penyuluhan

Hanamiko Sakura said...

huwuuu~ sadis.. tak pernah tengok movie2x ni sume.. hehe

Amalina Ulya said...

kenapa semua ulya tak pernah tengok ?
hurmmm -.-'
nak kena cari ni , copy dr kwan2 .
(opsss!tabiat kat matrik)

Cik Nur said...

di antara 5 ni, cik nur pernah tgk Hot chick je.. teruk tak cik nur..?

mmg jarang tgk movie..huhuhu

zubect said...

yg wild girl tu mcm interesting, awk mmg suke tgk citer omputih eh?
saya suke gak mean girls dlu, selalu tgk, hero dye cute sgt!

tp yg pls sy minat is legally blonde, tp yg 1st la, then ada gak citer reese witherspoon berlakon, yg dye koma and roh dye jumper ngan sorg laki nie, dye berlakon jdik doctor, tp lupe la tajuk ape.

and confession of a shoppaholic pown best gak :)

Cik Yatt said...

tak prnh tngok smue cite at atas..caye tak? haha

m!3yr4h_LolLy said...

tak berapa minat sangat tengok cite omputih nie. hehehe

Leeya Hezlin said...

Pernah tgk she's the man ja..huhu

Hanim Irsyad said...

wild child tuw anim ade lagi dalam lappy. 2, 3 kali tgk pown tak bosan. hehe

acik teyha said...

hot chick!

shedameor said...

haha, banyaknya movie fav akak :)

EruzuLiyana said...

kita tak reti tgk citer omputih nih =='''

Azee Hana said...

nak tau x..satu antara list kat atas tu,,semua saya x penah tengok pon..haha

Sally Yatiey said...

Semua comedy movie kat atas ni tak pernah saya tengok -.- hee. Mungkin pernah tapi tak perasan kot. hee. Tapi semua kat atas ni macam best je teha ^_^

Amalina Ulya said...

kenapa semua cerita ni ulya tak penah tengok ? -.-'

ishhh nak kena copy ni .
(tabiat masa matrik dulu , opsss!)

nur adilah said...

honestly moviee yang kat atas ni satu pun ila tak tengok-.- okayy terukT_T

Atiqah Wadiah said...

hot chick plg kelakar n best~weee :)

si kiut lavender said...

err..teha..semua movie yg kamu tgk tuh xda satu pun yg saya tgk...ketgglan sgguh kan...T_T

Syamira Yahya said...

cite hot chick tu mmg best & suke tngok. .hee
hmm cite no 4 & 5 x pena tngok lg ^^

cinta siswi said...

huuu.. siswi xlayan sgt movie2 nie.. heeee.. suke layan bola je..haha

chemay said...

wahhhh semua cerita tu chemay sukaaa jugak tauu.
geng!!!
<3

Hanie Dew said...

yeahh..sume sgt kelakar walaupun tgk bekali kali. ada satu lg "White Chick" pernah tgk tak. tu lagu tahap gaban punya kelakar.

Eyqa Hasnan said...

errr --' tak ingat pernah tengok or tak !

iema ackles said...

xpernah tgk pun sume.. :(

O CIKTEDDY said...

hot chick! hoyeah!

ainraus said...

call me lame. :'(

semua cite tu tak penah tgk. huwaaaaaaaaa :(((

Noraim said...

legally blonde tu mmg best. dari kecantikan jd lawyer. perghh! hebat sgt!

bukanretis said...

suka cite hot chick tu.wuhu!

CikMunBlogger said...

kenapa mun tak pernah tengok semua ?
wuwuwuw :(
mun kenal kartun doraemon dengan shin chan jea . hehe

dear yayah said...

pnh tgk wildchild je.. y len tuh sipi2 je tau pun.. suka tgk cite fantasy mcm journey to the centre of the earth.. y ala2 adventure sket :) comedy layan cite korea je kot.. hehehe

aLya maNip said...

my most fav wild child. tgok bnyak kali pon x boring.hihi

yg legally blonde je xpenah tgok..yg len mmg da khatam..hehe

Boni JLL3 said...

saya pernah tgk hot chick je.. hurm, kalau saya, cerita yang saya suka tengok ialah mr bean

sis92 said...

dalam semua tu pernah tengok mean girls jep..tp mmg suka tgok movie english yg remaja2 lg under2 disney..hehe

Eein Azryn said...

Mean girls 2? Lom tengok lagi. Huhu.

Nur Farah Hani said...

semuanya tak pernah tengok.. huhuhu.. fara layan movie korea je.. ekekeke.. tapi mcm best2 je semua.. satu hari nanti nak tengoklah.. haha..

AinsHa=) said...

banyak gak movie tak tengok lagi, tak sangka legally blond tu ada banyak siri. Aish, kena kongkap utube ni. ^^

Madjongke said...

Bagus juga ya

tirahzairi said...

hot chick...mean girls...hehehe

M Fizan said...

hehe. so baru tau tiqah banyak tengok movie omputeh. banyak sangat tau siap boleh buat top 5. LDM tak tengok pun lagi semua. huhu. yang bestnya sinopsis tu sangat ringkas untuk dinilai. hot chick macam best ^_^

Hans said...

Filem Mean Girls tu memang best

shar90 said...

hot chick best... hahaa
nakal gilew... ekekee xD

Sarah Mohd Saleh said...

cte means girl plg aku lyn.die didik aku utk jd seorg kaki buli yg tegar.hahaha