Friday, 6 April 2012

perempuan cantik

perempuan cantik . siapa laa yang tak suka kan . lebih-lebih lagi lelaki . betol tak ? lagi pon aku rase memang dah lumrah manusia yang sukakan kecantikan . oke , aku mengaku , aku memang suka tengok benda-benda cantik termasuk laa perempuan yang cantik . kagum dengan ciptaan Allah :)

bile aku sorang-sorang online facebook ke belog ke , bile aku tertengok perempuan cantik , selalu aku cakap untung laa . ye laa , mana tak untung nyee , semua orangg suka , semua orang nak kawan dengan dieorang . so , aku ngaku laa , ade laa sikit perasaan jeles tu . mana tak nye , dieorang yang cantik nie kalau nak compare dengan aku , memang macam hitam and putih . ya Allah , bezanya kan .

teruk kan manusia nie . susah betol nak bersyukur . yee , aku salah sorang dari manusia tu . kadang-kadang aku selalu cakap , ' kenapa laa aku tak cantik macam dieorang ? ' . ish ish , tu dah dikira macam mempersoal kan ciptaan Allah pulak kan . teruk nyaa ku --' . bila tengok perempuan cantik nie , kadang-kadang aku rase rendah diri .

hurmm , selama aku tulis entry yang aku mention aku nie comei or cantik ke , mesti korang rase menyampah kan . hahaha ! sori yee darlings , tu jee sebenar nya salah satu care yang paling berkesan untuk aku belajar menghargai pemberian Allah . yess , maybe agak pelik laa cara tu , tapi bile aku puji diri sendiri , tibe-tibe aku rase macam confident . hehe :) yee laa , daripada takde orang nak puji , puji diri sendiri lagi bagus kan .

so , stat sekarang , aku dah tak nak jeles-jeles dengan perempuan yang cantik nie . aku cuba untuk bersyukur dengan nikmat yang Allah bagi kat aku . semua manusia cantik . lagipon , ape guna kalau ade muka yang cantik tapi perangai tak berapa nak cantik . untung lagi kalau ade perangai yang cantik kan . sape rase die pernah ade perasaan macam aku jugak ? * angkat tangan ! hehe :)

# first time rase matured bila tulis entry nie . hahaha !

65 comments:

Maya Lisa said...

wiwit ! blog ni cantik, empunya pun cantikkk ^^


pandai bersyukur lagi, dan pandai berfikir rasional lagi ^^ macam nilah ^^

Cik Nur said...

Haip..! siapa kata teha xcantik..?
teha cantik la..! cantik dari cik nur, cik nur ni xcun..!

tapi perasan cun, sebab ALLAH dah berikan yg terbaik buat kita, kita sebagai hambaNYA, kena hargailah kan..?

Myra Azraff said...

apa guna cantik tapi.._____
okey,dah banyak kali jumpa yg camtu..takla semua..kita semua cantik semuanya..apa2 pun,yakin dengan diri sendiri..sebagaimana Allah ciptakan kita..:D

Fatin Mraz said...

perempuan ibarat hiasan dunia..

aRa ❤ aFiq™ said...

bersyukur dengan kurniaan Ilahi :)
sume ciptaanNya cantik , ada keistimewaan tersendiri ^^

Dhia Johary said...

i am completely agree!! i feel the same thing. suka gila tgk menda lawa n jeles amat sangat! but, i always keep in mind that, Allah akan bg kite ape yg kite perlu kan?? we do not have to feel great bcoz others might think we are awesome! >.<

M@W@R Q@SeH said...

mmg x dinafikan prsn tu kdgkala ada...cuma kita perlu bersyukur dengan apa yg kita ada...Allah dh berikan kita yg terbaik sebenarnya...

Sya Syazana said...

hukhuk *angkat tangan*

Hanamiko Sakura said...

wah.. matured matured..
saya tak de lah rasa diri ni teringin nk jadi permpuan cantik.. er, kadang2 teringin jugak nak jadi perempuan berwajah cerah >.< eh! sama lah tu..
ngee~ semua ciptaan Allah cantik2.. jangan risau.. sebab kita lagi cantik dari bidadari sorga bila kita taat pada suami.. betul tak?

Sarah Mohd Saleh said...

Huahahaha...kalau mke cntek ati mcm tapir, watpe yedakk?ecehh.kauu da balighh ea nak matured2 nih.huahaha

Bidadari Besi said...

awakk, awak cantiklah :)
semua orang cantik.
cuma cantik dalam keadaan yang berbeza.
ada yang cantik pada wajah,
ada yang cantik pada akhlak :)

uyaitusaya said...

haha.


cantik terlampau subjektif.

Dayz said...

bese lah tu.. dayz pula kgum dgn kcntikn diorg bkn b'mkna dayz ni les tpi dayz jnis ske tgok bnde yg cntik, ciut dn hndsome.. klau prsaan jlez tu ad jgx tpi nk wt cmne Allah dh jdikn dayz cmnie so dayz b'syukur lah slgi dayz xcacat dr segi fizikal Alhamdulillah. *sorry komen pnjg lbar* ^^

Eday MiHo~♥ ❤ said...

xpe confident tu self-esteem..penting & kna slalu modest klu cntek :)

TiraPengemis said...

semua cantik...biar lah diri sendiri yg puji...hehe

NAL said...

sapa2 pun akan rasa mcm tu, yela bila tgk girl cantik, boy hensem..mesti kita bygkan kalau jadi mcm diaorg mesti best kan?tapi syukur je la dgn apa yg kita ada coz kita x tahu hidup diaorg mcm mana..adakah sehappy hidup kita or tidak..

Akue Achik said...

thumbs up! hehe

salu jgak buang masa stalk profile org, tgok muka lawa2..haha

sy stuju, muka lawa bgus..tp hati lawa lagi bagus.. ^^

DeityMiroes said...

Allah jadikan hambanya secantik-2 kejadian :D . so , ta perlulah merungut . mungkin kita ta secantik manusia lain . maybe , ada sebab kita dijadikan mcm nihh . bersyukurje lah . didunia maybe kita ta lawa . tpy mana taw dekat akhirat kelak kita lawa :D

gadismanja said...

saya3 !! ,, hehehe ,, sy selalu puji diri sendiri kekadang ,, hahaha ,, tp tak betol pon ,,haha ,, yg time tgok cermin tuh laa suke puji lelebih ,,hak3 ,,kah3

sis92 said...

semua orang ada kecantikan tersendiri :)
bersyukurlah dilahirkan sempurna..

Munirah Shamsudin said...

kadang-kdg pernah juga cemburu ni. yelah, org comel/cantik buat muka gedik pun org tetap kata comel. dem dem dem. ahahaha. tapi, bila fikir balik.. buat apa cemburu hal dunia :) bersyukur dgn apa yg ada ;)

Dedy Irawan Az said...

semoga aku menemukan wanita yang cantik, cantik hatinya, ahlaknya, plus rajin ibadah nya

NOOR FATIN said...

xpe puji je diri kita, kita memang cantik pn. hee kalau xda sapa nak puji, kita puji ja., sbg menghargai pemberian Allah. hehehe :)

semua org cantik2!! ^^

Woofer Storm said...

awk pun cntik juga..be cool ye^^

slmt mlm..

Koding said...

Seorang perempuan pasti akan merasa cemburu apabila melihat seorang perempuan lain lebih cantik darinya...

Tyra Kamarudin said...

betul kak teha . agree :)
sy pun act ,rase jeles jugak bila tgok orang bdn slim . hahah . ko so truee T_T . perempuan , mmg xleh lari dr jeles . tpi when the times is come , kita akan bersyukur kan :) hikhik

Nurul Ezlyne said...

kita kena syukur walaupun mcm mana rupa kita ni. Like what my ustazah always told us, Allah didn't judge us by lookins our beauty,what we're wearing and e.t.c.

InsyaAllah kalau awak ada hati yang suci, di akhirat nanti wajah awak akan cantik =)

nur adilah said...

baguslah kalau sis dah tak nak jeles jeles lagi^^' actually ila pun selalu buat mcm tu, puji diri sendri:P
semua ciptaan allah kan cantik :)

cendol said...

haha nice entry ! x pe..semua manusia sme je kecuali org2 yang bertaqwa pastinye lebih mulia di sisi ALLAH !
chilll !!! have a nice day ! btw, u cute jugak lah :D

nurshamila said...

insyaalh, thnx

aisya said...

cantik itu kan subjektif.. lgpun kalau cantik luaran je tp dalaman busuk, tak guna jugak kan? =)

Dedy Irawan Az said...

follow aku ya... :)
terima kasih

faiz fakhirin said...

watever it is..be ourself...as a blogger apa yg adalah penulisan kita...cuba tgk blogserius, ownernya obeMOK MOK, tapi ramai org baca blog dia...coz tulisan...kecantikan tu maybe advantage...tapi bukan ukuran utk terus berjaya...

Eein Azryn said...

perempuan cantek, untung la. hehe. takpe. semua orang ada kecantikkan dia yang sendiri. bersyukur je dengan pemberian Allah.

Woofer Storm said...

kenapa la aku rasa aku ni tak cantik..ermmmm

slmt pagi^^

Detective Fiqa said...

haahaha :D df baru jeles. :P

ila said...

cantik tu subjektif.
tak kisah la cantik ketak yg penting alhamdullilah lahir dengan sempurna

MaYa MustWany said...

aah suka tengok girls cantik..cara mereka berfesyen..lagi2 yang muslimah tapi still bersopan..suka.

Teenager Housemaid said...

cantik itu sangat subjektif..:)

dhiera said...

cantik tak cantik ni subjektif... terpulang pada orang nak nilai. kita tak kesah pun~ ngee

NaJwA MaJiD said...

Siap angkat kaki sekali . Ha Ha Ha . XD

♥AieN ChoiN♥ said...

cantik adelah bonus..muke cantik, perangai cantik..bertambah cantik ! ngeeee~~ (",)

AinsHa=) said...

eh, akak cantik k...semua orang cantik, cuma kalau tambah dengan yakin dan ahklak yg baik, konfirm lagi cantik daripada ratu cantik tu.

ishiko said...

xde perempuan yang tak cantik kat dunia ni..
yang ada cuma perempuan yang malas..
so, rajin2 ye dear ^^,

~SaL IjOu~ said...

cantik itu boleh jadi satu bentuk ujian..mungkin dengan cantik kita akan jadi riak n lupa diri..jadi ada baiknya kita biasa2 saja~ ^^

p/s: rindu kamu juga!~ ;)

KaK LimAh Si SupiR said...

kite semua cantik ^_^

Cik Nanard said...

same with me . sometimes rasa jealous tgk org cantik sbb dorg famous . haha ! ^^

Fatin Syafiqa Anuar said...

hehe. awak comei la sayang. cantik tu subjective. depends orang tengok cantik tu macam mana. :)

mirmashi94 said...

semua orang cantik awak ! we are beautiful in our own way . stay positive ^^

penjajah minda said...

cantik tue dari dalam.dalam mana? dalam sangat.hehe

xila riston said...

suka tengok pompuan cantekkkkkkkk

Imran nyambek said...

gua hensem. XD

my eyes for shine said...

eh . biar tak cntik rupe .asalkan hati tu cantik right ? hehe . singgah belog sy ye ;

Liyaa Mf said...

Teha cantek & comel jek! Jeles! Kita pun salu jeles ngan pompuan cantek. Tapi jeles positif laa. Dengki tu tak sama sekali. Cehhh

Tapi kan, orang kata cantek dalaman tu automatik luaran kita jadik cantek. So, tugas kita jaga sahaja cantek dalaman keyyy! Insyaallah ramai yang jeles. Haha!

O CIKTEDDY said...

I'm not beautiful queen.I'm just prettier than her..agaga
haha..syukur la dgn anugerahNya =D

msredcheesecake said...

Tatau la prg tengok akak cun ke ak tapi akak tengok akak biasa je.... Seakat ni akdelah kisah sgt pasal rupa diri sendiri.... Terima je...

hazfee said...

cantik tu subjektif. tak perlu rasa rendah diri. bersyukur dengan anugerah Allah :)

The ShomeL TwinZ said...

hai teha... semua manusia kat dunia nie semua cantik tau...ciptaan allah pe sjew kat dunia nie semua cantik sngat.. cma setiap manusia ade klebihan masing2... sape kate teha tak comeeii n x cantik... cik shomel tgk lagi ccoommeeii n lagi cantik tau :)

Leeya Hezlin said...

saya juga suka tengok perempuan cantik..
pemandangan yang cantik pun suka juga tengok..
awak tu cantik la teha..
jangan rasa rendah diri k..
have a nice day dear.. :)

::dEyb:: said...

semua ciptaan NYA cantik2 belaka, kita mesti bersyukur sebab cantek semuanya ;)

SimplySeoul said...

people keep saying beauty is a subjective issue, but the truth is there's a fine line of what define beauty is. But as long as you embrace yourself, you'll be fine.

echa takashimaya said...

cantik dalaman yg penting :)

Boni JLL3 said...

jangan nak cakap macam tu k. teha pun dah cukup cantik di pandangan mata ok. jujur ni. fullstop

Cik Puan Muda Umi said...

semua org ada kecantikan die masing2..teha pun cantik comel ape..:)

Juliet_iRa~" said...

semua org ada kecantikan tersendiri..:)

bersyukur cukup semua sifat!heeeee