Wednesday, 11 April 2012

fakta or auta ?

1 ) ' aku tak layan k-pop nie , ntah pape jee ' . tapi kau layan jugak drama n reality show dieorang .

2 ) ' aku benci justin bieber ! gay boy ! ' . tapi kau admire jugak lagu die , muke die yang comel tu .

3 ) ' ingat buat muke duck face tu comel ke ? ' . tapi kau like jugak sebab tengok girls tu cantik .

4 ) ' aku prefer yang pakai tudung daripada yang freehair ' . tapi kau double like pic girls yang freehair .

5 ) ' aku benci orang yang suka menipu ! ' . tapi kenkadang kau pon menipu jugak .

6 ) ' ntah pape pakai tudung camtu . ingat comel macam hana tajima laa tu ' . tapi kau dengan bersungguh-sungguh jugak nak pakai cam gitu

7 ) ' bajet hotstuff laa tu ! ' . tapi kenkadang kau pon bajet hotstuff jugak .

8 ) ' aku tak approve budak yang aku tak kenal ' . tapi kau approve jugak bila tengok budak tu cantik / hensem .

9) ' aku benci baca status orang yang nak emo jee ' . tapi kau pon pernah jugak post status yang macam tu .

10 ) ' oke , mase untuk meremove orang yang aku tak kenal ' . tapi lepas tu kau approve jugak orang yang kau tak kenal .

dear , pernah jumpe orang yang macam nie ? so , rase-rase nye nie fakta or auta ? hee :) btw , siapa makan kek die rase sedap ! * tolong laa terasa orang yang pernah buat macam nie . hahahaa !

lepas nie , jangan selalu nak mengata orang sebab kadang-kadang kite pon tak sedar kite sebenar nya buat benda yang sama . peringatan untuk semua termasuk tuan belog nie sendiri .

60 comments:

SimplySeoul said...

So truee.. hehe. Kdg2 apa yg kita benci, for sure akan ended up we liking it. Haha, dulu selalu perli2 if i watch my kpop2. skrg dia lg lebih minta runningman. ok bai. hehe.

NAL said...

NAL pernah jumpa org mcm ni..
bg NAL personally, ada yg fakta & ada yg auta tapi fakta lebih byk..

Eein Azryn said...

haha. yang last sekali tu memang ada niat nak meremove orang yang tak kenal kat fb. tapi online fb pun jarang2. malas dah. ><

Cik Nur said...

hahahahaha...setujukk!

The ShomeL TwinZ said...

sabar ea.. manusia skrg suke ckp tak pkir dlu.. owg laen yg rase pedasnyer...

Akue Achik said...

mcm bca post psal dri sdiri plak..kantoi..

huhu..sedikit sbyk kek2 di atas mmg bsngkut dgn sy..huhuu

tp sy tak ckp org la..hehe

aisya said...

kesimpulannya better kita diam je.. betul tak? hehe..

Leeya Hezlin said...

Hmm betul tu dear..
Jangan mengata orang sebab nanti akan jadi balik pada kita..
Sama2 la kita beringat..
Rasa2nya ni adalah fakta.. :)

Have a nice day dear..

Detective Fiqa said...

hahaha tau takpe. hehehe. biasalahh kak.

Hanamiko Sakura said...

betul tu.. :)
terima kasih kerana memperingati saya :)

say to easy=) said...

wahahaha...terkena kat dahi nie!!

Sarah Mohd Saleh said...

Huahahaha.xte xte aku xwat cmtu.aku baikkk.tp aku pena je jmpe org cmtu

Myra Azraff said...

kakakaakka..ni semua org penah buat..xD

Rtp Farra Arisha said...

it's related to this peribahasa;
paku dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih? hehehe ayo kita buang yang keruh, ambil yang jernih. :)

Cik Yatt said...

fakta kot..hihi

eva said...

muahahahhha.. terbaik punya post.. kompom tersedak bila bc.. ngeh ngeh ngeh

faiz fakhirin said...

biasala Teha, manusia selalu lupa ngn apa yg dia buat..manusiaaa...

nur adilah said...

pernah pernah :D terasa lah jugak=P

NOOR FATIN said...

yg num 1 tu mmg betol2 saya xlayan, hahah drama ke reality show ke. mmg tak... kekeke

tu la sama2 la kita berprasangka baik :)

sis92 said...

haruslah fakta muahaha

plg tak boleh blah bila lelaki ke pempuan kunun2 keluar ayat solehah dia bagai, walhal perangai sendiri tak setanding dengan angan2 konon nak bsuami bisteri solehah -,-

hayatFARAH said...

haha. suke part yg remove friend tu. org HOT slalu buat.

auni shahira said...

teha....yg lean betol blake...cuma no.6 je tak...hehe

Koding said...

Apa kata..
Kita layan sesuatu yang berfaedah dan memberi manfaat yang baik dan berpahala...
InsyaAllah...

Woofer Storm said...

mengata orang,kita yang lebih..

#ukur baju badan sendiri..tak ukur,sendiri mau ingatlah kan?hehehe cun entry..suka3

M@W@R Q@SeH said...

heheee...betul tu teha...org yg cmtu sesuai dgn pepatah ni "paku dulang paku serpih mengata org dia yg lebih"

Liyaa Mf said...

Paling senang, selalu ingatkan diri sendiri toksah mengata orang laen even perbuatan dea tu kita tak suka.

Sebab selalunya camtu lah. Bila kita start mengata jek, tak lama jek pastu kita sendiri akan terbuat benda sama. So, stop talking about other people.

If kita cam rasa tak suka pun, dediam je. Insyaallah kita takkan buat benda tu. If buat pun, orang takkan mengata kita balek. Hehe.

msredcheesecake said...

Weee... Kekadang saya pun cam tu....

Amirah Zulhijjah said...

haha..nice entry..mira pun cmtu jgk kdg2..hehe..besela..manusia kan..hihi...=P

Boni JLL3 said...

hahaha.. ini adalah fakta ok.hehe

♥ sakinah hj othman ♥ said...

sy terasa sedap sgt kek 2..

Dedy Irawan Az said...

yang terpenting kita harus menjaga lisan kita untuk berkata jelek, terutama kata yg menuju pada diri kita sendiri...

syafiqakarim said...

num 1,2 dan 8 sy benar benar amal kan nya !hahaha

AinsHa=) said...

like this entry! terbaikkklah sampai tak tahu nak kelasifikasikan mana auta dan fakta...

SYIRA RAHIM said...

hahahaha fakta ! ehem, terasa :PP

sapa makan kek pelangi saya, mesti nak lagi xD

ctk said...

hehehe...mmg fakta pon...ct pon prnah gitu...hahahaha

Teenager Housemaid said...

hahahaha~
dulu2, saya orang yang no 1 tu..kehkehkeh..
tapi last2 layan jugak kpop..hahaha..

cinta siswi said...

betol3..hahaha.. ade sorg uh.. siap buat status lg.. sy x approve org yg sy xkenal.. tp hakikatnya dia fren dgn siswi un sbb dia add siswi.. pdhal kami sling xmengenali..huuu

anim :) said...

absolutely betul :)

ishiko said...

senang cite, xpyh cakap org kalau sendir pun same

♥AieN ChoiN♥ said...

hihihi..memang selalu jumpe org mcmniy..jike tidak katakan tidak..jangan menimbulkan speku..ngehehe..peringatan untuk saya jugak..

amna said...

hehe.. ad serten yg terasa :D lucu

Noraim said...

selalu sgt tp ada yg terkena batang hidung sendiri ni. hihi.

Juliet_iRa~" said...

heee...terasa sikit bab no 10 tu sbb ira pernah remove org y xknal pastu bila org add tu even tak knl tp sbb ada connection ( cth ipg batch mate ) approve je sbb nti2 mgkin ada kepentingan..haha ;p

mmg fakta habis kot bkn auta ;p

Mishter Izwän said...

bnyk jmpe org cm ni. org cm ni digelarkan ckp tak serupa bikin, tak de pendirian pada diri sndri

Ayumi Comot said...

yup2..hahaha..ramai yg auta la kalau cmnie....hope xtergolong la lam gol tu...:P

ShakRoil ewAnT said...

jaga diri, kata dan bahasa...

Badrina Ibtisam said...

Haha betul2!

Badrina Ibtisam said...

Haha betul2!!

aRa ❤ aFiq™ said...

wah terasa sedap la.. haha.. termakan kek pulak.. LIKE la entry ni :)

Syamira Yahya said...

fakta2 sbb jumpe ramai org mcm ni. .hehe ^^

hazfee said...

hahaha, selalunya memang macam tu la. :)

alyn adnan said...

bese lah , manusia :)

miss inna said...

damn it true...haha!
sapa mkn kopok, dialah yg terasa rangupnya..:)

Sis AI said...

Yezza.. Entah la. Bg sy, klu skadar nk benci2 tnpa sbb tu, satu hri msti dia akn trkena balik. Apa yg kita minat tak sama dgn apa org minat. Lantak pi la.. Asalkn tak bercanggah dan prlu nsihat, kita cuba nsihat elok2..

Zakaria's daughter said...

yang fakta ntok wa no satu jeh.
wakakaka.
tak layan k-pop tapi mesti secara xlangsung k-pop tuh belakon drama.
wa pong tatau sape k-pop sape tak.
wkaakka

Muttallif said...

hahaha...sebab ego terlalu tinggi. Malu nak mengaku yang sebenar takut diperlekehkan. Persekitaran pun memainkan peranan kepada sikap seseorang :)

cha zainol said...

no 5. menipu. aku tak suka orang menipu, tapi aku penah tipu, tipu sunat maksu aku cakap. huk.

m!3yr4h_LolLy said...

pernah snagat2 jumpa org cam nie. huhuhu

betol to, sebab manusia nie bukan perfect sangat pun

Hanie Dew said...

pernah jumpa dan pernah gak terbuat secara tak sedar. tapi aku minat kpop!..hehehhee

Dayz said...

yeay, ske kte2 tu~ ^^