Tuesday, 17 April 2012

again and again


tadi bukak fesbuk , terjumpa gambar status budak nie . haihh ~ tersentap aku . tiba-tiba aku teringat hadith Rasulullah tentang hari kiamat . antaranya yang nie :

" Dan tinggal lah manusia-manusia yang buruk , yang seenak nya melakukan persetubuhan seperti himar ( keldai ) . Maka pada zaman mereka ini lah kiamat akan datang " sahih muslim .

zaman mereka ? yee , zaman kita sekarang laa kan . ape pon , kita doakan jee laa budak tu cepat-cepat bertaubat . ingat , kita masih ade masa untuk bertaubat sebelum pintu taubat tertutup . and , semoga kita semua dijauhkan daripada perkara-perkara yang dilarang oleh islam . Aminn :)

p/s : siyes aku tak paham status yang macam nie pon orang ramai bole like . * terfikir-fikir

65 comments:

Sarah Mohd Saleh said...

budak2 nak up,bese lewww.xmatang.xmalu.grrrr

Sis AI said...

Ya Allah.. Inilah dia apabila tak guna akal sbaik2nya.. Dlu2, bila nk brzina pun malu nk ckp dgn sapa2.. Skrg, dgn bangga nya.. Nau'dzubillah. Mntak jauh sgt2..

Cik Nur said...

akhir zaman teha..benda2 mcm ni lah diorg suka..bila perkara kebaikan nak tekan like pun terfikir2...!

kalau benda yag haram macam ni, tekan like laju je..tak fikir dosa pahala..

nampak sangatkan, apa yg di katakan oleh Rasullullah itu benar..!

Niswatus Solikah Samik said...

mudah2an kita terhindar dr perbuatan zina tu dik.. em, yg like tu pon mgkn same je mcm org tuh.. astaghfirullah hal azim...

Detective Fiqa said...

pehhh apaa agama kauu ni. err. yg like tuu pulak macam err. ::tengah istifar banyak2::

my eyes for shine said...

haish! pelik dgn bebudak sekarang . tu la pengaruh yg bole meroskkn .kesian mak ayah diorg kn. ish3x :)

aRa ❤ aFiq™ said...

astagfirullahaladzim..

cik awi said...

ta bulih nak untuk di tiru perilaku macam tu..

AinsHa=) said...

eeee, bodohnya budak tu. Tak de rasa malu atau bersalah gamaknya. EEE, sungguh menjatuhkan maruah... astagfirullah...

zubect said...

tu la mentaliti bdk2 yg x igt Allah, fkir sal dunia je, len xder, like status pown bce la dlu apa yg kita like, takkan bnde bodoh cmtu pown nak like, x fhm!

Pondok Usang said...

sudah semakin hampir...

Hanamiko Sakura said...

betul tu.. manusia2 yang baik semakin hilang.. :)

DeityMiroes said...

Org zaman sekarang like tanpa baca status tuh . na jadi kakilike la konon . :D

Liyaa Mf said...

Takut baca. Kadang benda camtu dah bukan lagi aib, lagik dorang bangga. Semuga kita semua ni dilindungi. Ntah bape banyak dosa dah buat.

nur adilah said...

wallawei sangat menggila dan tak tahu malu-- ape nak jadi entahT_T

NAL said...

harap2 dia berubah dan insaf..org yg like tu jenis yg sama kot..

Boni JLL3 said...

hurm..... tu la.. kita sebenarnya da berada di akhir zaman sebenarnya sekarang.. sebab tu, makin banyak bencana2 alam yang melanda. itu adalah peringatan kepada manusia..

fatin hanani said...

Ya Allah..dy x dak rasa malu ka post lagu tu..haihh..makin nampak tanda2 kecil hurm. tkut bila difikirkan -.-

AmirFX said...

Naper tak balas balik? Ishh.. Geram gak kalau ada jumpa org yang camtu.. Nway, mungkin gak dierang suka nak update2 yang camtu tanpa hiraukan soal agama dan maruah..

ℱᗩᖙᖺᓰᒪᗩ ᕼᗩᔕᔕᗩﬡ said...

haihh . meremang bulu tengkuk .
macam2 laa bebudak sekarang ni =,= mintak kita di jauhkan laa jadi gitu . Amiin :)

Woofer Storm said...

manusia sekarang makin mengila...

wanyyyy said...

Allah.
Makin terukkkk T_T

Eyqa Hasnan said...

status macam tu ? Ya Allah :'( apa laa nak jadi dengan budak2 sekarang . sedih pulak ! ye laa . . dunia dah akhir zaman !

auni shahira said...

betol tu teha...zaman skrang...rosak2...
part like tu setuju sangat2...statement cmtu tu pn nk like...agak2 lh...huhu

peace289 said...

pergh...budak2 sekarang...sape yang patot dipersalahkan??

Cik Yatt said...

err..takde malu dahkan..huuhhu

hayatFARAH said...

farah pown ade terbace pasal nie tadi kat fb.
semoga mereka kembali ke jalan yg benar.

xila riston said...

err org like tuh org gila agaknya, atau sama pesen je...huh

Cik Nanard said...

eww ! mmalukan kaum hawa =.="
bngga sngt buat zina smpi nk post kat public . WTH ~ =.="
apesal dea xbgtw mak bapa dea je ???

Cik Nanard said...

ehh . silap nmpk . =.="
ingtkn girl yg post td . haha !

eLL said...

isk....ada jugak mcm tu yer

adwafarahin said...

ya allah memalukan! moga terhindar dr bnd2 x baik nie

Eein Azryn said...

dunia dah nak kiamat dah. tu la tanda2 nya. huhu. mintak2 la dorang tu cepat2 bertaubat.

zana said...

yg ni da penah baca da..apa la dak2 skg ni ye..menjatuhkan maruah org Islam je ken..

aisya said...

apa nak jadi la dgn budak sekarang ni.. ='(

O CIKTEDDY said...

ei x senonoh betol -,-

Asrul "iLham" Sany said...

asalkan diri sendiri tidak terpengaruh itu sudah cukup baik :D

NOOR FATIN said...

kesian mak ayah dia. huk3. moga2 kita dielakkan dari semua ni.. amin..

Romeo Laut said...

bangang dah tu...

Azee Hana said...

hoho....dekat public tuh..huhu

EruzuLiyana said...

dunia akhir zaman. takut :'(

faiz fakhirin said...

Dunia akhir zaman...ah generasikuuuu

Koding said...

Astargfirullah...

kiwi said...

Nauzubillah...emm..bdk2 zmn skrg ni sifat malu tak tahu dah kemana..sedih tgk

Hanie Dew said...

tah ae yang dibanggakan sanagt tu. kite kite dulu nak cakap tengah period pun malu muke tebal ala tembok china.

cinta siswi said...

eleeeh.. bangga la tuh gepreng ajk tido skali... kalu siswi.. buh skit kata-kata sindiran kt komen dia uh.. bg hadis skali.. bia dia tau ape itu penyesalan..huihui

Badrina Ibtisam said...

Ya Allah.. What happened w/ people nowadays.. Um, macam2 lah. And sy pun pelik, status cemni pun ramai yg 'like'. Ntah macam mana fikiran dorg ni.. .______.

eva said...

ishhh. tak malu langsung.. masyaAllah. skrg dh tak malu nak bg tau nak dibangga semua tu.. hohoho..

Zakaria's daughter said...

eiyuckkkk.
geliiii -..-

dhiera said...

beratus tu yg like... euwww

ctk said...

gilow ko..huhuhu

♥e'in♥ said...

mak ai.. ape benda laa bdk2 nie..

Izzul Amir said...

astaghfirullah halazim . kita tgk pon risau. dah takde fikir soal bangsa, tapi risau dgn org yg mudah termakan hasutan dunia ni :(

azzahoney said...

semoga dijauhkan dgn bnde mcm tu.

Teenager Housemaid said...

astaghfirullah...
speechless betul dengan perangai bebudak sekarang.. T_T

diera_nadiera ulalaaa~ said...

ish3..
ntah pape lah budak zman sekarang nih.
buat malu orang melayu je.
haduh!!

si kiut lavender said...

la...
tak senonoh siot..

ishh...0_o

TiraPengemis said...

die sj nak upkan diri tue...hahahaa

Ayumi Comot said...

eee...geli la.....ape kejadahnye ni??? astaghfirullah...kan tsunami dtg sini, mahu melalak reramai...hope Allah bg petunjuk....hope sgt2:(

shedameor said...

nak baca pon rasa malu.

hazfee said...

astaghfirullah. boleh2 pulak nak post status mcm tu kat fb tanpa ada rasa malu

Syamira Yahya said...

ya Allah ape nk jd la org zaman skang ni. . Astaghfirullah

Eera Shera said...

kesian mak ayah..jaga la diri dan agama

alya_sygs said...

=,=" apelah budak2 skarang

Uniforms said...

Hello..

Visiting here again.