Sunday, 23 June 2013

tolong jangan follow saya


' tolong jangan follow saya ' . eh , biar betol mak cik sorang nie ? orang lain punye laa lumba-lumba nak orang follow belog die , nie dah terbalik pulak . hihihi . jangan pelik-pelik dulu yee darlings . meh sini aku nak cite sikit kenapa aku cakap jangan follow belog aku .

al-kisah nya , macam nie . dulu kecoh kejap dunia belog pasal budak-budak yang tulis ' follow u , follow me back yeahh ' . n ramai laa jugak bloger-bloger yang kureng suka dengan budak-budak tersebut . tapi aku sebenar nya tak kesah pon sebab mase mula-mula berbelog dulu pon , aku pernah buat macam tu . mesti ramai gile bloger yang rase aku nie annoying gila time tu . ampunn yee semua . hehehe .

then , trend ' follow me back ' nie aku rase sampai bile-bile pon , takkan stop . ye tak ? so , tak nak pening-pening , aku make it simple oke . kalau korang rase aku tak mampu nak follow belog korang semula , tolong jangan follow belog aku oke . simple rite ? :)

dulu , aku memang kejar jumlah follower . rase macam hebat jee bila ramai orang follow . hahaha ! annoying gila aku time tu . then , bile dah syok berbelog , aku lagi suka kalau orang ramai bace belog aku . means , walaupon , korang tak follow , tapi korang still bace . tu lagi aku suka . hehe . nie bukan makne nya aku tak appreciate follower aku . jangan salah paham yee . hihihi . kalau korang follow , lepas tu bace belog aku lagii aku sayangg . eh ? gedik laa pulak . hahhaha !

ape-ape pon , bagi aku follower and readers . both important rite . cuma aku nak pesan laa sikit dekat sesetangah ' budak-budak ' tu . korang jangan laa nak marah-marah kalau korang follow belog orang tu n orang tu tak nak follow belog korang balik . chill laa , oke :) kite tak boleh paksa orang follow kita . kan lagi bagus kalau dieorang follow kita ikhlas daripada terpaksa :) eerrkk , sebab tu dalam giveaway yang aku buat tu takde syarat wajib follow belog aku ... hihihi

p/s : salam nisfu syaaban .. from tuan belog yang comel :)

21 comments:

Tasneem said...

haha kan, tasneem pun takde follower ratusan raban ribu. hehe berbelog untuk suka suka sahaja. ^^

Zieyzie Ilisha said...

wah bagus2...hihi...

AiSyA LiEzA said...

thts right.. kdg2 x mmpu nak follow balik.. huhu.. sbb line slow n mcm2 lagi.. :)) kalau sudi singgh...ekkeke :)

Sarah Mohd Saleh said...

Mihmih, yela betul laaa tu, aku lg suke de readers drp followers tp kan tak dak sapa nak bace. *sadis -______-

syuk shusuke said...

yup, kadang2 dah redha dengan situasi. tak follow pun janji dia perasan entri kita pastu komen.

Siti Farhahnis said...

Ada followers ramai pun tapi jarang nak luangkan masa kat blog kita pun tak guna juga kan. So, I think it's better if kita ada ramai readers than ramai followers. That's my opinion. Hihi ^^

Hanamiko Sakura said...

setuju sangat. hahaha

kopi pasta said...

sebenarnya jumlah follower ni nak phycho org jer. rmai follower, wahhh blog ni 'hot'. tapi hakikatnya widget follower takde nilai sebenarnya lg lg dgn kemunculan gplus. rasanya tak lama lg widget gfc tu dah tak boleh pkai kot.

follower cket takpe, janji kita ada pembaca setia, rakan blogger tersendiri dan jurukomen yg sudi komen di blog kita :)

Mizz Aiza said...

kalau akak buka cbox selalunya ramai yang blogwalking dan singgah.. akak akan follow je blog sesiapa yang singgah tu.. terpulang la dia nak follow akak balik ke tak.. hihi.. sebab akak dah malas nak check siapa yang akak dah follow ke belum..

Cik Nur™ said...

setuju dengan kebenaran entry ni, Nur dulu pun kejar follower sampai 100 je. lepas tu malasn dah..huhuh...

sekarang ni xdelah folo u, folo me back.xde dah...mcm teha ckp, benda ni tak kan stop..

senyum je nur baca entry ni...heheh

E'in said...

pd ein kan yunk... readers lg penting dr followers... kadang2 followers nie dorg just nak ramai kan aje, tp entry dorg xnak bace.. wat ape mcm tu kan?

Nurul Farahizzati said...

betul tu.. zie pun dah tak obses pasal follow2 ni.. kalau ada yang taip,"saya dah follow awak" padahal tak follow pun, wat bodoh je... senang cerita, follow je kalau nak.. tapi, balas la budi dengan follow dorang balik.. at least, tak kena cop sebagai penyombong.. :)

heirizalieyana said...

readers lgi important dri follower klw follower beribu pown , , xdew readers,,xguna jgk kn

Ain Syima said...

Salam . . eheehehh . . betul betul . . ramai sangat buat macam tuu . . cara nye macam tak ikhlas je follow kita kan . . nasib baik xpernh buat "you follow i follow & follow me pleaseee"

trah zain said...

follow tapi takde "sharing is caring" takde guna jugak, follow then blah, baik takyah,,kan3? hehe

Mya said...

true! yg sebenarnya adalah lebih baik kalau kita ada reader setia n keep in touch selalu :))

siti suraya said...

saya suka follow orang. Hehe tapi tak kisah kalau tak di follow semula. Blog just for fun :)

noornazuha said...

Ramai yg follow kita sebab dia nak suh kita follow dia jeh...hmmmm..walhal lepas tuh dah x dtg berkunjung dah kan

are_lin@yu said...

kdg folower skt tp blogger rmai yg slg knl ok jgk kn..

Leeya Hezlin said...

hmm betul tu..kita tak boleh paksa orang follow blog kita..

Tomato Ceri or Lulu Yaya said...

haaa kan.. sy pun lagi appreciate orang yang baca dan comment blog saya.. terasa dihargai.. hehee :)