Friday, 2 November 2012

jom solat !

nak muka yang cantik ? jom solat subuh ! tak perlu pakai make up and pencuci muka yang mahal-mahal .
nak murah rezeki ? jom solat zohor ! insyaAllah semua kerja yang kita buat membuahkan hasil .
nak sentiasa sihat ? jom solat asar ! tak perlu nak ambik macam-macam supliment .
nak anak cerdik n berjaya? jom solat maghrib ! tak perlu habiskan duit bayar yuran tusyen yang mahal tu .
nak tidur yang bestt ? jom solat isyak ! insyaAllah kita bangun tido pon akan lega sebab tido best sangat .


hah ! syok kan bersolat . banyak kelebihan yang bole kita dapat . tak rugi pon kalau kita bersolat . btw , nak solat bukan nya ambik masa berjam-jam pon kan . cukup 10 minit dah selesai . hee :) so , ape lagi , jom kita sama-sama penuhkan solat lima waktu ! 

35 comments:

Cik Nur said...

byk kan kelebihan solat ni..
byknya tak terkira..

lama tak nampak teha..winduu..!heee.. :)

♥ Nana BamBam ♥ said...

jomm solat berjemaah :)

shedameor said...

jom jom. solat jemaah jom :)

Izara4eva™ said...

wah.. bgus info ni :)

are_lin@yu said...

sangat setuju...blh jga hubungan dgn Allah sama ;-)

CekbOlat-bOlat said...

wahh hebat . baru tahu :)

boni kacak said...

memang banyak kelebihan solat ni..terima kasih ye teha sebab berkongsi.. :)

Sarah Mohd Saleh said...

yeaa marilah kite bersolat bsma2:)

Cik Ain said...

nice sharing huhu..

Lyaa Suriany said...

Subuh dah lepas.
zhr pulak
hehe

SimplySeoul said...

Solat banyak kelebihan yg tersembunyi sebenarnya...

faiq said...

harap saya x tinggal solat seharian..

Detective Fiqa said...

yoshhh :D. betul tu betul. thanks share ^^

zubect said...

solat nie byk manfaatnya kan? thanks for the great sharing, may Allah bless u

CikMai said...

rasa tenang paling best adalah lepas solat :)

Noraim said...

insyaAllah solat tu ibarat tiang rumah. kalau takde tiang rumah pn roboh. kalau tak solat runtuhla akhlak manusia.

Leeya Hezlin said...

Ayuh kita solat..
thanx for sharing dear

Eday said...

like! this

Cik Yatt said...

like!

cinta siswi said...

yup.. byk kelebihan sebenarnya solat nie.. selain prkara wajib.. solat menyihatkan tubuh... :)

cweet pinky said...

nice entry :D tq 4 d info

Liyaa Mf said...

Ramai org tak perasan kebaikan dlm hidup ni byk dtg drpd solat je. Err err sama la cam yg tukang komen ni :P

Cik Yaya said...

solat tu kan tiang agama.. =)

dhiashahida said...

solat tiang agama...thanks tuk peringatan ni..:)
singgah follow awak..

E'in said...

wah.... hebatnye kuasa ALLAH...

chemay said...

sukaa entry nih.
jangan lewat2 kan solatt oteyh?
:)

Mishter Izwän said...

tgk simple je solat kan, tak perlu amik mse yg lme, bnyk plak kelebihan bersolat nie, tapi tak semua orang muslim mampu buat :(

محمد رازيق said...

jaga solat, jangan tinggal. thnks atas peringatan yang baik. :) salam kenal.jmput mai blog.

Koding said...

Kaum lelaki mestilah mengutamakan solat berjemaah di Masjid atau Musolla...

shar90 said...

lps solat isyak mmg tido best... rse dh tertunai ape utk hari tu... hee

nurkaloi said...

insyllah sama-sama kita jage solat kita...

solat tiang agama ^^

tirahzairi said...

solat jugak baik utk senaman...

♥ sitifarhana ♥ said...

stiap yg ALLAH sruh tu msti ada hikmah disebaliknya kan?

proud to be muslim :)

M Fizan said...

solat cukup dah. harap-harap Allah terima :)

asfira aminuddin said...

setuju! banyak manfaat bersolat lagipun ia tuntutan dalam islam kan. :)