Tuesday, 23 October 2012

you make me so HOTT ~

fuhhh . dah lame tak hapdate belog comel aku nie . biase laa , i kan bz jaga husband . ehh ? oke , mengarut . tak lawakk pon teha . gedikk ade laa . haishh .

oke , tak nak intro panjang-panjang , aku straight to the point jee laa kan . entri kali nie aku nak cakap pasal FACEBOOK . hurmm , rase nye lebih 90% orang dalam dunia nie yang ade facebook kan . termasuk laa kite-kite yang comel nie kan . kuikuikui ~

ape yang aku perasan dalam facebook sekarang , ade golongan yang dipanggil ' budak-budak HOT ' . ape yang hot nya ? ye laa , sekali hapdate status , beribu-ribu orang like n komen . macam tu jugak bila upload gambar . then , friends dalam facebook tu beribu-ribu . haishh , hot bebenor yee . pening mak jemahh tengok .

tapi , bagi aku dieorang nie kelakar laa . ade tu , siap buat acc pesbuk lain sebab ramai sangat yang add die . padahal bukan nye die kenal semua pon . hahaha ! tulun laa sayang , padahal dalam beribu-ribu kawan korang yang dalam pesbuk tu , berapa ratus laa sangat yang korang kenal kan . hadoii ~ 

oke , yang paling aku rase kelakar is bila dieorang buat fanpage . hahh ! ambik kauu ! macam retiss gitu . hahaha ! aku bukan nya ape . pelik laa sikit . sebab biase nye orang yang buat fanpage nie , dieorang peymes sebab buat belog ke , jadik model tudung ke . oke fine , korang ade fanpage . its oke . tapi macam tak kena bila korang buat fanpage just for fun sebab korang hot dalam pesbuk . 

dah jadik macam trend golongan ' budak HOT ' dalam pesbuk nie . dieorang nie kebanyakan yang aku tengok semua nya budak-budak sekolah lagi . lepas tu , masing-masing upload gambar yang cun-cun and hensem-hensem . tulis caption , ' aku tak cantik/ hensem . ce komen sikit ' . hah ! ngarot oke . 

pape pon , aku cuma nak pesan dekat budak-budak yang hot sangat nie . korang kan hot , tak perlu laa nak hapdate status mengarut-ngarut . nak marah-marah orang laa . nak perli-perli orang laa . membazir mase jee . lagipon bukan nya hot dekat pesbuk tu mampu bawak kita ke syurga . so , same-same laa kite fikir ape yang the best untuk diri kita :)

p/s : mesti ramai budak-budak hot yang menyampah bila bace entri aku nie . hahaha !

42 comments:

Detective Fiqa said...

hahahaha. setuju cik teha oiittt :D peace :D

Cik Ain said...

budak2 hot kalau post maki hamun ke orng tetap like beribu2 cam ape tah yg like tu..

AHMAD AFIQ said...

jeles ker.kita mmg hot pon. hehe. tapi setuju dengan mak jemah. jg tingkah laku sebb org mengusha n jadi role model

acik teyha said...

haish..mcm terkene sikit

Cik Nur said...

kuikuikuikui..
kan akak teha dah marah niii...hihi..

diorg tak tahu kot teha, neraka lagi hot..hihihi

♥ Nana BamBam ♥ said...

hahaaa..bebudak skg teha....ade fb utk lepaskan perasaan....

boni kacak said...

hehehehe.. berapa ramai agaknya yang akan panas punggung dengan entri ni..hehehe

Noraim said...

haha biasalah nama lg bdk2 sekolah. tak matang lg tu.

Koding said...

Fesbuk aku setakat hidup segan mati tak mahu....

are_lin@yu said...

ada ke?ayu nk tgk la budak hot tu..hihi

auni shahira said...

yupppppp betol tu teha.....haahah
knal bukannya ramai pun...

shedameor said...

totally agreed ! budak sekolah je yang buat keje semua ni. muahaha

cik kuning said...

kikiki..slalu jugak nmpk org2 cmni, slalunyer org cmni tak rmai kwn sgt sbb tu crik fan by appearance. hehehe. nyway, nice sharing..

SimplySeoul said...

dlm twitter pun sama. byk sgt yang 'fames'...hehe. but most of them are just school children.

CikMai said...

kebanyakan diorang ni budak2 baru nak up.kaki lepak pavi ...

Cik Yatt said...

haha..join menyampah dengan budah yang bajet hot..hihi

Anne Dean said...

tau takpe, belaka giler nak jadi glamor kat fesbuk. So better layan twiter. hahahaha

Miss A said...

sumpah best entry ni! like 100%

tulah kan,dorang poyo kot. lol

kita BW here. lama tak jenguk blog awak :)

Run Away said...

hahaha..tak suka kalau org update status byk2..dan share pic..;d

Hanamiko Sakura said...

i loikee your entri.. hahaha

adilah arshad said...

suka gila entry ni ^___^ thumbs up sis xD btw happy belated birthday :)

miszfazierra said...

haha, setuju sgt. ramai sangat bdak2 kecik ni femes kat fesbuk bajet retis kdg2. gambar semua nak lawa sbb nak ramai like. pelik betul -,-

btw, nice entri! :) jemput singgah blog saya jugak

http://princessloveglamorous.blogspot.com/

Izara4eva™ said...

kita budak2 hot gak.. kahkah.. *pasan*

cik mun said...

hahaha..mun punye friend kat fesbuk pun xramai..

♥ sitifarhana ♥ said...

ada tu,pose gmba biasa pon dpt beratus like..huntung la hotsss..hehehe

shar90 said...

tu la kan... bermodalkan muke mimik itik je blh jd hot... kuaw3 xD

Ibnu Kassim said...

baa~ CAK!!

perli itewww nihhhhhh.... grrrrr

Asfan Ash said...

diorg xhensem/cun pun. muka berlengas je memasing

faiq said...

ko update status tulis nak belanja aku makan..tu ok weyh

cinta siswi said...

hahaha.. siswi setuju 120% dgn teha.. mensampah la dgn org bajet hot gituuu.. phewww!

#siswi xbajet comel.. mmg comel..haha

tirahzairi said...

semua nk dapat perhatian tue...hihi

Azee Hana said...

haha...mcm stuju je..hii....x de masa nk like fanpage dak2 tuh..hii

Leeya Hezlin said...

budak-budak sekolah zaman sekarang ni tak sama macam kita dulu..
dulu tak ada pun nak update status @ gambar kat fb macam sekarang..
internet pun masih belum meluas macam sekarang ni..

ஜ miss klanika ஜ said...

bagus ala entri ni biar budak hot setaf jadik hot sentap kejak

E'in said...

ade tu plak.. main add je sume kwn2 kite... ngan sape kite kwn, die pun sibuk add.. tu laa die perangai bdk2... huhu

chemay said...

pelik bila terlalu banyak fanpage diri sendiri kat pesbuk skrg.
hewhewww
=.=

Liyaa Mf said...

Wahhh! Hot betul nampaknya ni Teha. Hehe. Sebab tu kadang malas nak baca pesbuk2 bebudak hot ni. Sbb dorang hot sangat, tak layak rasa nak baca pesbuk dorang. Ntah la. Bebudak skang ni semaken ramai yg comel, hot dan yg penting glemer youuu!

*Err nak baca status2 dorang2 yg hot ni apatah lagi. Rasa nak muntah hijau rasa #_# Nyampahh tawww :P

Badrina Ibtisam said...

Cik teha... sbenarnya friends sy dh full dh tau tau .__. And sy cuma ada 1 acc je. TAPIIIII sy bukan BUDAK HOT pun kekeke. Mngkin sbb dh lama dh dgn fb. Update status or upload gmbar tkdelaa rmai sgt yg like. Sikit kot. And skrg ni nk 'unfriend' lah org2 yg tk knl.

Koding said...

Nak hot dalam fesbuk pun...
kena lah berpada-pada....

Khairun Solehah said...

haha,tau x pa.. kita pun baru je ada acc fb .. dah add akaq =)

Eein Azryn said...

Yang hot tu la yang update status ngarot. Takde isi. Huhu.

Nurulee said...

I tak hot pun kat FB. hm hm. Hahahaha =D Dunia sekrg semua kejar popular. Camni lahhhh.