Friday, 22 April 2011

korea

okeng-okeng ! korean ? macam-macam pendapat kite boleh dengar kalu cakap pasal korea .. betol tak ? tak kire laa pasal artis ke muvie die ke or lagu korea tu sendiri... actually bende tu depends on masing-masing laa kan ? btol tak ? * betol betol betol ! (wat2 comel cam upin ipin ) hahaha ! 

 pendapat ANTI-KOREA :

1) eeuuww ~~ geli-geli ! terlalu lembut.. * sambil muntah-muntah.. LOLOL ~
2) terlalu keperempuan
3) sangat-sangat tak gentlemen * tak boleh buat boifren !
4) entah pape dieorang nyanyi..
5) borink laa cite die... asyik nangis jee.. MENYAMPAH !
6) terlalu banyak plastik ! tak ori langsung muke tu ! * sambil buat muken jeles..

itu laa antara pendapat si ANTI-KOREA yang selalu sya dengar.... dengan selamba kambing jee dieorang nak kutuk-kutuk kan ? hahaha ! actually bnde nie pom depends atas masing-masing :)

pendapat FANATIK KOREA:

1) hensem, somel ,kiut ect ect * sambil jerit-jerit
2) muvie dieorang memang TOP !
3) lagu dieorang memang syok ! * sampai sanggup hafal !
4) sangat-sangat ROMANTIK !
5) tak kesah walaupun dieorang banyak buat plastik asalkan tetap KIUT !
6) dieorang menari memang POWER !

haa ! yang nie pulak yang memang fanatik gile dengan korea okey ? tengok tu ! sampai sanggup hafal lagi lagu die walaupun berbelit lidah tu nak ikot.. hahaha !

psst psst .. sebenarnye saya pom minat korea tau ! sebab tu saya  tak suke orang kutuk-kutuk dieorang.. * ecece.. tibe-tibe backup.. eh eh .. jom laa tengok saya minat sape..  hehe ~
.
.
.
.
.


ryeowook ( super junior )


taemin ( shinee )


yoseob ( beast )


joon ( mblaq )



nickhun ( 2pm )


jaejoong ( dbsk )


haa ! tu laa antara yang saya memang minat okey ... hehe ~~ kire memang wajib laa kan dalam satu kumpulan tu msti ade yang memang kite minat gile-gile... actually ramai lagi laa yang saya minat, tapi malas dah nak tunjuk ramai-ramai sebab takot nanti korang minat.. LOLOLO L~ * tulun laa jangan nak peransan sangat okey !

so, minat or tak minat tu depends atas seseorang sebab tiap orang ade taste masing-masing, kn ? kepada yang minat, teruskan minat anda and yang tak minat pulak cuba-cubalah untuk minat.. :)

31 comments:

Izzah Haziqah Abdul Razak said...

teha , follow sy balek yea ... :)
btw, kengkadang gram gak kat ANTI-KOREAN.. mcm2 dorg kutuk kott... ishh2

teha said...

hahaha ! kn2 ? sedap2 jee dieorg nk kutuk.. haha !

si ngokngek said...

saya suka korea fanatik gak nih...rasa cam nak cekik ja sapa2 yang kutuk korea hahahaha

teha said...

hahaha ! lilek2.. biase laa tu.. dieorg jeles kot sbb org korea comel2.. hee ~~

Izzah Haziqah Abdul Razak said...

tu r psl ... sdp2 je kutuk dorg.. sbb dorg jeles... hahaha

teha said...

kn2 ? hahaha !

shinoda said...

me too..sgt2 suke..diorang mmg comel..x dpt dinafikan..heee

qucachahir said...

hai kamu =)
thankz singgah blog saya n follow..
i follow u back.. ;)

teha said...

shinoda : btol2 ! dieorg sangt comell :)
qucachir : okey ! tenkiu dear ~

ainna said...

hye .. sy rse kite pnye taste hmper sme la . kebanyakan yg awk mnt , sy mnt gak !! esp yoseob ! hee .. =)

teha said...

wah ! ye ke ? hahah ! kebetulan betol :)

sweet stalker said...

atien pun salah seorang peminat fanatik korea..:)

teha said...

ooo ~~ minat korea jugak rupenye.. hee ~~

::SimpleGirlOfMe:: said...

saya pun minat dorg..lagi2 big bang..huhu tp suju ttp di hati

teha said...

ooo ~ peminat suju rpenye :)

nida-razak said...

hehe..minat jaejoong n yunho dbsk!! hehe...
minat korea kan..meh join GA kat blog nida..hadiah dari korea.. =)

teha said...

hahaha ! insya-Allah :)

nida-razak said...

hi teha..da received ur answer for GA from korea..tp nida xapprove kn sbb kna rahsiakan jawapan2 =)
keputusannya nnti nida akan umum.. =)

teha said...

hahhaa ! okeng ! :)

eykn said...

mcm saya la,sanggu hafal lagu depa smpai berbelit2 lidah,cri makna lagu 2 sbb nak paham lagu 2,,very funny rite,,tp 2 la hakikat kalo dh obses sgt,,, :)

teha said...

hahaha ! biase laa 2 kalu dh obses.. hee ~~

Rafidah Farhana said...

I'm not anti atau fanatik :)

jeRza said...

Jaejong paling smart :D

teha said...

hahhaa ! tau xpee :)

fieha said...

minat korea jugak..hehe

aiman fanboy k-pop said...

totally,aiman minat sumew ngan idol2 kpop kat atas tuh....!!!!anti kpada mereka yg anti kpop..haahaa....cuma tambah cikit jew lagi kak....!!girl generation,4minutes,after school,kara, t ara n 4ne1...aiman minat artis korea pompuan tuh....versatil n feminim.....idol kpop llki aiman pon minat....pendek kata,semualah aiman minat kalo artis2 korea nih...!tapi,adew yg cop kalo llki yg minat korea nih GAY!!bangang tol(so sorryy....aiman terkasar bhasa...emosional)

teha said...

hahhaa ! xpe2.. bnyk lg yg minat.. sj xnk tunjuk.. kekeke ~

aiman fanboy k-pop said...

haahaahaahaa...right.kat konsert sana tuh,berduyun2 fanboy p konsert!!..heeheehee.....!!!!!!

teha said...

hah ! penah g konsert die ? waa ! jeles laa ! hahaha !

Hanie_Dew said...

aku pun aku pun. nikhun ngan jaejong tu memang harus la kan. tpai dalam dbsk sume aku minat kowt. changminkan kiut.

aku tak kisah dorang plastik ke ape ke yang penting sedap mataku memandang. hahaha...

primadonna said...

nice post dear .